Secrets (film, 1933)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Secrets
kino-poster
RežijaFrank Borzage
ProducentMary Pickford
ScenarioSalisbury Field
Frances Marion
Leonard Praskins
PredložakSecrets; autor:
Rudolph Besier i May Edginton
UlogeMary Pickford
Leslie Howard
MuzikaAlfred Newman
FotografijaRay June
MontažaHugh Bennett
DistribucijaUnited Artists
Datum(i) premijere
16. 3. 1933 (1933-03-16)
Trajanje90 min.
Zemlja Sjedinjene Države
Jezikengleski

Secrets (sh. Tajne) je američki crno-bijeli film snimljen 1933. u režiji Franka Borzagea, poznat kao posljednje ostvarenje u filmografiji Mary Pickford.

Po žanru je kombinacija vesterna i epske melodrame, a predstavlja adaptaciju istoimene drame Rudolpha Besiera i May Edginton, odnosno remake istoimenog nijemog filma koga je 1924. također bio režirao Borzage. Radnja prikazuje nekoliko decenija u braku Mary Marlowe Carlton (Pickford) i Johna Carltona (koga tumači Leslie Howard), uključujući njihov brak protiv volje roditelja, odlazak u Kaliforniju, borbu sa odmetnicima, smrt prvog djeteta, Johnov preljub, ali i uspješnu političku karijeru.

Novu verziju je producirala sama Pickford, koja je 1930. pokrenula projekt pod naslovom Forever Yours u režiji Marshalla Neillana; od njega je odustala nakon utrošenih 300.000 dolara i uništila sve kopije. Dovršeni film nije dobro prošao na kino-blagajnama te je Pickford, koja je imala 41 godinu, ali zadržala status jedne od najbogatijih ličnosti u Hollywoodu, zaključila da je vrijeme da konačno napusti glumu.

Uloge[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]