Raju Ban Gaya Gentleman

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Raju Ban Gaya Gentlemen
RežijaAziz Mirza
ProdukcijaAziz Mirza
ScenarioManoj Lalwani
UlogeShahrukh Khan
Juhi Chawla
Amrita Singh
Premijera1992
JezikHindi / Urdu
Raju Ban Gaya Gentlemen na Internet Movie Database

Raju Ban Gaya Gentleman (Devnagari: राजू बन गया जेन्टलमैन,Nastaliq: راجو بن گیا جینٹلمین Prevod: Raja je postao džentlmen) je Bolivud film koji je režisirao Aziz Mirza a glavne uloge su: Shahrukh Khan, Juhi Chawla, Amrita Singh i Nana Patekar. Kan igra u ulozi Raj Mathura, mladog inžinjera koji dolazi u Bombaj, u nadi da će postati jak inžinjer.

Sadržaj[uredi | uredi kod]

Raju Mathur (Shahrukh Khan) je mladi inžinjer koji dolazi u Bombaj, kako bi uspio u karijeri inžinjera. U Bombaj on dolazi, kako bi potražio svoje dalje rođake, i tamo saznaje da su oni napustili Bombaj prije par godina. Noć provodi u hramu i tamo upoznaje filozofa, uličnog izvođača Jaija, sa kojim se sprijateljuje, i koji mu nalazi mjesto za stanovanje.

Bez veza i iskustva, saznaje da je jako teško naći posao u sitiju, sve dok se ne susretne sa lijepom Renu (Juhi Chawla), koja mu nalazi posao u kompaniji za koju ona radi. Oni se zaljubljuju i počinju da izlaze kao par.

Pošto postaje uspješan, kćerka vlasnika kompanije Sapna, se zagleda u njega, i sve više vremena oni dvoje provode zajedno. Tako on počinje da se kreće u krugu uspješnih i bogatih ljudi. Zahvaljujući njoj on se brzo probija kao inžinjer, ali isto tako stiče i dosta neprijatelja, koji namjerno ruše most za koji je on odgovoran, kako bi ga se riješili. On ubrzo odlazi u sud, sa saznanjem da da svijet glamuroznosti i bogatstva nije ono što on želi. Zahvaljujući Sapni, koja je rekla istinu na sudu, on je oslobođen, i vraća se starim poznanicima i Reni.

Uloge[uredi | uredi kod]

Glumci Karakter
Shahrukh Khan Raj Mathur (Raju)
Juhi Chawla Renu
Amrita Singh Sapna L. Chhabria
Nana Patekar Jai
Naveen Nischol Chhabria, Sapna's father
Sameer Chitre Deepak Malhotra

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]