Sodomija

Izvor: Wikipedia
Višeznačna odrednica Ova strana je razvrstavanje za više pojmova označenih jednim nazivom.
Opis ovih pojmova treba da je kratak. Da sadrži poveznice prema samo jednoj, nezamjenjivim nazivom označenoj odrednici. Ako ste ovdje stigli poveznicom sa druge vikipedijine odrednice, vratite se tamo i promijenite tu poveznicu na jedan od pojmova iz gornje liste.


Sodomija je izraz koji korijen vuče iz starozavjetne priče o Sodomi i Gomori, te u najširem smislu opisuje seksualnu izopačenost odnosno nastranost.

U najširem smislu sodomija je izraz za sve seksualne aktivnosti (parafilije) koje su protivne moralnom kodesku, najčešće kod abrahamskih religija, odnosno pozitivnom pravu pojedinih država, gdje se često koristi izraz zajednički naziv sodomija za različite aktivnosti koje predstavljaju krivično djelo.

U užem smislu izraz sodomija ima dva značenja, koja se vezuju uz:

  • seksualnu privlačnost, odnos seksualni odnos čovjeka i životinje, koji se ranije često koristio, a danas se za njega više koristi izraz zoofilija;
  • analni snošaj, bilo između dva muškarca, bilo između muškarca i žene; taj izraz je posljednjih godina na srpskohrvatskom govornom području ušao u široku upotrebu i zahvaljujući glagolu sodomizirati posuđenom iz engleskog jezika (sodomize) koji opisuje analno silovanje.

V. također[uredi - уреди]