Sestre (bend)

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Sestre (grupa))
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Sestre

Sestre su slovenačka drag queen muzička grupa, koja je nastupala na Eurosongu 2002. godine, sa pesmom „Samo ljubezen“. Osvojile su 13 mesto.

Sestre su počele da pevaju pod imenom „Štrumpant'l Sisters“ u sastavu: Miss Marlena, Daphne i Charlotta. Charlotta, međutim, napušta trio i na njeno mesto dolazi Emperatrizz, koja je do tada bila make-up majstorica grupe. Štrumpant'l Sisters su počele da pevaju pred LGBT publikom u klubovima K4 i Tiffany na Metelkovi u Ljubljani.

Kao „Sestre“ pojavljuju se na EMA – slovenačkom nacionalnom izboru za Eurosong. Njihova pobeda izazvala je buru reakcija u katoličkoj slovenačkoj javnosti i RTV Slovenija, organizator takmičenja, nameravala je da stavi veto na izbor Sestara kao predstavnica na Eurosongu. LGBT organizacije su protestvovale, pa je ceo sličaj dospeo i do Evropskog parlamenta, čiji su zvaničnici i zvaničnice izrazile zabrinutost za jednaki tretman LGBT osoba i poštovanje prava manjina u Sloveniji. RTV Slovenija je naposletku odlučila da prizna pobedu Sestara, koje su Sloveniju predstavljale u Talinu. gde su sa 33 glasa osvojile 13 mesto.

Spoljne veze[uredi | uredi kod]