Razgovor:Hrvatsko-srpski odnosi

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Hrvatsko-srpski odnosi.
Rad na člancima


Članak je u trenutnom obliku neprihvatljiv iz konceptualnih razloga, s obzirom da je Srbija s Hrvatskom odnose kao samostalna i suverena država mogla uspostaviti tek od 2006. godine. Za opis odnosa Srbije i Hrvatske u ranijim periodima bi bili adekvatniji članci kao Srpsko-hrvatski sukob, historija Jugoslavije i sl. Također, izraz "milenijumsko prijateljstvo" ne postoji nigdje na Googleu (kao ni "milenijsko" ili "tisućljetno prijateljstvo"). Mislim da je ovo još jedan argument kako preuzimanje članaka s "problematičnim" temama sa sr.wiki (i drugih "sestrinskih" Wikipedija) u najmanju ruku nije najpametnije rješenje. En.wiki je tu, po običaju, daleko ozbiljnije obradila cijelu temu. --OC Ripper (razgovor) 10:09, 28 rujan-септембар 2012 (CEST)

Da budemo jasni ovakve tekstove općenito smatram viškom i nepotrebnim, ali ako ćemo tako nešto imati mora biti pisano da se radi o odnosima Republike Srbije i Republike Hrvatske pošto su u srednjem vijeku Hrvatska (kneževina i kraljevina) i Srbija (Raška, Srpsko Carstvo) imali odnose i pre svega savezništva.
Potpuno sam svjestan da Hrvatsko kraljevstvo nije bilo samostalno od 1102. godine, ali to ne menja činjenicu da se hrvatski ban borio na Kosovu polju, da su Hrvatska i Srbija imali savezništvo protiv Ugarske krajem 13 veka itd, itd....--Rjecina2 (razgovor) 13:46, 28 rujan-септембар 2012 (CEST)