Razgovor s korisnikom:Id

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Dobrodošli na Vikipediju srpskohrvatskog jezika!

Hvala!

Interwiki veze[uredi kod]

Svaka čast na člancima! Da li je to prevod s neke od Vikipedija. Ne bi bilo loše da na engleskoj Vikipediji postavite i interwiki vezu ove Vikipedije. Poz, --Poki 20:48, 24 srpanj-јул 2006 (CEST)

Hvala, ponovo! Uglavnom nisu prevodi, nekih članaka nema na drugi Wikama, ali one kojih ima, koristim, naravno, kao reference. Mislim da su sada interwikis postavljene na drugim Wikipedijama. Id

Category:1990e i Category:2000e[uredi kod]

Mislim da su ove kategorije potpuno nepotrebne, naročito na člancima o filmovima. Ne koriste se ni na jednoj Vikipediji. One se odnose na sve što je povezano sa devedestim i 2000-im godinama. Širok je to dijapazon događaja, složićete se... --Poki 20:23, 2 avgust-коловоз 2006 (CEST)

Da, ipak se koriste i na drugim Vikipedijama :), ali ne na člancima o filmovima. --Poki 20:27, 2 avgust-коловоз 2006 (CEST)


Potpuno ste u pravu. Moja greska iz nepažnje. Ideja mi je bila da povežem kategorije tipa "Filmovi iz 1990-ih" sa kategorijama tipa "Category:1990e"... Ispravljam to odmah! Id

Поздрав још једном. Не бих желео да вас ометам у раду, али само сам хтео да вас замолим да на почетку чланака који имају приличан садржај не стављате Template:U začetku. Тај шаблон се ставља на кратке или незавршене чланке. Поздрав, --Poki 19:23, 19 rujan-септембар 2006 (CEST)


U redu, prihvaćeno. Samo još da objasnim da članke, kojima stavim "U začetku", ne smatram završenim, bez obzira na njihovu dužinu. Id

То се апсолутно подразумева за све чланке. :) --Poki 01:06, 20 rujan-септембар 2006 (CEST)

Licenciranje slika[uredi kod]

Zamolio bih te da u buduće na sve slike postaviš i opis licence kao na Vikipediji odakle je preuzeta. Da bi se izbegle zabune ili eventualne nejasnoće oko licenciranja najbolje bi bilo da sve slike ubuduće šalješ na Wikimedia Commons. Stvar je jednostavna, bilo koja slika postavljena na Commonsu se može upotrebiti i ovde pod istim imenom, iako ovde nije snimljena. --Poki 19:27, 14 studeni-новембар 2006 (CET)

Zamolio bih te, ako možeš, da sve slike zastava koje si postavio/la ovde, a koje su preuzete sa engleske Vikipedije licenciraš postavljajući šablon {{jv}} (što označava javno vlasništvo, jer su zastave na en: u javnom vlasništvu). Ovo mora kad-tad da se uradi kako slike ne bi bile obrisane, a tvoj trud propao. To ne važi samo za zastave, nego i za sve ostale slike. Savet: neke slike koje se nalaze na en: su možda samo na Commonsu, tako da je njihovo prebacivanje ovde nepotrebno. Ukoliko slika nije na Commonsu bilo bi dobro da vidiš kako je licencirana na en:, pa da istu licencu staviš i ovde. --Poki 20:03, 14 studeni-новембар 2006 (CET)

Pitanje autoskih prava je od velikog značaja za Vikipediju. Kršenje licence može uzrokovati zatvaranje Vikipedije, što nam svakako nije u interesu, te je vođenje računa korisnika na koji način licencira sliku najvažnija stvar. Nadam se da te nisam previše opteretio, ali ovo su stvari koje se poštuju na svim ozbiljnim i razvijenim Vikipedijama. Ako ti nešto nije jasno, pitaj. Poz, --Poki 20:03, 14 studeni-новембар 2006 (CET)

Neaktivni administratori[uredi kod]

Pogledaj Wikipedia:Administratori, podnaslov Uklanjanje statusa administratora neaktivnim korisnicima i daj svoje mišljenje, kako bi se mogao postaviti zahtev na Meti. Poz, --Poki 13:53, 22 studeni-новембар 2006 (CET)


Objašnjenje[uredi kod]

Pa evo, ja nisam vandal, želim reći da su neke stranice samo kopirane i da treba postaviti nove kategorije, da ponegdje ima previše podnaslova (pa izgleda nepregledno), a što se tiče članaka, oni ne smiju biti predugi, a ja imam izvore za grčku mitologiju, zasigurno.--83.131.31.4 14:12, 27 avgust-коловоз 2008 (CEST)


Datumi rođenja u biografskim infokvirima[uredi kod]

Da ne bude bespotrebnih članaka tipa "June 5" i sl. jednostavnije je, kada se koristi template {{birth date and age}}, dodati "df=y" na kraju, npr. {{birth date and age|1974|6|5|df=y}}. Onda se dobija "5. jun" u biografskim poljima.

