Room 222

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Room 222
Formatdramska serija
KreatorBernard Fein &
Albert S. Ruddy
NastupajuLloyd Haynes
Denise Nicholas
Michael Constantine
Karen Valentine
Zemlja porijekla SAD
Jezik/ciEngleski jezik
Broj epizoda112 (Lista epizoda)
Produkcija
Trajanje30 minutes
Emitiranje
Originalni kanalABC
Originalno prikazivanje11.9. 1969. – 11.1. 1974.

Room 222 je američka dramska TV-serija u produkciji kompanije 20th Century Fox Television. Originalno se emitirala na ABC-u od 17.9. 1969. do 11.1. 1974. i imala 112 epizoda.

Radnja se događala na satovima američke historije u srednjoj školi Walt Whitman u Los Angelesu, iako su prikazivani i događaji drugdje u školi. Predmet je u sobi 222 predavao Pete Dixon (Lloyd Haynes), afroamerički učitelj. Ostali likovi su bili orijentacijski savjetnik i Peteova djevojka Liz McIntyre (Denise Nicholas); direktor škole Seymour Kaufman (Michael Constantine) i studentica pedagogije Alice Johnson (Karen Valentine).

Pete Dixon je prikazan kao idealist koji je učenike na pažljib načinm podučevao toleranciji i razumijevanju prema drugim ljudima, a učenici cijenili njegovu mudrost i opuštenost. Teme epizoda su se često bavile aktualnim društvenim i političkim pitanjima u SAD kasnih 1960-ih i ranih 1970-ih kao što su vijetnamski rat, feministički pokret, rasni odnosi i Watergate).

TV-serija je poznata po tome što su u njoj glumili mladi glumci koji će poslije postati velike zvijezde, kao Bruno Kirby, Cindy Williams, Teri Garr, Jamie Farr, Rob Reiner, Anthony Geary, Richard Dreyfuss, Chuck Norris, Kurt Russell i Mark Hamill.

Room 222' je na početku imala slabu gledanost pa ju je ABC namjeravao ukinuti nakon jedne sezone. Ali kada je 1970. dobila nekoliko nagrada Emmy, ABC ju je odlučio nastaviti snimati.

Povezano[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]