Popis gradova u Rumunjskoj

Izvor: Wikipedia
Gradovi u Rumunjskoj
Rang Ime Stanovništvo Županija
Rumunsko Mađarsko Popis stanovništva
u 1992
Popis stanovništva
u 2002
Procjena
u 2005
1. Bucureşti Bukarest 2 067 545 1 926 334 1 877 155 Bukarest
2. Iaşi Jászvásár 344 425 320 888 318 012 Iaşi
3. Cluj-Napoca Kolozsvár 328 602 317 953 316 748 Kolozs
4. Timişoara Temesvár 334 115 317 660 315 053 Temes
5. Craiova 303 959 302 601 304 142 Dolj
6. Constanţa Konstanca 350 581 310 471 303 399 Constanţa
7. Galaţi 326 141 298 861 294 087 Galaţi
8. Braşov Brassó 323 736 284 596 276 088 Brassó
9. Ploieşti 252 715 232 527 228 851 Prahova
10. Brăila 234 110 216 292 213 569 Brăila
11. Oradea Nagyvárad 222 741 206 614 203 840 Bihor
12. Bacău Bákó 205 029 175 500 171 396 Bakau
13. Arad Arad 190 144 172 827 169 065 Arad
14. Piteşti 179 337 168 458 167 669 Arđeš
15. Sibiu Nagyszeben 169 656 154 892 151 894 Szeben
16. Târgu Mureş Marosvásárhely 164 445 150 041 146 863 Maros
17. Baia Mare Nagybánya 149 205 137 921 136 553 Máramaros
18. Buzău Bodzavásár 148 087 134 227 130 954 Buzău
19. Botoşani 126 145 115 070 114 783 Botoşani
20. Satu Mare Szatmárnémeti 131 987 115 142 112 490 Szatmár
21. Râmnicu Vâlcea 113 624 107 726 107 558 Vâlcea
22. Suceava Szucsáva 114 462 105 865 105 796 Suceava
23. Focşani Foksány 101 335 101 854 105 112 Vrancea
24. Piatra Neamţ Karácsonkő 123 360 104 914 102 688 Neamţ
25. Drobeta Turnu-Severin Szörényvár 115 259 104 557 102 346 Mehedinţi
26. Târgu Jiu Zsilvásárhely 98 238 96 641 97 179 Gorj
27. Tulcea Tulcsa 97.904 91.875 92 475 Tulcea
28. Târgovişte 98 117 89 930 88 435 Dâmboviţa
29. Bistriţa Beszterce 87 710 81 259 81 318 Beszterce-Naszód
30. Reşiţa Resicabánya 96 918 84 026 81 228 Krassó-Szörény
31. Slatina Szlatina 85 168 78 815 78 988 Olt
32. Vaslui Vászló 80 614 70 571 69 255 Vaslui
33. Călăraşi 76 952 70 039 69 167 Călăraşi
34. Hunedoara Vajdahunyad 81 337 71 257 69 136 Hunyad
35. Giurgiu Gyurgyevó 74 191 69 345 69 067 Giurgiu
36. Roman Románvásár 80 328 69 268 67 819 Neamţ
37. Bârlad 77 518 69 066 67 818 Vaslui
38. Deva Déva 78 438 69 257 67 802 Hunyad
39. Alba Iulia Gyulafehérvár 71 168 66 406 66 085 Alba
40. Zalău Zilah 68 404 62 927 63 232 Szilágy
41. Sfântu Gheorghe Sepsiszentgyörgy 68 359 61 543 60 677 Kovászna
42. Turda Torda 61 200 55 887 54 586 Kolozs
43. Mediaş Medgyes 64 484 55 153 53 040 Szeben
44. Slobozia 56 048 52 710 52 693 Ialomiţa
45. Oneşti Ónfalva 58 810 51 416 50 489 Bakau
46. Alexandria 58 478 50 496 49 346 Teleorman
47. Petroşani Petrozsény 52 390 45 195 44 187 Hunyad
48. Medgidia 46 657 43 841 43 315 Constanţa
49. Lugoj Lugos 50 939 44 636 43 243 Temes
50. Paşcani 44 900 42 057 42 203 Iaşi
51. Miercurea-Ciuc Csíkszereda 46 228 42 029 41 282 Hargita
52. Tecuci 46 825 42 094 41 154 Galaţi
53. Sighetu Marmaţiei Máramarossziget 44 185 41 220 40 653 Máramaros
54. Mangalia 43 960 40 150 39 619 Constanţa
55. Râmnicu Sărat 41 405 38 828 38.526 Buzău
56. Câmpina 41 554 38 789 38.302 Prahova
57. Dej Dés 41 216 38 437 38 033 Kolozs
58. Câmpulung 44 125 38 209 37 280 Arđeš
59. Odorheiu Secuiesc Székelyudvarhely 39 959 36 948 36 532 Hargita
60. Mioveni 33 897 35 801 36 338 Arđeš
61. Reghin Szászrégen 38 240 36 126 35 490 Maros
62. Făgăraş Fogaras 44 931 36 121 34 034 Brassó
63. Caracal 39 130 34 625 34 761 Olt
64. Năvodari 31 746 32 390 33 106 Constanţa
65. Feteşti 35 374 33 294 32 866 Ialomiţa
66. Curtea de Argeş Argyasudvarhely 35 824 32 510 32 178 Arđeš
67. Sighişoara Segesvár 36 170 32 304 31 428 Maros
68. Dorohoi 33 739 30 949 30 776 Botoşani
69. Roşiori de Vede 37 640 31 849 30 774 Teleorman
70. Lupeni Lupény 32 853 30 642 30 488 Hunyad
71. Voluntari n.a. 29 995 30 323 Ilfov