Zbirka članaka o spolnosti[uredi kod]

Raduje me što ovdje nalazim nekoga poput tebe. Namjeravam sa svojim studentima na sh.wikipediji napraviti zbirku članaka o spolnosti. Neki dan završili smo na hr.wiki. prvu ruku zbirke/knjige članaka o oftalmološkim temama. Na člancima o spolnosti se, nažalost, tamo ne može raditi, previše je pravovjernih koji se pozivaju na prirodni zakon. Zbirkom želimo popuniti prazninu nastalu sustavnim onemogućavanjem uvođenja spolnog odgoja u hrvatske škole, dakle, kao svojevrsnu prvu pomoć koja bi premostila sustavno rješenje. Pozdrav, Maria Sieglinda von Nudeldorf 19:36, 16 jun-липањ 2009 (CEST)


Čini li ti se ovaj tekst OK za prenošenje? [1] --Maria Sieglinda von Nudeldorf 22:40, 19 jun-липањ 2009 (CEST)

Portali[uredi kod]

Probaj ovdje. Ako ne ide, javi, pa ću pogledati. --OC Ripper 11:32, 16 avgust-коловоз 2009 (CEST)


Započela sam članak, pa ako ti se da, mogao bi ga malo dotjerati, ono, sociološki, kulturalni etc. aspekti, onako kako ti to znaš. Maria Sieglinda von Nudeldorf 19:59, 26 oktobar-листопад 2009 (CET)

Upravo čitam ovaj njen tekst: Zarana Papic, “Women in Serbia: Post-communism, War, and Nationalist Mutations” in Gender Politics in the Western Balkans: Women and Society in Yugoslavia and the Yugoslav Successor States, ed. Sabrina str. Ramet. University Park: The Pennsylvania State University Press, 1999, str. 153-169.

Čini mi se važnom figurom, pa sam konturirala članak. Maria Sieglinda von Nudeldorf 13:14, 3 studeni-новембар 2009 (CET)

nedavno sam proširio članak o žarani, pa rekoh da te obavestim... ne znam da li da dodam članak LGBT projektu? --Mladifilozof 18:02, 6 maj 2010 (CEST)[odgovori]
ustvari, mislio sam samo da li na stranicu za razgovor da stavim onaj tvoj šablon o LGBT projektu, jer znam da se zalagala za LGBT prava. s druge strane, ne znam da li je to dovoljno, odnosno da li ispunjava kriterijume po kojem se članci dodaju projektu. anyway, pozdrav:)--Mladifilozof 16:40, 7 maj 2010 (CEST)[odgovori]

nije suvišno, kad tad bi došla na red.--Mladifilozof 00:03, 10 maj 2010 (CEST)[odgovori]

Kategoriziranje kategorija[uredi kod]

Primjećujem da ima mnogo kategorija koje počinju kraticom LGBT a koje nisu kategorizirane (kao i hiljade drugih nekategoriziranih kategorija). Predlažem da ih kategoriziraš kako bi se smanjio postojeći haos. Pozdrav! --Belirac 10:14, 10 siječanj-јануар 2010 (CET)

Hey! I'm David from Hungarian Wikipedia and I hope you can speak English. I would like to upgrade the hungarian articel of QAF and I saw that this article (in SHwiki) was full with pictures. I would like to ask, what are the licenses of these pictures for? Because I would like to transfer them to Hungarian Wikipedia but I can not find the licenses. Please, your answer write to this page. Thank you! - Keldvi 20:56, 25 april-травањ 2010 (CEST)

Okay, thanks for the link! :) [:hu:Szerkesztő:Prücsök|Prücsök]]

Molim te, vidi što s ovim. Maria Sieglinda von Nudeldorf 00:34, 6 avgust-коловоз 2010 (CEST)

Ovo će te zanimati: http://www.novossti.com/2010/08/ne-bi-bilo-velike-stete-da-vatikan-nestane/ Maria Sieglinda von Nudeldorf 17:04, 29 avgust-коловоз 2010 (CEST)

Pogledaj da li bi se ovom članku moglo nešto dodati (pokoja referenca, slika i sl.). Mislim od njega raditi izabrani članak. --OC Ripper 08:59, 27 rujan-септембар 2010 (CEST)

Mislio sam na općenitiji pristup. LGBT aspekt je, IMHO, već dobro pokriven u posebnim člancima, ali ako misliš da se tu može dodati još ponešto slobodno nešto stavi. Ono što me više brinulo jest da je članak na en.wiki malo previše anglo-amerocentričan, a da su sličan pristup preuzeli i druge wikipedije. --OC Ripper 09:03, 28 rujan-септембар 2010 (CEST)


Ovo će te zanimati[uredi kod]

[2] Maria Sieglinda von Nudeldorf 20:16, 22 oktobar-листопад 2010 (CEST)

LGBT Portal[uredi kod]

Za nekih mjesec ili dva će mi trebati pomoć oko stvaranja LGBT portala na Vikipediji na srpskom. Za to vrijeme ću napisati nekoliko desetina članaka, neke sam već napisao tako da bi to trebalo biti dovoljno. Ako mogu računati na tebe, javi mi ovde na stranici za razgovor.В и к и в и н др е ц и 15:32, 30 decembar-просинац 2010 (CET)

Preuzimanje[uredi kod]

Počeo sam preuzimati neke tvoje članke na sr viki. Naravno prilagođavam ih jeziku, a ponekad i skraćujem. Ako ti ovo smeta, ili imaš neke primjedbe - javi!--В и к и в и н др е ц и 16:55, 23 februar-вељача 2011 (CET)

Jezik interfejsa[uredi kod]

FYI: [3]. --Nemo bis (razgovor) 20:59, 17 januar 2017 (CET)[odgovori]