Razgovor s korisnikom:MirkoS18

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Pozdrav, MirkoS18! Dobrodošli na Wikipediju na srpskohrvatskom jeziku!
Wikipedia je projekt slobodne internetske enciklopedije koju svako može uređivati.

Ako se prvi put nalazite na Wikipediji i želite joj doprinositi, preporučamo da odvojite nešto vremena i proučite pet osnovnih načela, te se upoznate sa Wikipedijinim smjernicama i preporukama. Ako vam zatreba pomoć pri uređivanju, možete da pregledate stranice pomoći i prođete kroz uvodni kurs/tečaj.

Na stranicama za razgovor uvijek se potpisujte: bilo da utipkate 4 tilde ~~~~ bilo da kliknete na ikonu na traci za uređivanje. Izmjene članaka se nikad ne potpisuju.

Na stranici Nedavnih izmjena možete saznati za nove zanimljive članke, ko je trenutno aktivan, odnosno šta se trenutno na Wikipediji radi. Na stranici Pijace možete pročitati o novostima na Wikipediji i obratiti se zajednici, bilo da sudjelujete u diskusijama ili postavljate pitanje.

Nadamo se da će vam ovdje biti ugodno, te da ćete svojim doprinosima postati stalni saradnik - Wikipedijanac! Ako imate bilo kakva pitanja, slobodno se obratite meni ili drugim urednicima na Pijaci. Još jednom, dobrodošli na Wikipediju i sretan rad!

Hello and welcome to the Serbo-Croatian Wikipedia! We appreciate your contributions. If you do not speak Serbo-Croatian, that's no problem. Talk to us via our village pump in your native language or find and contact users who speak your language. We hope you enjoy your time here!

Kategorije[uredi kod]

Pogledaj: Korisnik:MirkoS18#Kategorije. --Belirac 19:01, 1 siječanj-јануар 2012 (CET)

Hvala ti, nisam znao kako da to napravim. Sad malo pišem o Jamajci pa ću se tim kasnije pozabaviti. Moram i ove članke što sam sad napisao još malo dotjerati. Uglavnom, hvala i sretna ti Nova Godina.--MirkoS18 19:04, 1 siječanj-јануар 2012 (CET)

Pitanja[uredi kod]

Imam ti dva pitanja pa ako nije problem....

1) Zašto Nagorno-Karabah nisi stavio u kategoriju kao i Pridnjestrovlje (nepriznate države) ?

2) Ako ne grešim Republika Lakota bi trebala imati kategoriju u stilu predložene nove države (ili nešto slično) ?--Rjecina2 21:38, 1 siječanj-јануар 2012 (CET)

Nisam valjda primjijetio, promaklo mi je, svakako treba upisati. Sad sam to tek počeo raditi pa još sve nije idealno. Mislio sam napraviti par kategorija-nepriznate države (za one koje imaju kontrolu nad svojim teritorijem, jer tu stvarno ima dosta toga), i kategoriju djelomično priznate države (koje su priznate bar od jedne članice UN-a, ili nisu priznate bar od jedne članice UN-a). Možda bi i druge mogli navesti u nekoj kategoriji i napraviti članak o tome?--MirkoS18 21:43, 1 siječanj-јануар 2012 (CET)
Moj savet bi ti bio ako budeš dalje radio na ovoj tematici da sve države koje priznaje manje od 25 drugih država staviš u kategoriju Nepriznate države kao što je na engleskoj wiki koja je neki tobožnji standard. Tako ćeš sebi ujedno mnogo olakšati posao :)--Rjecina2 21:46, 1 siječanj-јануар 2012 (CET)
Ovaj mi izgleda kao dobar izvor en:List of states with limited recognition--MirkoS18 21:58, 1 siječanj-јануар 2012 (CET)
Kategorija na koju sam se pozvao je ova ovde.
Neću te više danas svojim komentarima zaustavljati u poslu :)--Rjecina2 22:01, 1 siječanj-јануар 2012 (CET)

Odgovor[uredi kod]

To pitanje bi ti spadalo ovdje na sh pijacu ili hr kafić....

