SimCity

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

SimCity je kompjuterska igrica kompanije Maxis. Spada u grupu menadžerskih simulacija izgradnje grada.

Igra[uredi | uredi kod]

Igru SimCity započinjete na prethodno odabranom praznom polju, sa kojom rečicom, jezercom i planinom u blizini. Na vašem računu se nalazi 100.000 dolara (naravno, troškovi i uopšte novac su srazmerno smanjeni). Tada počinjete da gradite puteve, energetske elektrane, pumpe za vodu, kuće, industrije, škole, parkove, policiju, vojsku, aerodrome... bukvalno sve što jedan grad zahteva.

Prikupljanje novca[uredi | uredi kod]

Glavni način sakupljanja novca je preko poreza, koji se može staviti na visinu koju hoćete. Naravno, ako stavite previsok porez ljudi će se početi iseljavati. Sve vreme na ekranu imate razliku u budžetu, odnosno razliku troškova/prihoda. Nikada ne očekujte preterani suficit, a prihode uvek morate ulagati u nove zgrade.

Ova simulacija po pitanju prihoda ima finacijski bug koji su mnogi igrači iskorištavali. U slučaju ako bi porez bio previsok stanovnici bi se počeli iseljavati iz grada, ali u slučaju ako se porez maksimalno podigne u decembru-prosincu, a onda vrati u normalu na januaru-siječnju igrač bi dobio velike prihode, a stanovnici grada bi odmah na to zaboravili, to jest ne bi ga počeli napuštati.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]