Remington Arms

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Remington Arms Company)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Remington Arms Company, Inc.
Tip privatna
Osnovana 1816.
Sjedište Madison, Sjeverna Karolina
 SAD
Ključni kadroviTommy Millner, Pres./generalni direktor
Stephen P. Jackson Jr., financijski direktor
Industrijavatreno oružje
Web-sajthttp://www.remington.com/

Remington Arms je vodeći američki proizvođač pušaka, pištolja, sačmarica, revolvera kao i municije za streljačko naoružanje. Pod imenom Remington tvrtka Arctic Cat ATV's također proizvodi lovačku odjeću i obuću, dok ostale firme proizvode lovačku i streljačku opremu. Tvrtku je godine 1816. osnovao Eliphalet Remington u Illionu u državi New York pod imenom E. Remington and Sons. U ovom trenutku je to najstarije poduzeće u SAD koje još uvijek izrađuje svoj originalni proizvod, kao i najstariji proizvođač koji kontinuirano radi u Sjevernoj Americi. To je jedina američka kompanija koja na domaoj teritoriji istovremeno proizvodi streljačko oružje i municiju, te je najveći američki proizvođač pušaka. Remington trenutno ne proizvodi oružje; linija za proizvodnju posljednjeg pištolja - Model XP-100R - zatvorena je 1998. Proizvodi tvrtke se prodaju u još 60 zemalja.

Remington je poznat po tome što je razvio ili preuzeo više vrsta metaka od ijednog drugog proizvođača oružja i municije na svijetu.

Remington je trenutno u vlasništvu fonda Cerberus Capital Management.

Historija[uredi | uredi kod]

Firmu je 1816. godine osnovao Eliphalet Remington, sin seoskog kovača u državi New York. Remington se sam počeo zanimati za izradu oružja te je napravio pušku s kojom je napravio dobar dojam na lokalnom streljačkom natjecanju. Kada su svi učesnici zatražili da im napravi istu takvu pušku, mladi je Remington odlučio postati oružar te osnovao firmu pod nazivom E. Remington and Sons. Na njenom je čelu ostao sve do smrti, a proizvodnja se iz kovačnice 1828. godine premjestila u Ilion, odnosno tvornicu koja dan-danas postoji.

Remingtonova je firma proizvela puške koje su stekle ugled među doseljenicima, a sam je Remington njome upravljao do smrti 1861. godine. Godine 1861. firma je postala akcionarsko društvo, a 1873. uz proizvodnju pušaka počela proizvoditi pisaće mašine.

Godine 1886. fabrika pisaćih mašina je prodana, a Remington je postao Remington Arms, specijaliziran isključivo za oružje. Dvije godine kasnije firmu je kupio proizvođač sportske opreme Marcus Hartley and Partners, pod čijim se vodstvom 1912. spojila s United Metallic Cartrdige Company, firmom za proizvodnju metaka. Tada je Remington Arms postao Remington UMC.

Za vrijeme Velike depresije Remington je kupljen od strane hemijske firme DuPont koja je pomogla njenom razvoju zahvaljujući unaprijeđenjima barutne tehnologije.

Godine 1993. DuPont je prodao Remington investicijskoj firmi Clayton, Dubilier & Rice. Četrnaest godina kasnije ju je za 370 miliona US$ preuzeo Cerberus Capital Management.

Remingtonovi modeli oružja[uredi | uredi kod]

Dolje navedena lista se temelji na podacima s Remingtonove web stranice.[1]

Trenutno u proizvodnji[uredi | uredi kod]

Puške[uredi | uredi kod]

Sačmarice[uredi | uredi kod]

Zastarjele[uredi | uredi kod]

Puške[uredi | uredi kod]

Pištolji[uredi | uredi kod]

Bilješke[uredi | uredi kod]

  1. „Remington Firearm Models”. Arhivirano iz originala na datum 2009-12-13. Pristupljeno 2008-08-01. 

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]