Odgovor na tvoje pitanje bi glasio da nema nikakvih stvarnih problema s takvim okupljanjem, razgovorom itd, ali na žalost sh wiki ti je pogrešna za tako nešto,a verovatno i hr wiki.

  • Prvi problem sh wiki je u činjenici da barem koliko ja znam nema naših iskusnih članova u Zagrebu pošto smo mi više jadranski opušteni tipovi (iskusni korisnici iz Hrvatske).
  • Drugi problem sh wiki je gotovo da bismo rekli mržnja nekih hr wiki članova prema nama što može stvoriti problem u stvarnom životu kod našeg potencijalnog izlaska u javnost.
  • Problem iskusnih članova hr wiki je kako nisu "samoubilački" nastrojeni pa da dođu na okupljanje manjinske udruge gdje bi ih tamo članovi masakrirali zbog "problematičnih historijskih tekstova" na hr wiki. Ako ti nije jasno o čemu pričam pročitaj ovaj komentar o hr wiki.

Za kraj bi ti se želio zahvaliti pošto sam zbog tvog pitanja otkrio da se nešto dogodilo s mobbing korisnikom koji je napadao našeg administratora Maria Sieglinda von Nudeldorf :)--Rjecina2 (razgovor) 03:51, 14 ožujak-март 2012 (CET)

Zvuči obećavajuće nema šta. Ovaj sam članak čitao i žalosno je koliko je tačan. A ništa, pokušaću još malo pa možda se nešto i dogodi. Pozdrav.--MirkoS18 (razgovor) 04:04, 14 ožujak-март 2012 (CET)
Slična je situacija i na sr wiki (pretpostavljam da si čitao i taj članak) ?
Pošto mi se iskusni korisnik javio na stranici za razgovor moram se tebi i njemu izviniti na greški u ranijem javljanju pošto naša wiki ima minimalno jednog iskusnog korisnika koji živi u Zagrebu :)--Rjecina2 (razgovor) 15:15, 18 ožujak-март 2012 (CET)
Ajde da čujem kritiku mog starog teksta Nezavisna Država Hrvatska ?
Fiks ideja bi bila da jednom postane tekst meseca. Pošto je to vrlo osetljiva tema mogao bi mi se odma dati "orden Bratstva i Jedinstva" ako bi to prošlo :)--Rjecina2 (razgovor) 03:51, 22 ožujak-март 2012 (CET)
Meni ti je to fiks ideja pošto bi bilo stvarno originalno da tekst o ovako kontroverznoj tematici bude tekst meseca na sh wiki :)
Eksterni linkovi su bili nenamerni vandalizam u jednog korisnika :)
Tekst ima 60 izvora ?? koji još nedostaje ??
Javi koje greške ima tekst pošto sam stvarno zainteresiran da ih čujem i da se isprave.
ps. pogledaj koji put email :)--Rjecina2 (razgovor) 19:42, 22 ožujak-март 2012 (CET)
Ako ne grešim u Srbiji su objavljeni memoari generala Borivoja Mirkovića o puču. Pretpostavljam da će biti najjednostavnije da ih nađeš na internetu ?
Pošto sam skroman meni je po ovom pitanju dovoljna činjenica da je Simović nekoliko sati pre puča imao sastanak s vojnim atašeom Velike Britanije u Beogradu i još neke druge "nevažne sitnice". 100 % sam siguran da nisu pričali o vremenu :)
Po pitanju strukture jedino se može pomaknuti takozvani genocid pomaknuti na 4 ili 5 mesto to jest ispred crkve i vanjske politike. On mora definitivno biti iza uvoda, proglašenja i NDH vojske.
Ja deo nisam nazvao genocid nego drugi korisnik pošto se protivim toj definiciji jer je na području kojim je vladala NDH došlo do porasta broja Srba između popisa stanovništva 1931 i 1948. Pretpostavljam da taj podatak nisi znao ?--Rjecina2 (razgovor) 23:23, 22 ožujak-март 2012 (CET)
Sve se svodi na pitanje što je to genocid ?
Meni kao istoričaru koji nije "zagađen" modernističkim razmišljanjima genocid je istrebljenje neke nacije na nekom području ili veoma "dobar" pokušaj istrebljenja u kojemu je ubijen veći postotak stanovništva što je dovelo do pada broja pripadnika neke nacije na tom području.
U skladu s takvom interpetacijom NDH je izvodila masakre, pogrome, ali ne i genocid u odnosu na Srpsko stanovništvo. Da možemo se složiti da je NDH vodila genocidnu politiku u razdoblju 1941-42.
Srpski narod je zbog tih pokolja izgubio normalni prirast stanovništva koji bi se bio dogodio u 17 godina što je prilično veliki broj, ali kada govorimo o brojevima nemojmo zaboraviti da je u celoj Jugoslaviji ubijeno na razne načine od strane okupatora oko 800.000 stanovnika...
Imaš ovde i tekst demografski gubici Jugoslavije u drugom svetskom ratu--Rjecina2 (razgovor) 02:07, 23 ožujak-март 2012 (CET)

