Shorty

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Shorty
Lični podaci
Ime po rođenjuDalibor Bartulović
Drugo imeShorty, Dugi, Dado
Datum rođenja27. lipnja 1980.
Vinkovci, Hrvatska
PrebivališteVinkovci, Hrvatska
ZanimanjeGlazbenik
Muzički rad
Period aktivnosti1998. - danas
ŽanrHip hop

Dalibor Bartulović (poznat kao Shorty, 27. lipnja 1980., Vinkovci), hrvatski je hip hop glazbenik. Najpoznatiji je po pjesmama "Zeka" i "Dođi u Vinkovce" s albuma 1,68.

Životopis[uredi | uredi kod]

Raniji život[uredi | uredi kod]

Rođen je i odrastao je u Vinkovcima, i od svoga djetinjstva je bio zaniman za hip hop. 1998. je počeo pisati reperske stihove dok je 1999. sudjelovao na freestyleu na lokalnoj radio postaji VFM u emisiji Black thing. Godinu dana kasnije (2000.) je bio suosnivačem hip-hop skupine B2. Bio je gost u showu uživo "8 Mile Freestyle Battle" koji se održavao 2002. u Zagrebu u klubu Aquarius. Uskoro, poslije toga, raspala se skupina B2 i Shorty je započeo sa samostalnom karijerom i osnovao je novu hip-hop skupinu sa Sabom i DJ Makro Polom koja se zvala Bon-Ton. Krajem 2003. započeo je sa snimanjem pjesama u studiu MORRIS za svoj debitantski album.

Uspjeh[uredi | uredi kod]

Shorty je 2004. u Aquarius Recordsu objavio album 1,68 u kojem su se nalazili hitovi poput Zeka, Dođi u Vinkovce i drugi. Tri godine poslije, objavio je svoj drugi album Moj jedini način koji je u cijelosti posvećen njegovom pokojnom bratiću Tomislavu "Tomi" Bartuloviću (1980. - 2005.). Posljednja pjesma u albumu priča o Shortyjevoj ljubavi i odnosu prema bratiću Tomiju. U pjesmi, Shorty repa: "I na kraju još bih ti htio reći hvala, moj bratiću Tomi, bila te je čast poznavat'". Shorty se 2007. oženio sa sadašnjom suprugom Anom Ambrenac.

Diskografija[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]