Srbin info

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Srbin info
URLhttp://srbin.info/
Tip stranice/sajtanovinski portal
Korišteni jezik/cisrpski
VlasnikNIBRS d.o.o.
Pokretanjejul 2012.

SRBIN info — Srpske brze internet novine je ćirilićni internet portal iz Srbije. Sa radom je krenuo u julu 2012. godine i za kratko vreme postao jedan od najčitanijih ćiriličnih internet sajtova u Srbiji.

Portal se nalazi u vlasništvu firme „NIBRS“ iz Beograda. Sajt je dnevno-informativnog karaktera, sa najnovijim vestima iz zemlje i sveta, intervjuima i stručnim analizama. Za „Srbin info“ pišu i politički analitičari, ekonomisti i doktori nauka (Boško Obradović, Branko Pavlović, Dragoslav Bokan, Dragan Petrović, Branko Dragaš, Boris Nad). Srbin info prenosi razne vesti i intervjue, kao sto je intervju Miroljuba Petrovića, Miroslava Lazanjskog, Mire Bobić Mojsilović, Vojislava Šešelja, Sande Rašković i mnogih drugih. Isto prenosi vesti o teoriji zavere, anti globalizmu, protiv NATO-a, sa sajtova kao što su politika.rs, blic.rs, kurir.rs, telegraf.rs, dnevno.hr, index.hr, in4s.net i mnogi drugi.

Veliki broj sindikata, udruženja seljaka i dr. jedino je na ovom sajtu uspelo da dođe do mogućnosti da informiše širu javnost (Banatski paori, Sindikat policije, Prosvetni sindikat).

Uređivačka koncepcija[uredi | uredi kod]

„Srbin info“ predstavlja se kao srpski, tradicionalni, rodoljubivi portal koji promoviše patriotizam, bliske odnose Srbije i Rusije. Izuzetno je kritičan prema savezu NATO, Evropskoj uniji, globalizmu, jakom uticaju SAD i generalno evroatalntskim integracijama u Srbiji.

Video produkcija[uredi | uredi kod]

Od marta 2017. godine pokreće nezavisni YouTube kanal "Centar"[1]. Kao goste dovode razne goste iz Srbije. Od 2019. godine se aktivira i drugi kanal na YouTube "srbin.info"[2]. Ovaj kanal se bavi dnevno informativnim izveštavanjem sa terena i iz skupštine Srbije.

Čitanost[uredi | uredi kod]

Ne računajući portale koji su ujedno i deo novinske ili televizijske redakcije, Srbin.info je jedan od najčitanijih[3] dnevno-informativnih portala u zemlji. Statistika pokazuje da su mladi ljudi najbrojniji deo čitalačke publike (dve trećine između 16 i 44 godine).

Rubrike[uredi | uredi kod]

Pored političkih, ekonomskih i društvenih tema, portal ima i veoma razvijenu sportsku rubriku, kao i veliki broj tekstova o pravoslavlju. Urednici sajta objavljuju i vesti o turizmu, kulturi, a moguće je pregledati i video materijale, arhivu vesti i slika.

Saradnja sa Rusijom[uredi | uredi kod]

Kroz veliki broj objavljenih tekstova i organizovanja javnih tribina,[4] uredništvo portala od osnivanja radi na kulturnoj saradnji srpskog i ruskog naroda. „Srbin info“, a uspešno sarađuje i sa medijskim kućama „Ruska reč“, „Komsolomskaja pravda“ ali i drugim predstavnicima Ruske Federacije u Srbiji.

Reference[uredi | uredi kod]

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]