Najvažnije da je tekst OK :)

Sorry kolega malo sam dosađivao pošto me stvarno zanimao nastavni program gimnazije u Zagrebu za koju nisam znao da postoji do Vašeg dolaska na wiki.

Duboko se izvinjavam ako sam Vas uznemirio.

Čujemo se na drugim tekstovima !?--Rjecina2 (razgovor) 05:05, 23 ožujak-март 2012 (CET)

Ma sve je OK :)

Ako sam dobro shvatio pitanje tebe zanima kako izgraditi šablon to jest Šablon:ФОН i slično ?

Pošto sam to veoma retko radio ja ću ti dati kao primer moj šablon Četvrti križarski rat kojeg možeš slobodno oblikovati za svoje potrebe:

Ja sam u tome bio malo njub (jer ne radim šablone) pa nisam radio po pravilima nego samo ručno kopirao šablon u sve tekstove, ali sam ga sada napisao tebi za primer. Procedura bi bila:

Ako ti nešto nije jasno pogledaj u historiji moj promena kako sam ja sada stvorio taj šablon Četvrti križarski rat. Verujem da nećeš imati problema u pravljenju šablona :)--Rjecina2 (razgovor) 17:14, 11 april-травањ 2012 (CEST)

Pretpostavljam da bi te ovaj wiki primer mogao zanimati.--Rjecina2 (razgovor) 08:34, 4 jun-липањ 2012 (CEST)

Obavijest o slikama[uredi kod]

Shodno s objavljenim izvještajem na Pijaci i odrađenim poslom, ovom prilikom obaviještavam Vas kako jedan dio vaših postavljenih datoteka ne zadovoljava sve kriterije. Radi se o 7 datoteka koje možete pronaći ovdje. Shodno broju vaših slika i procjeni o uštedi vremena, rok za sređivanje vaših slika je 7 dana, odnosno 20. listopada 2012..

Slike morate srediti sukladno naputcima objašnjenima na Pijaci. Ukoliko niste u mogućnosti srediti slike u doglednom roku ili imate kakvih poteškoća i nejasnoća ili Vam je potrebna pomoć, slobodni ste kontaktirati me za pomoć na mojoj stranici za razgovorom. --Biljezim se sa štovanjem,Poe 19:09, 12 oktobar-листопад 2012 (CEST)

Protesti[uredi kod]

Samo samo za inf, preveo sam tvoj članak o protestima protiv ćirilice. --Orijentolog (razgovor) 09:50, 4 decembar-просинац 2013 (CET)

Infokutija univerzitet[uredi kod]

Oj univerzitetlija, malo dobrih vijesti: upravo sam sredio šablon {{Infokutija univerzitet}} i nadam se da ti bude od pomoći za nadupune ili nove članke. Nova infokutija zamijenila je šest-sedam starih jer sadrži sve živo, od ijekavice i ekavice, latinice i ćirilice, srpskih i bosanskih parametara, čak i engleskih. Ovo zadnje znači da možeš komodno napraviti copy-paste engleske infokutije i uz manji prijevod opisa sve je riješeno, npr. vidi izmjenu na Bates Koledž. Živio! :) --Orijentolog (razgovor) 05:40, 24 oktobar-листопад 2014 (CEST)

