Razgovor:Commodore International

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ovo je stranica za razgovor za raspravu o poboljšanjima na članku Commodore International.
Rad na člancima


..."U tom tržišnom pokolju de facto nestaju Atari korporacija s svojim kompjuterima Atari 400, Atari 800 i konzolom Atari 2600..." Moj vrli autore izabranog članka... Šta ćemo s XL i ST serijom? Još misliš da je Commodore pomeo Atarija? Defacto nemaš pojma o čemu pišeš.

Poštovani kolega Vaša kritika samo dokazuje Vaše nerazumjevanje tematike.
Vlasnik Atari Corporation je bio en:Warner Communications. Zbog enormnih Atari Corporation gubitaka Warner Communications je poklonio bankrotirani AC + stotinjak miliona dolara Jacku Tramielu tokom ljeta 1984. godine. Nemam namjeru ovde objašnjavati kompletan poslovni deal nego ću samo reći da je Tramiel dobio bankrotirani Atari + pare,a sam nije ništa dao--Rjecina2 (razgovor) 20:58, 12 jun-липањ 2013 (CEST)
He, he, nerazumijevanje tematike... I ovaj biser pokazuje tvoje nerazumijevanje tematike: "...također zahvaljujući i proizvodnji softvera od strane samog Commodorea radi podrške prodaji, dovelo do potpune pobjede ove korporacije i nestankom s tržišta svih njenih protivnika osim Applea, koji se zbog svoje cijene nikada nije niti natjecao u kategoriji kućnog kompjutera nego onoj poslovnog." Opet dvije nebuloze: da ne bi nezavisnih proizvođača softvera (zapravo igara), C64 se nikad ne bi prodao da je ovisio o softveru proizvedenom u Commodoreu. Druga nebuloza je opet priča o nestanku svih protivnika... A gdje je Spectrum u svemu tome koji je brojem izdanih igara ispred C64?
Da vidimo:Prvo je bio Atari, sada je reč o Spectrumu, sutra će biti reč o ?
Uspoređivati kompjuter čije sve verzije zajedno su prodane u negde 5 miliona primjeraka s onim koji se godišnje prodavao u 2 miliona je smešno. Commodore 64 je držao 30 - 40 % tržišta kompjutera 1983-86. Koliko je držao Spectrum ?
Spectrum nije u tekstu jer on izlazi na tržište u isto vreme kada i Commodore 64 i jer nije postojao jedan spectrum nego 3 (za početak) Spectrum 16, Spectrum 48 i Spectrum 128. Objasni kako bi bilo moguće usporediti jedan kompjuter s njih 3 čak i kada bi se on prodavao u celom svetu ?
Commodore International je po mojim podacima 1982 treći najveći svetski proizvođač softwera,a potpuno će ga prestat proizvoditi 1984 (ili 85).--Rjecina2 (razgovor) 21:08, 13 jun-липањ 2013 (CEST)
Kakve veze ima prodaja? Činjenica je da je C64 daleko po prodaji ispred ostalih. Pri tome zanemarivati Spectruma pa i Atarija, i pri tome tvrditi da su "ostali nestali s tržišta" je ili navijački ili totalno nepoznavanje tržišta 8-bitnika. Probaj odgovarati na prvo postavljeno pitanje, a ne držati predavanja o drugim stvarima (o tri verzije Spectruma).--78.1.119.253 13:49, 14 jun-липањ 2013 (CEST)
P.S. Što se tiče softvera, pogledaj top listu igara za C64 i pogledaj koliko je tu naslova iz matične kuće.