Popis gradova u Ukrajini

Izvor: Wikipedia
Gradovi u Ukrajini
Rang Ime Stanovništvo Oblast
Latinsko
pismo
Ćiriličko
pismo
Popis stanovništva
u 1989
Popis stanovništva
u 2001
Procjena
u 2005
1. Kijev Київ 2 595 000 2 611 327 2 660 401 Kijevska
2. Harkov Харків 1 610 000 1 470 902 1 464 740 Harkovska
3. Dnjipropetrovsk Дніпропетровськ 1 178 000 1 056 497 1 032 816 Dnjepropetrovska
4. Odesa Одеса 1 115 000 1 029 049 1 007 131 Odeška
5. Donjeck Донецьк 1 113 000 1 016 194 999 975 Donečka
6. Zaporožje Запоріжжя 881 000 815 256 799 348 Zaporoška
7. Lavov Львів 791 000 732 818 733 728 Lavovska
8. Krivij Rih Кривий Ріг 726 000 668 980 696 667 Dnjepropetrovska
9. Mikolajiv Миколаїв 524 000 514 136 509 011 Mikolajivska
10. Mariupol Маріуполь 519 000 492 176 482 440 Donečka
11. Luhansk Луганськ 497 000 463 097 452 789 Luhansk
12. Makijivka Макіївка 425 000 389 589 375 992 Donečka
13. Vinica Вінниця 374 000 356 665 360 241 Vinička
14. Simferopolj Сімферополь 345 000 343 644 341 599 Krimska
15. Sevastopolj Севастополь 356 000 342 451 340 353
16. Herson Херсон 355 000 328 360 319 278 Hersonska
17. Poltava Полтава 314 700 317 998 309 960 Poltava
18. Černigiv Чернігів 296 300 304 994 300 497 Černigivska
19. Čerkasi Черкаси 290 300 295 414 293 271 Čerkasi
20. Sumi Суми 291 300 293 141 282 198 Sumi
21. Horlivka Горлівка 338 000 292 250 279 061 Donečka
22. Žitomir Житомир 292 100 284 236 277 875 Žitomir
23. Hmeljnicki Хмельницький 237 000 253 994 255 902 Hmeljnička
24. Dnjiprodžeržinsk Дніпродзержинськ 282.000 255 841 249 530 Dnjepropetrovska
25. Kirovohrad Кіровоград 270 000 254 103 248 367 Kirovohrad
26. Rovno Рівне 228 000 248 813 247 870 Rovnonska
27. Černivci Чернівці 257 000 240 621 242 250 Černivci
28. Kremenčuk Кременчук 236 500 234 073 231 202 Poltava
29. Ternopol Тернопіль 206 000 227 755 220 320 Ternopolska
30. Ivano-Frankivsk Ивано-Франківськ 214 000 218 359 219 479 Ivano-Frankivsk
31. Bila Cerkva Біла Церква 196 900 200 131 204 794 Kijevska
32. Luck Луцьк 197 700 208 816 202.915 Volhínia
33. Kramatorsk Краматорськ 198 000 181 025 174 892 Donečka
34. Melitopol Мелітополь 173 000 160 657 159 288 Zaporoška
35. Kerč Керч 174 000 157 007 152 564 Krimska
36. Nikopol Нікополь 158 000 136 280 131 774 Dnjepropetrovska
37. Slovjansk Словьянськ 135 000 124 829 122 049 Donečka
38. Bergjansk Бердянськ 133 000 121 692 119 290 Zaporoška
39. Užgorod Ужгород 117 000 117 317 117 028 Karpatalja
40. Alčevsk Алчевськ 125 000 119 193 116 954 Luhansk
41. Severodoneck Северодонецьк 131 000 119 940 116 354 Luhansk
42. Pavlohrad Павлоград 131 000 118 816 113 748 Dnjepropetrovska
43. Lisičansk Лисичанськ 127 000 115 229 111 451 Luhansk
44. Jevpatorija Євпаторія 108 000 105 915 106 250 Krimska