Par stvari:

  1. Ne valja baš da se odjednom tek tako prelazi na sveučilišta, ako je sve ostalo standardizirano pod univerzitete ({{kat:|Univerziteti po državama}}). Sveučilišta vrijedi koristiti samo za Hrvatsku.
  2. Što se imenovanja tiče, mislim da bi bolje došao naziv Univerzitet u Zimbabveu, kao i za druge univerzitete (povodim se primjerima University of BelgradeUniverzitet u Beogradu; te University of ZagrebSveučilište u Zagrebu). Mislim da je to i češća praksa u prevođenju na ovim prostorima, ispravi me ako se varam.
  3. Neovisno koji naziv odabrao, napravi preusmjeravanja za sve srodne nazive. Npr. radiš članak za University of Texas, tu bi kombinacije bile:
    1. Univerzitet u Teksasu
    2. Univerzitet u Texasu
    3. Sveučilište u Teksasu
    4. Sveučilište u Texasu
    5. Univerzitet Teksasa
    6. Univerzitet Texasa
    7. Sveučilište Teksasa
    8. Sveučilište Texasa
    9. Teksaški univerzitet
    10. Teksaško sveučilište
    11. University of Texas
Slobodno preusmjeri sve odreda, jer nikad ne znaš koju je kombinaciju odabrao netko drugi u sporednom članku. Npr. vidi što sve vodi na Univerzitet u Cambridgeu --Orijentolog (razgovor) 21:31, 3 студени-novembar 2014 (CET)

Što se tiče pisma i izgovora vidio si da ja kao glavni kȏd šablona stavljam latiničnu ijekavicu, ali to nije zato što mi je subjektivno "bliža" nego više iz pragmatičnih razloga tj. zato što su dijelom sva četiri srpskohrvatska standarda (bs/cg/hr/sr). Za ekavicu je još lako jer nju razumiju svi (i obrnuto), ali nažalost ćirilicu ne razumije gotovo pola govornika. To opet nikako ne znači da ćirilicu treba totalno izbjegavati ili nasilno latinizirati postojeće članke, npr. kada sam naletio na Универзитет у Техерану koji si ti pisao, samo sam napravio paralelnu latiničnu verziju i zadržao oba (od viška glava ne boli). Na Wikidati sam promijenio jer nepisani dogovor je da se interwikiji stavljaju na latinične verzije. Smatram da bi neloše bilo ubuduće raditi i s drugim člancima o univerzitetima koje imamo isključivo na ćirilici, postupak preslovljavanja nakon sređivanja šablona je neusporedivo lakši i traje par sekundi. Primijetio sam da voliš kombinirati i upravo zato sam se i potrudio postaviti tu opciju na šablonu.

Glede naziva "univerzitet" vs. "sveučilište", i tu se povodim sličnim pragmatičnim razlozima jer vidiš i sam da se "univerzitet" preferira na bs/cg/sr standardima, dok je "sveučilište" ograničeno samo na hrvatski. A opet, na Hrvatskom jezičnom portalu možeš vidjeti da se koristi i "univerzitet". Iz tih razloga držim da je na ovom projektu u kategorijama i naslovima članaka najbolje koristiti "univerzitet", izuzevši hrvatske i onaj u Mostaru (gdje su "sveučilišta" dijelom službenog naziva). Druga stvar su sporedni članci, npr. nema smisla prigovarati nekom ako u članku o gradu Londonu spomene "Sveučilište u Londonu". Druga stvar vezana uz naslove članaka univerziteta je da preporučam upotrebu nefonetiziranih imena gradova (i ostalog) što je lokalna praksa. Tako bi npr. "University of New York" na hr.wiki bio "Sveučilište u New Yorku", na sr.wiki "Univerzitet u Njujorku", a ovdje "Univerzitet u New Yorku".

