Razgovor:Srpska Wikipedija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Зар није правилније Википедија на српском језику а не Српска Википедија? Самарџија (razgovor) 01:23, 3 decembar-просинац 2013 (CET)

Ne, ovako je dobro. --Igor Windsor (razgovor) 11:15, 3 decembar-просинац 2013 (CET)
Не бих рекао. Ми, уредници Википедије на српском језику, тако је и зовемо, званично. Та Википедија није намењена само Србима и не односи се само на Србију, исто важи и за остале википедије. Википедија на енглеском, француском, кинеском... Знам да је већина уредника Википедије на српскохрватском из Хрватске и да су они навикли да користе придев уместо генитива или датива неке именице али то није разлог да и овде примењују то правило. Просто је невероватно да Ви који толико водите рачуна о политичкој коректности то не примећујете. Самарџија (razgovor) 13:43, 4 decembar-просинац 2013 (CET)
Ne znam ko čini "većinu" na sh.wiki niti odakle je ona, ali znam da je u ovom slučaju bolje imati članke sortirane po pridevima ("Arapska, Bugarska, Katalonska...") nego imati nekoliko desetaka članaka koji svi počinju istom imenicom. Koliko vidim, tako je i na 95% drugih wikipedija. --Igor Windsor (razgovor) 14:05, 4 decembar-просинац 2013 (CET)
Не видим зашто би то било боље ако то није проблем Википедији на српском језику, али оно што је много важније јесте да је то неправилно. Самарџија (razgovor) 15:11, 4 decembar-просинац 2013 (CET)
Po čemu je sadašnji naziv članka nepravilan? igor je lepo sve objasnio. --Kolega2357 Razgovor 00:00, 8 decembar-просинац 2013 (CET)