Popis votki

Izvor: Wikipedia

Ovo je nepotpun popis vrsta votke, razvrstan po zemljama proizvođačima.

Zemlja Ime Sirovina
Argentina Primo Malbec grožđe
Armenija Artsakh bijela murva
Ararat pšenica
Avshar pšenica
Australija 2 Rooz grožđe
Bombora grožđe
Boomerang grožđe sorte Chardonnay
Cooranbong grožđe
Downunder šećerna trska
Ignite žitarice
Q žitarice
Storm Bay žitarice
Yuzu žitarice
Austrija Monopolowa krumpir
Oval žitarice
Playy žitarice
Azerbejdžan Xan pšenica
Bjelorusija Kryshtal Etalon pšenica, raž
Minskaya Kristall pšenica, raž
Danska Danzka pšenica
Frïs Vodka pšenica
Estonija Kihnu Mark
Turi raž
Viru Valge
Finska Finlandia ječam
Koskenkorva ječam
Francuska Cîroc grožđe
Dragon Bleu pšenica, ječam, raž
Grey Goose pšenica
Jean-Marc XO
Perfect 1864
Vertical pšenica
Hrvatska Akvinta pšenica
Vigor pšenica
Island Reyka
Izrael Vodka Perfect
Italija Artic
Keglevich pšenica
Kanada Iceberg
Alberta Pure
Polar Ice pšenica
Crystal Head
Kazahstan Snow Queen Vodka pšenica
Litva Ledo degtinė
Starka raž
Stumbras
Meksiko Oso Negro
Villa Lobos pšenica, raž, Ječam
Nizozemska Lucas Bols
Hooghoudt
Ketel One pšenica
Ursus
Van Gogh
Vox pšenica
Njemačka Magic pšenica
Rachmaninoff
Zaranoff
Novi Zeland 42 BELOW
Norveška Vikingfjord
Poljska Absolwent
Abstynent
Alpejska
Absinthion
Arktica
Balsam kresowy
Balsam Pomorski
Baltic
Batory
Belvedere raž
Biała Dama
Białowieska
Bielska
Biesiadna
Brydżowa
Chopin krumpir
Cracovia
Cymes
Cytrynówka
Czerwona Kartka
Danziger Goldwasser
Dębowa
Dzięgielówka
Dwór Artusa
Emanor
Euro Vodka
Exclusive Kosher Vodka
Extra Żytnia
Galop
Gdańska
Gold
Górska Cristal
Grasovka
Jan III Sobieski
Jarzębiak
Karpacka
Klasyczna
Kovaluk 85%
Krajowa
Krakowska wódka
Krakus
Królewska
Krupnik
Lodowa
Ludowa
Luksusowa krumpir
Łańcut Polmos
Max
Maximus Polska
Mazovia
Mazowiecka Żytnia
Metropolis
Millennium
Niagara
Ojczysta
Orla
PAkoO
Pan Tadeusz
Parkowa
Pałacowa
Platynowa
Pole Star
Polish Vodka
Polonaise
Polowa
Pomorska
Potocki
Potokowa
Północna
Pravda
Prezydent
Pułtuska
Raciborska
Sieradzka
Siwucha
Sobieski raž
Soplica
Szlachecka
Starka raž
Starogardzka
Sumiński Polish Vodka
Śląska
Śliwowica
Śliwowica łącka
Targowa
Terespol 99%
Vistula
Walet
Wódka 40 Czysta
Wyborowa raž
Xiążęca
Zamojska
Zawisza Czarny
Z Czerwoną Kartką
Zimna
Złoty Kłos
Żołądkowa gorzka
Żubr
Żubrówka
Żytniówka
Rusija АК-47
Аrgo (Арго)
Аfanasij Nikitin (Афанасий Никитин)
Baltiskaja (Балтийская)
Bela bereska (Белая березка)
Belenkaja (Беленькая)
Beluga (Белуга)
Bijeli doktor (Белый доктор)
Bogatstvo Sibira (Богатство Сибири)
Bogorodskaja (Богородская)
Borskaja osoba (Борская особая)
Dovgan (Довгань)
Istočna rosa (Восточная Роса)
Istočno Sibirska (Восточно-Сибирская)
Gerbova (Гербовая)
Gželka (Гжелка)
Gimaevskaja (Гимаевская)
Glavspirtpest (Главспирттрест)
Glasovskaja klasičeskaja
Gold Symphony Vodka (Золотая симфония)
Kubanskaya (Кубанская)
Moskovskaya vodka (Московская)
Pyatizvyozdnaya (Пятизвёздная)
Rodnik (Родник)
Russian Standard (Русский стандарт)
Shustov (Шустов) pšenica
Smirnoff
Starka raž
Stolichnaya (Столичная) pšenica
Stolnaya (Стольная) pšenica
SV The Silk Vodka
Vodkas of Veresk company
Vaš izbor (Ваш выбор)
Veda (Веда)
Veresk (Вереск)
Vladevka (Владевка)
Visant (Висант)
Visant Voronež (Висант Воронеж)
Visota (Высота)
Visant Gold (Висант Голд)
SAD Blavod
Bowman's Vodka
Cirrus Vodka
Crater Lake
Dubra
Firefly Vodka grožđe
Lotus Vodka
Nikolai Vodka
Popov vodka
Rain Vodka
Seagram's vodka
Shakers vodka pšenica, raž
SKYY vodka
Square One Organic Vodka
Taaka
Tito's Handmade Vodka Kukuruz
UV Vodka
Vodka 14
Zodiac Vodka
Slovačka Double Cross Vodka pšenica
Švedska Absolut Vodka pšenica
Explorer Vodka
Karlsson's vodka krumpir
Level Vodka
Mads Vodka af/of Spendrups
Renat
Svedka
Znaps Vodka
Švicarska Xellent Swiss Vodka
Turska Lokka Vodka
Ujedinjeno Kraljevstvo Blavod
Isensua
Vladivar Vodka
Ukrajina Khortytsia Vodka (Хортиця)
Horilka (Горілка)
Nemiroff (Немиров)
Pertsivka

Reference[uredi - уреди]