Kod formata naslova za regije, pokrajine, savezne države i slično, nije greška staviti "Univerzitet u [pokrajina]", npr. po hrvatskoj stručnoj literaturi možeš naći "Sveučilište u Texasu" i "Sveučilište u Pennsylvaniji", na veb-sajtu beogradskog univerziteta možeš naći "Univerzitet u Kaliforniji", itd. U svakom slučaju, trenutnom praksom tj. korištenjem i sveučilišta i univerziteta, i fonetiziranih i izvornih imena gradova, te domaćih naziva univerziteta, stvoriti će se veliki kupus. Za tekst članka je manje bitno rabi li se ekavica ili ijekavica odnosno hrvatski ili srpski standard, tu se može miješati po volji. Isto kao što se mogu koristiti one dvojne latinično-ćirilične verzije. Ovo sve navodim ne da te potaknem da mijenjaš postojeće (neka trenutno stoje kakvi jesu), nego čisto za nadolazeće članke. :) --Orijentolog (razgovor) 04:33, 4 студени-novembar 2014 (CET)

Interni dogovor ti je da bi naslovi i kategorije trebale bi slijediti standard, a tekst unutar članka je po volji. Nemoj se uopće zamarati ako naslovi/kategorije i tekst u skladu ili da će ti itko prigovarati ako koristiš jedan od oblika (ako je standard). Ja sam recimo prije par dana sve bjeloruske kategorije (sukladno dogovoru) prebacio na beloruske, pa ako će me netko napadati da sam ekavični srbizator – neka samo izvoli. Prije par sedmica bila je diskusija na tu temu gdje sam detaljnije objasnio u čemu je riječ. Jedan od praktičnih primjera je ovaj šablon kod kojeg si napravio 16 izmjena, usklađivajući ga s ćiriličnim odnosno latiničnim člancima koje si radio u međuvremenu. Jednostavnije je sve srediti pomoću dvije izmjene, tj. jednog latiničnog i jednog ćiriličnog šablona (uz izradu duplih azbučnih varijanti članka). Znam da tebi zvuči pomalo banalno jer ti si rad koncentrirao uglavnom oko tih institucija i nisi imao puno iskustva sa šablonima (46 izmjena), međutim, nekom poput mene koji ih je sređivao masovno (8446) to je prava noćna mora. Osam hiljada komada puta dodatnih 15-ak izmjena došlo bi na preko 100.000 uređivanja i barem tri-četiri godine rada. Načelno puno toga zvuči lijepo ali u praksi je horor, osobito kad se time bavi ograničen broj korisnika (moja malenkost i možda još dvoje povremeno). Glede navedenog šablona, neka zasad ostane presedan. --Orijentolog (razgovor) 23:43, 29 decembar-просинац 2015 (CET)

Uvijek je bolje da budu dva članka (ćirilica+latinica), nego samo jedan na ćirilici koju (na veliku žalost) mladi po zapadu Balkana poznaju sve slabije. Vraćanje je dakle praktične naravi, isto kao preusmjeravanja (latinica na latinicu, ćirilica na ćirilicu). Kod šablona je lakše da napraviš dva i da se za sve univerzitete rade verzije na oba pisma, preslovljavanje je tehnički lako zbog univerzalne infokutije. Ovako je xaos. --Orijentolog (razgovor) 02:32, 12 august 2017 (CEST)[odgovori]

OK, s obzirom na trenutno stanje bolje je da stoji status quo, jer za dotjerivanje svega treba dosta vremena, kojeg izgleda obojica trenutno nemamo. Nemoj se uopće obeshrabrivati pisati ćirilicom (bez latiničnih duplikata), ali u svakom slučaju imam omanju zamjerku: nemoj se ni obeshrabrivati raditi preusmjeravanja, pa makar ih bilo i deset (latiničnih, ćiriličnih, izvornih). Vidi opet ono s Teksaškim univerzitetom iznad. Bezbroj puta sam naletio na slučaj da postoji tvoj članak, a na nenapravljena preusmjeravanja vodi 10-20 članaka. Izvinjavam se i ja što sam te potakao na pisanje tolikog komentara, ali gledaj to s vedrije strane, sad sam ti dužan univerzitetski članak iste veličine. Važi? :) --Orijentolog (razgovor) 21:33, 12 august 2017 (CEST)[odgovori]
Eto, koštalo me 250% kamata u bajtovima, al što je tu je. Živio i samo naprijed. --Orijentolog (razgovor) 23:47, 12 august 2017 (CEST)[odgovori]

