Razgovor:Nedićeva Srbija

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Granice Srbije[uredi kod]

Mladifilozofe, ajde molim te pročitaj moje objašnjenje ovde: https://commons.wikimedia.org/wiki/File_talk:Serbia1941_1944.png PANONIAN (razgovor) 22:26, 8 decembar-просинац 2013 (CET)

Mislim, očigledno je da se u ovu temu ne razumeš najbolje: mape ne možeš tek tako koristiti bez poređenja sa drugim mapama i sa tekstovima u knjigama. Dakle, pokazao sam ti mape koje pokazuju da je Banat bio deo Srbije, pokazao sam ti tekst gde to eksplicitno piše i u čemu je problem? Da li ti tvrdiš da sve te mape i tekstovi to pišu tek onako bez veze, da izmišljaju ili šta već? Evo, prouči sam izvore i nigde nećeš naći tekstualni podatak koji tvrdi da je Banat zvanično bio posebna teritorija ili država izvan Srbije. Svestan sam da postoje neke mape u nekim atlasima na kojima tako nešto nekom može da se pričini (i sam posedujem jedan takav atlas), ali mape u tim atlasima se ne mogu koristiti bez literature koja ih objašnjava. Autori takvih mapa su samo želeli da prikažu da je Banat faktički imao potpunu samoupravu i da je bio "država u državi", ali je "de jure" smatran delom Srbije. PANONIAN (razgovor) 22:33, 8 decembar-просинац 2013 (CET)

Evo, pročitaj ovo: http://www.gi.sanu.ac.rs/rs/izdanja/zbornik/pdf/062_2/gijc_zr_62_2_009_janjetovic_srp.pdf (strana 96 pitanje Banata). Bez takvih tekstova u literaturi se mape ne mogu pravilno tumačiti. PANONIAN (razgovor) 22:38, 8 decembar-просинац 2013 (CET)

Predloženo spajanje[uredi kod]

Članak pod ovim "kolokvijalnim" nazivom na mnogim Vikipedijama ne postoji, i uglavnom se svodi na dva članka:

--Mladifilozof (razgovor) 20:47, 1 januar 2018 (CET)[odgovori]

Ja ne bih spajao Nedićevu Srbiju sa gore navedim člancima, nego sa člancima:
Vlada narodnog spasa Milana Nedića
Područje Vojnog zapovednika Srbije
tako da imamo jasno tko je vladao Srbijom za vrijeme DSR i koji su bili hierarhijski odnosi u toj vlasti. A članak o Drugom svjetskom ratu govori o ratu. Ne znam da li se slažete. – Inokosni organ (razgovor) 00:30, 16 novembar 2023 (CET)[odgovori]