Popis najstarijih pasa

Izvor: Wikipedia

Ovo je popis najstarijih pasa na svijetu. Svi su (ili su bili) doživeli dob od 20 godina ili stariji. Starenje u pasa ovisi o pasmini i veličini.



Mjesto Ime Rođen Umro Dob Vrsta Država
1 Max[1] 9. avgusta 1983. 18. maj 2013.[2] &0000000000000029.00000029 godina, &0000000000000282.000000282 dana Terijer SAD
2 Bella[3][4] 1982. 6. septembra 2008. &0000000000000029.00000029 godina, &0000000000000193.000000193 dana labrador Velika Britanija
3 Bluey[5][6][7] 7. juna 1910. 14. novembra 1939. &0000000000000029.00000029 godina, &0000000000000160.000000160 dana Australija
4 Lady[8] 1908. 6. augusta 1937. &0000000000000028.00000028 godina, &0000000000000218.000000218 dana pudlica SAD
5 Minius[9] 16. januara 1985. Živi &0000000000000029.00000029 godina, &0000000000000257.000000257 dana ukrštena vrsta Poljska
6 Bramble[6][10][11] 1. septembra 1975. 31. mart 2003. &0000000000000027.00000027 godina, &0000000000000211.000000211 dana Border Collie Velika Britanija
7 Adjutant[6][12] 14. augusta 1936. 20. novembra 1963. &0000000000000027.00000027 godina, &0000000000000098.00000098 dana labrador Velika Britanija
8 Butch[6][13] 1975. 2003. &0000000000000027.00000027 godina, &0000000000000001.0000001 dan zečar SAD
9 Smokey[14] 18. januara 1986. Živi &0000000000000028.00000028 godina, &0000000000000255.000000255 dana Shih Tzu SAD
10 Pusuke[15] 1. april 1985. 5. decembra 2011. 26 years, 248 days Ukrštena vrsta Japan
11 Sugar[6][16] 18. augusta 1952. 13. augusta 1977. &0000000000000024.00000024 godina, &0000000000000360.000000360 dana ? SAD
12 Bricciola[17] 1989. Živi >24 years Mješoviti-pasmina psa Italija
13 Piccolo[6][18] 1. oktobra 1987. 26. decembra 2010. &0000000000000023.00000023 godina, &0000000000000086.00000086 dana Mješoviti-pasmina psa Italija
14 Kathy T. Dog[6][18] 8. januara 1991. 6. februara 2013.[19] 22 years, 29 days Mješoviti-pasmina psa SAD
15 Chanel[5][6][20][21][22][23] 6. maja 1988. 28. august, 2009. &0000000000000021.00000021 godina, &0000000000000114.000000114 dana jazavičar Šli Lanka
16 Smokey ? ? &0000000000000023.00000023 godina, &0000000000000082.00000082 dana polutan SAD
17 Winston Rha[6][24] 12. decembra 1992. 15. maj 2013. &0000000000000020.00000020 godina, &0000000000000154.000000154 dana Patuljasti šnaucer SAD

Izvori[uredi - уреди]

  1. "Max the terrier becomes 'world's oldest dog' as he celebrates 26th birthday", Daily Mail, 2009-08-10, pristupljeno 2010-11-03.
  2. "Max misses ‘World’s Oldest Dog’ title", The Daily Iberian, 2013-05-21, pristupljeno 2013-05-23.
  3. Knapton, Sarah. "Oldest dog Bella the Labrador dies – aged 29", Telegraph, 2008-09-08, pristupljeno 2010-11-03.
  4. "The world's oldest dog dies at the age of 203 (in canine years)", Daily Mail, 2009-09-09, pristupljeno 2010-11-03.
  5. 5.0 5.1 Shackle, Eric, World's Oldest Dog Fight, OhMyNews.com, 13 June 2009. Retrieved 9 May 2011.
  6. 6.0 6.1 6.2 6.3 6.4 6.5 6.6 6.7 6.8 Guinness World Records. Retrieved on 2012-09-08.
  7. Fickling, David. "'Oldest' dog heads for 27th birthday", Guardian, 2004-07-12, pristupljeno 2010-11-03.
  8. "New Orleans – August 7". Pittsburgh Post-Gazette. 1937-08-07. http://news.google.co.uk/newspapers?id=PCEbAAAAIBAJ&sjid=20sEAAAAIBAJ&pg=5100,4494667&dq=oldest+dog&hl=en. pristupljeno 2010-11-03. 
  9. "Poland's Oldest Dog Celebrates Birthday". Poznan Life. 2010-01-18. http://www.poznan-life.com/news/news/53-Poland's_Oldest_Dog_Celebrates_Birthday. pristupljeno 2010-11-03. 
  10. "Vegetable-Eating Dog Lives to Ripe Old Age of 27". The Scoop. 2009-09-18. http://dogsinthenews.com/issues/0209/articles/020918a.htm. pristupljeno 2010-11-03. 
  11. "Dog dies aged 26.". The Mirror. 2003-04-01. http://www.highbeam.com/Search.aspx?q=Bramble+oldest+dog+died+yesterday. pristupljeno 2010-11-03. 
  12. "Adjutant". The Famous Dogs Image-n-Info Bank. 2001. http://www.citizenlunchbox.com/famous/dogs/adjutant.html. pristupljeno 2010-11-03. 
  13. Ewing, Samara (2009-05-06). "World's Oldest Dog Turns 21". WUSA9. http://www.wusa9.com/news/local/story.aspx?storyid=85468. pristupljeno 2011-04-01. 
  14. Jaeger, Stefan (2009-05-30). "St. Petersburg man says he owns the world's oldest dog". St. Petersburg Times. http://www.tampabay.com/news/humaninterest/article1005572.ece. pristupljeno 2009-08-10. 
  15. Bond, Anthony. "World's oldest living dog dies at 26 – the equivalent to more than 125 human years", Daily Mail, 2011-12-06.
  16. "Oldest dog to turn 25", Herald-Journal, 1977-08-13, pristupljeno 2010-11-03.
  17. Salvato, Cristina (2012-05-18). "Bricciola ha 23 anni, vive a Limena il cane più vecchio" (Italian). Il Mattino di Padova. http://mattinopadova.gelocal.it/cronaca/2012/05/18/news/bricciola-ha-23-anni-e-cane-da-record-1.4676492. pristupljeno 2012-07-28. 
  18. 18.0 18.1 Zampieri, Maria (2010-12-26). "Belluno: Morto Piccolo: aveva 23 anni ed era il cane più vecchio del mondo" (Italian). Il Gazzettino. http://www.ilgazzettino.it/articolo.php?id=132127&sez=NORDEST. pristupljeno 2011-01-04. 
  19. http://www.facebook.com/pages/Kathy-T-Dog/200743520020661
  20. Nichols, Adam. "OLDEST DOG'S A SENIOR WIENER", New York Post, 2009-05-06, pristupljeno 2009-08-10.
  21. Everett, Cristina. "World's oldest dog record holder, Chanel, dies at age 21", New York Daily News, 2009-08-31, pristupljeno 2010-11-03.
  22. "HEIDI – 19 And Still A Party Animal". South County Times. 2010-01-29. http://www.southcountytimes.com/Articles-i-2010-01-29-168553.113118. pristupljeno 2010-11-03. 
  23. Jones, Brent. "New world's oldest dog? German woman claims hers is 25", Paw Print Post, 2009-09-04, pristupljeno 2010-11-03.
  24. "Winston Rha, a very good dog.". The Family Rha. 2013-05-15. http://i.imgur.com/WAmO5tK.jpg. pristupljeno 2013-05-15.