Zadatak[uredi kod]

Hellou! :) S obzirom da si ti naš dežurni student ovdje i da ti je to uža specijalnost, možda bih te mogao zainsteresirati da napišeš ovaj članak? :D Pomoglo bi projektu, a ti bi bio na poznatom terenu pa ako ćeš imati volje i vremena, bude mi drago :) Pozdrav! --Biljezim se sa štovanjem,Poe 22:07, 31 avgust-коловоз 2015 (CEST)

Uvelike se zahvaljujem na ovome! :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 23:43, 31 avgust-коловоз 2015 (CEST)

Univerzitet[uredi kod]

[1] Mislim da je prosli naziv clanka bio pogresan pa sam ispravio. --Kolega2357 (razgovor) 22:28, 26 februar 2016 (CET)[odgovori]

Ma ok nije problem sve se da ispraviti na kraju. Ako zelis mogu te predloziti za filemovera takva funkcija omogucava da se premesta i naziv clanaka bez ostavljanja preusmerenja sa pogresnim imenom. --Kolega2357 (razgovor) 22:32, 26 februar 2016 (CET)[odgovori]

Ne stvara to nikakvu obavezu prema drugim korisnicima nikako. --Kolega2357 (razgovor) 22:35, 26 februar 2016 (CET)[odgovori]

[2] Napisao sam predlog OC Ripper ce ti dodeli kao i vecini korisnika ta prava. --Kolega2357 (razgovor) 22:38, 26 februar 2016 (CET)[odgovori]

Takodje mozes i ti da predlozis bilo koga ko ima dobre izmene za funkciju autopatrolera, patrolera, vracaca i filemovera. --Kolega2357 (razgovor) 22:45, 26 februar 2016 (CET)[odgovori]

Nova molba[uredi kod]

S obzirom da si ti naš stručnjak za ovu tematiku, bi li ti bio problem napisati ovaj članak? Ispada da te ja molim samo za univerzitete nazvane po vođama :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 18:00, 3 mart 2016 (CET)[odgovori]

Zahvaljujem na trudu :) Ako naiđem na još kakvog vođu, bit ću slobodan proslijediti ga tebi :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 00:18, 4 mart 2016 (CET)[odgovori]
Evo, nije me dugo bilo, ali vidim da si ponovo aktivan pa kad uhvatiš vremena, bi li na mogao zaplaviti ovaj člančić? Unaprijed hvala! :D --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:08, 1 novembar 2016 (CET)[odgovori]
Pa nisam mislio tako brzo! :) Hvala ti puno :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 16:26, 1 novembar 2016 (CET)[odgovori]

Azijski mjesec[uredi kod]

Nažalost ne mogu ništa obećati, aktivan sam samo povremeno. --Orijentolog (razgovor) 17:41, 6 novembar 2016 (CET)[odgovori]

Jezik interfejsa[uredi kod]

FYI: [3]. --Nemo bis (razgovor) 21:05, 17 januar 2017 (CET)[odgovori]

Address Collection[uredi kod]

Congratulations! You have more than 4 accepted articles in Wikipedia Asian Month! Please submit your mailing address (not the email) via this google form. This form is only accessed by me and your username will not distribute to the local community to send postcards. All personal data will be destroyed immediately after postcards are sent. Please contact your local organizers if you have any question. Best,--AddisWang (razgovor) 01:27, 20 januar 2017 (CET)[odgovori]

Univerziteti[uredi kod]

Zdravo, MirkoS18! Vidim da si se vratio univerzitetima. Svaka ti čast na odličnom poslu što ga radiš. Nadam se da ćeš ih brzo sve popisati. Usput, što se tiče naslova uobičajene sekcije članka i(li) liste, vide etiam vide etiam. ;) Srdačan pozdrav, --Conquistador (razgovor) 00:57, 6. augusta 2017. (CEST)

Crnogorska Wikipedia[uredi kod]

