Razgovor:Oblasti Albanije

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Oblasti Albanije.
Rad na člancima


da li ove teritorijalne jedinice nazivati okrug, oblast, distrikt ili nekako drugačije?--Mladifilozof 15:25, 13 april-травањ 2010 (CEST)

Izraz "oblast" bi se mogao koristiti u nedostatku drugog, dok bi se za nižu razinu mogao koristiti "okrug" (en.wiki koristi "county"). Rrethe se na Google Translatoru uglavnom prevodi kao "lokalitet" ili "mjesto". Ako bi netko zbilja htio biti kreativan s prijevodom, mogao bi koristiti riječ "kraj". Mislim da se, makar privremeno, može koristiti "oblast". --OC Ripper 10:24, 14 april-травањ 2010 (CEST)
Na sr wiki se za manje teritorijalne jedinice u Albaniji koristi naziv "oblast" a za veće "region", dok na hr wiki za manje se koristi naziv "distrikt" a za veće "okrug". Dakle, u člancima o Albaniji, oblast (sr) = distrikt (hr), a region (sr) = okrug (hr). --Mladifilozof 14:09, 16 oktobar-листопад 2011 (CEST)

Nelogično je jedino što meni oblast zvuči kao veća geografska jedinica nego okrug, a ovde se koristi obrnuto. --Mladifilozof 23:37, 17 oktobar-листопад 2011 (CEST)