McHale's Navy

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Seven Against the Sea)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
McHale's Navy
Formatsitkom
NastupajuErnest Borgnine
Tim Conway
Joe Flynn
Gary Vinson
Zemlja porijekla SAD
Broj sezona4
Broj epizoda138 (Popis epizoda McHale's Navy)
Produkcija
Trajanje30 min.
(po epizodi)
Emitiranje
Originalni kanalABC
Originalno prikazivanje11. oktobar 1962. – 31. august 1966.

McHale's Navy je američki televizijski sitcom koji se originalno prikazivao od 1962. do 1966. na programu mreže ABC. Zaplet je bio smješten u doba drugi svjetski rat|drugog svjetskog rata i pratio pustolovine posade torpednog čamca PT-73 pod komandom kapetana korvete Quintona McHalea, koga je tumačio Ernest Borgnine.

Serija je svoj početak imala kao Seven Against the Sea, TV-drama s radnjom smještenom na fiktivni pacifički otok Turatopa gdje kapetan korvete Quinton McHale vodi malobrojnu grupu pripadnika mornarice koji su preživjeli japansko bombardiranje tamošnje baze. Ostavši mjesecima bez veze sa svojim pretpostavljenim i nade u spas, McHale i njegovi ljudi provode mjesece skrivajući se od Japanaca te se sprijatelje s domorocima i počinju preuzimati njihov način života na rajskom otoku. Dolazak poručnika bojnog broda Durhama s novim naređenjima tjera McHalea na dilemu - da li da se ponovno uključi u rat ili ne.

TV-drama je imala veliki uspjeh, te su je producenti odlučili pretvoriti u TV-seriju, ali humorističnog tipa, koristeći motive slične onima koje je imao Phil Silvers Show. McHale i njegovi potčinjeni su tako koristili ratni kaos kako bi se preko raznih trikova i prevara obogatili ili dobro zabavili, užasavajući svojom nedisciplinom pretpostavljene.

Godine 1964. je snimljen spin-off pod nazivom, odnosno svojevrsna "ženska" varijanta serije pod nazivom Broadside. Godine 1964. i 1965. su snimljena dva igrana filma - McHale's Navy i McHale's Navy Joins the Air Force.

Godine 1997. je snimljen novi igrani film McHale's Navy, odnosno svojevrsni nastavak gdje je Tom Arnold tumačio McHaleovog sina.

Glumačka postava[uredi | uredi kod]

Navedeni su glumci koji su nastupali tokom cijele serije, uz izuzetke koji su navedeni:

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]