Vidim da si se uključio u raspravu u vezi s crnogorskom Wikipedijom pa ti skrećem pažnju na jednu od recentnih izmjena članka Deklaracija o zajedničkom jeziku (diff). Idi na dodani URL i pročitaj članak, napose njegov zaključak koji je preveden ovdje. Vjerujem da će te zanimati što Trudgill (en) piše. :) --Conquistador (razgovor) 06:04, 12. januara 2018. (CET)

Re: Tvoj doprinos na Meti u raspravi o crnogorskoj Wikipediji nije bezvezan. Dapače! Htio sam ti samo skrenuti pažnju na Trudgillov članak u slučaju da ga nisi zapazio.

People who favour linguistic common sense will therefore be pleased to learn that, on March 30 this year, a rather remarkable thing happened in the four countries.

A declaration was published (...) and it’s no surprise that the Declaration now has almost 9,000 signatures. Linguistic scientists are agreed that BCSM is essentially a single language with four different standard variants bearing different names; it is unsurprising that linguists are well represented on the list of signatories. I have signed it myself. And I wish the defenders of linguistic common sense every success in their struggle against the linguistic unreason of the nationalists. — Peter Trudgill, »Time to make four into one«, The New European, 30. XI. 2017., str. 46. (izvor)

Što se tiče budućnosti crnogorske Wikipedije koju prognoziraš, vrlo vjerojatno će se nešto slično dogoditi, no to barem neće biti problem ove Wikipedije. Postojanje izdanjâ Wikipedije na standardnim varijetetima srpskohrvatskoga nije isključivo negativno, već ima i pozitivnih strana. Samo zamisli kako bi bilo moderirati sve serbokroatofone na jednom jedinom wiki projektu! :) Da o drugome i ne pišem... Važno je samo da srpskohrvatska Wikipedia ostane otvorena za sve crnogorske (i ine) korisnike zdravoga razuma. O Narodnom vijeću RS i Nagornom Karabahu možemo na pripadnim razgovornim stranicama. Srdačan pozdrav, Conquistador (razgovor) 06:28, 15. januara 2018. (CET)

Molbica[uredi kod]

Počeo je novi projekt pa... eto, poslovično, evo mene opet xD Znam da ti dosađujem svaki put, ali vjeruj da sam doista zahvalan na pomoći :) Ovoga puta je to Kraljevski univerzitet u Phnom Penhu... pa ako bi imao vremena i volje, bilo bi super :) Unaprijed hvala! :) --E.A.Poe 11:43, 15 februar 2018 (CET)[odgovori]

Hej, kolega! :) Dugo te nije bilo, koliko sam primijetio? Nadam se da su samo životne obveze i manjak vremena ^^ Htio sam te zamoliti za ovaj člančić, ako ti ne bi bio problem? Ti si tu stvarno dežurni stručnjak i napraviš odlične i sadržajne članke, a treba ti, vjerujem, manje vremena nego meni ^^ Projekt je krenuo, ja ću malo odmoriti, ali kada si već tu da vidim imaš li vremena :) Unaprijed hvala! (Kategorizaciju, ako nemaš vremena, možeš prepustiti meni) --E.A.Poe 12:53, 13 august 2019 (CEST)[odgovori]
Drago mi je da je to, da nije manjak interesa :) Hvala ti puno, još jednom! :) --E.A.Poe 13:29, 13 august 2019 (CEST)[odgovori]

Pozivnica za pridruživanje diskord servisu Srpskohrvatske Wikipedije[uredi kod]

Zdravo, MirkoS18!
Pozivam te da se pridružiš diskord servisu sh.wikija. On služi da omogući lakšu komunikaciju i saradnju među korisnicima, a ima i sadržaje za zabavu.
Da bi se pridružio, klikni ovdje. Za više informacija, pogledaj Wikipedia:Diskord.
Hvala na razumijevanju. Lijepi pozdrav! -- Несмир Кудилович (разговор) 12,51; понедељак, 12. августа 2019 (СЕВ)

Translation request[uredi kod]

Hello.

