Razgovor o Wikipediji:Kategorija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Sa Pijace[uredi kod]

Na ovom mestu bih prekopirao unose na Pijacu, a koji bi imali vezu sa kategorijama.

Kategorija:Šabloni-svi[uredi kod]

(prekopirano sa: Pijace 6)

Otvorio sam kategoriju Šabloni-svi pa molim saradnike srpskohrvatske Vikipedije da sve šablone svrstavaju u tu kategoriju, ako im se već ne da tražiti (ili otvarati) odgovarajuće kategorije. U tu kategoriju treba svrstavati i sve druge kategorije koje sadrže šablone. Kad na taj način skupimo sve šablone i njihove kategorije na jedno mjesto, valjda će se neko prihvatiti posla da tu napravi reda. --Belirac 12:29, 17 februar-вељача 2010 (CET)


Nekategorizirane kategorije[uredi kod]

(prekopirano sa Pijace 7)

Prošle i ove godine ja sam kategorizirao mnoštvo traženih kategorija, na stotine, možda i na hiljade. Nastojao sam ih kategorizirati ugrubo, npr. sve što ima veze s matematikom u Kategorija:Matematika, a kasnije to neko može i bolje rasporediti, npr. po oblastima matematike.

Stanje danas[uredi kod]

Ipak, još uvijek imamo na hiljade nekategoriziranih kategorija. Danas ih, na primjer, ima 2.200 s dva ili više članaka, a preostale do 5.000 su s jednim člankom. Možda neko zna kako se može doći do tačnog broja?

Godine, umrli, rođeni, LGBT, Indijanci...[uredi kod]

Zato predlažem da se svi angažiramo kako bi se broj traženih kategorija smanjio. Najviše ih ima vezanih za godine, umrle i rođene. Ima ih dosta i vezanih za LGBT, za Indijance itd. Predlažem saradnicima koji se bave LGBT-om, Indijancima itd. da se posvete i kategorijama.

Posebno bi trebalo vidjeti šta ćemo s godinama, umrlima i rođenima. Takve kategorije su dosad kategorizirane na nekoliko načina pa bi trebalo definirati koji je najbolji te ih sve kategorizirati.

Ima li ko volje da sve to sredimo? --Belirac 11:23, 8 rujan-септембар 2010 (CEST)

OK, krenut ću. Maria Sieglinda von Nudeldorf 12:21, 8 rujan-септембар 2010 (CEST)
Kategorije koje počinju sa LGBT su sređene. Verovatno ima još onih koje ne počinju ovako, ali su iz te skupine. Češljaću još ovih dana po kategorijama. - Id 05:03, 11 rujan-септембар 2010 (CEST)

Kategorija Nemačka vs. Kategorija Njemačka[uredi kod]

Promjena je izvedena po načelu senioriteta, s obzirom da je "Kategorija:Nemačka" u ušla prije "Kategorija:Njemačka", a već postoji preusmjerenje kategorija. Podkategorije koje koriste ijekavsku varijantu naziva će ostati u okviru nje. --OC Ripper 13:05, 17 oktobar-листопад 2010 (CEST)


Kategorizacija[uredi kod]

(prekopirano sa: Pijace 8)

Pošto vidim da često imamo duple kategorije zbog sinonima, predlažem sledeći model:

--Mladifilozof 11:24, 20 maj 2011 (CEST)[odgovori]

Slažem se. Mislim da bi se to moglo uvesti kao jedno od pravila na ovoj Wikipediji. --OC Ripper 18:46, 20 maj 2011 (CEST)[odgovori]

Obavezno. Ali, nije samo to... ima tu i ratova, zanimanja i tako... treba tu kategorizaciju jednom fino razriješiti :) --Biljezim se sa štovanjem,Poe 21:22, 20 maj 2011 (CEST)[odgovori]

Nastavak razgovora na Razgovor o Wikipedia:Jezična politika/Prijedlog


cir i lat[uredi kod]

(završni deo šire šire rasprave)

Da, to je bio tipfeler, ja za oblik s 'č' nisam znao, a omaklo se i da, predstavlja grešku. Jest, ali jezična standardizacija potrebna je i kod toga - hemičar/kemičar; talijanski/italijanski; jer imamo puno i previše duplih kategorija --Biljezim se sa štovanjem,Poe 14:01, 4 avgust-коловоз 2011 (CEST)
Колико схватих тренутно је правило за категорије једноставно: ко први категорији њему именовање категорије, а остали облици се редиректују. Поздрав, --Biblbroks 15:54, 4 avgust-коловоз 2011 (CEST)

I to da se radi preko {{Category redirect}}, ne kao obicni clanci. A ja cu videti botom da to cistim. --BokicaK 16:00, 4 avgust-коловоз 2011 (CEST)

#WPWP[uredi kod]

Na Meta stranicama Wikimedije je zgodna kampanja #WPWP Wikimedia Pages Wanting Photos i čini mi se da bi trebalo istu napraviti i ovdje. Nađete li iste, dodajte u kategoriju Kategorija:Wikipedia_Pages_Wanting_Photos Evo dodajem prvu stranicu i probat ću dobiti fotografije za nju. Zblace (razgovor) 12:47, 28 februar 2021 (CET)[odgovori]