Can you translate and upload the article en:Azerbaijan Democratic Republic in Serbo-Croat Wikipedia?

Yours sincerely, Karalainza (razgovor) 21:12, 29 maj 2020 (CEST)[odgovori]

Thank you very much for the new article! Karalainza (razgovor) 22:47, 29 maj 2020 (CEST)[odgovori]

Translation request[uredi kod]

Hello.

Can you translate and upload the article hr:Azerbajdžanska nacionalna akademija znanosti in Serbo-Croat Wikipedia?

Yours sincerely, Karalainza (razgovor) 13:13, 28 maj 2022 (CEST)[odgovori]

@Karalainza: are you a different person to the one I talked with on Razgovor sa korisnikom:Argo#Translation request? Either way, what I told them also applies here. There are no translations to be done because this is the same language. I'll do it, shortly. -Vipz (razgovor) 13:48, 28 maj 2022 (CEST)[odgovori]

Izbor za birokata[uredi kod]

Dobro veče, imenjače mog brata. :) Izvinjavam se što smaram, ali za slučaj da nisi primetio - kandidovao sam se za "birokrata" na sh.wiki, uz OC Rippera, koji je trenutno na zasluženom odmoru. Čini se da, kod izbora "birokrata", treba 15 glasova za da bi glasanje vredelo, pa ako ti se da, bio bih ti zahvalan da se izjasniš (gore na vrhu stranice je link: "U toku je izbor za novog..."). I glas "protiv" je glas, a i bojkot je legitiman! Hvala mnogo, u svakom slučaju, i srećan dalji rad, --Igor Windsor (razgovor) 01:26, 6 decembar 2022 (CET)[odgovori]

Članci o recenziranim časopisima[uredi kod]

Zdravo, Mirko! Najpre bih želeo da ti ze zahvalim za pisanje članaka o recenziranim stručnim časopisima. To je tematika koja zaista nije dovoljno pokrivena na našoj Wikipediji. Prošao sam kroz tvoje članke i napravio manje izmene radi doslednosti, pa bih te zamolio da pogledaš. Uzgred budi rečeno, imena časopisa treba pisati kurzivnim slovima. Također, pogledaj svoju korisničku stranicu. :) Srdačan pozdrav! – Aca (razgovor) 16:35, 3 januar 2023 (CET)[odgovori]

Pozdrav MirkoS18, vidjeh sa si ispravio crvene linkove sa "stručni časopis" na već postojeći članak najbliže teme "naučni časopis". Ne misliš li da bi umjesto toga bilo bolje napraviti i prvospomenuti, kako ih imaju na EN: en:academic journal i en:scientific journal? -Vipz (razgovor) 02:10, 13 januar 2023 (CET)[odgovori]
Zapravo niti nisam razmišljao previše šta bi bilo bolje već sam više mehanički 'uređivao' dok sam nekoga čekao (ne igram video igre pa je ovo možda najbliže tome). Vjerovatno bi bilo bolje napraviti tako kako predlažeš.--MirkoS18 (razgovor) 03:16, 13 januar 2023 (CET)[odgovori]
Oke! Evo ovom prilikom te želim pozvati i na učestvovanje u najnovijoj kampanji; ovaj put ne pišemo nove nego obogaćujemo postojeće članke, i to izvorima/referencama! Ako te zanima, vidi sajtnotis i pogledaj stranicu kampanje. Svaka je pomoć dobrodošla, uključujući širenje riječi. :-) -Vipz (razgovor) 03:26, 13 januar 2023 (CET)[odgovori]

Pomoć[uredi kod]

Imaš li možda volje i vremena pomoći malo s ovim? Piše da je najvažniji faks u Surinamu pa... ako imaš volje i vremena, bilo bi super! Hvala! :) – E.A.Poe 03:12, 10 august 2023 (CEST)[odgovori]

Prijedlog za novog administratora i birokratu[uredi kod]

U toku je zahtjev za dodjelu administratorskog i birokratskog statusa. Pozivamo Vas da učestvujete u procesu i iznesete svoje mišljenje. – Aca (razgovor) 02:12, 10 septembar 2023 (CEST)[odgovori]