Popis gradova u Španiji

Izvor: Wikipedia
Gradovi u Španiji
Rang Ime Stanovništvo Autonomna regija
Popis stanovništva
u 1991
Popis stanovništva
u 2001
Procjena
u 2006
1. Madrid 3 010 492 2 938 723 3 128 600 Zajednica Madrid
2. Barcelona 1 643 542 1 503 884 1 605 602 Katalonija
3. Valencia 752 909 738 441 805 304 Zajednica Valencija
4. Sevilla 683 028 684 633 704 414 Andaluzija
5. Zaragoza 594 394 614 905 649 181 Aragonija
6. Málaga 522 108 524 414 560 631 Andaluzija
7. Murcia 328 100 370 745 416 996 Regija Murcia
8. Las Palmas de Gran Canaria 354 877 354 863 377 056 Kanari
9. Palma de Mallorca 296 754 333 801 375 048 Baleari
10. Bilbao 369 839 349 972 354 145 Baskija
11. Córdoba 302 154 308 072 322 867 Andaluzija
12. Alicante 265 473 284 580 322 431 Zajednica Valencija
13. Valladolid 330 700 316 580 319 943 Kastilija i León
14. Vigo 276 109 280 186 293 255 Galicija
15. Gijón 259 067 266 419 274 472 Asturija
16. L'Hospitalet de Llobregat 272 578 239 019 248 150 Katalonija
17. A Coruña 246 953 236 379 243 320 Galicija
18. Granada 255 212 240 661 237 929 Andaluzija
19. Vitoria-Gasteiz 206 116 216 852 227 568 Baskija
20. Santa Cruz de Tenerife 200 172 188 477 223 148 Kanari
21. Badalona 218 725 205 836 221 520 Katalonija
22. Elche 188 062 194 767 219 032 Zajednica Valencija
23. Oviedo 196 051 201 154 214 883 Asturija
24. Cartagena 168 023 184 686 208 609 Regija Murcia
25. Móstoles 192 018 196 524 206 301 Zajednica Madrid
26. Alcalá de Henares 159 355 176 434 201 380 Zajednica Madrid
27. Sabadell 189 404 183 788 200 545 Katalonija
28. Tarrasa 158.063 173 775 199 817 Katalonija
29. Jerez de la Frontera 183 316 183 273 199 544 Andaluzija
30. Pamplona 180 372 183 964 195 769 Navarra
31. Fuenlabrada 144 723 182 705 193 715 Zajednica Madrid
32. Almería 155 120 166 328 185 309 Andaluzija
33. Donostia-San Sebastián 171 439 182 930 183 308 Baskija
34. Santander 191 079 180 717 182 926 Kantabrija
35. Leganés 171 589 173 584 182 471 Zajednica Madrid
36. Burgos 160 278 166 187 173 676 Kastilija i León
37. Castellón de la Plana 134 213 147 667 172 110 Zajednica Valencija
38. Alcorcón 139 662 153 100 164 633 Zajednica Madrid
39. Albacete 130 023 148 934 161 508 Kastilija-La Mancha
40. Salamanca 162 888 156 368 159 754 Kastilija i León
41. Getafe 139 190 151 479 156 320 Zajednica Madrid
42. Logroño 122 254 133 058 147 036 La Rioja
42. Huelva 142 547 142 284 145 763 Andaluzija
44. Badajoz 122 225 133 519 143 748 Estremadura
45. San Cristóbal de La Laguna 110 895 128 822 142 161 Kanari
46. León 144 021 130 916 136 985 Kastilija i León
47. Tarragona 110 153 113 129 131 158 Katalonija
48. Cádiz 154 347 133 363 130 561 Andaluzija
49. Lérida 112 093 112 199 125 677 Katalonija
50. Marbella 80 599 100 036 125 519 Andaluzija
51. Santa Coloma de Gramanet 133 138 112 992 119 056 Katalonija
52. Mataró 101 510 106 358 118 748 Katalonija
53. Jaén 103 260 112 590 116 769 Andaluzija
54. Dos Hermanas 78 025 101 988 114 672 Andaluzija
55. Algeciras 101 256 101 468 112 937 Andaluzija
56. Torrejón de Ardoz 82 238 97 887 112 114 Zajednica Madrid
57. Orense 102 758 107 510 108 137 Galicija
58. Alcobendas 78 725 92 090 104 118 Zajednica Madrid
59. Reus 87 670 89 006 101 767 Katalonija
60. Telde 77 356 87 949 97 525 Kanari
61. Barakaldo 105 088 94 478 95 640 Baskija
62. Parla 69 907 79 213 95 087 Zajednica Madrid
63. San Fernando 85 410 88 073 93 544 Andaluzija
64. Santiago de Compostela 87 807 90 188 93 458 Galicija
65. Lugo 83 242 88 414 93 450 Galicija
66. Torrevieja 25 014 50 953 92 034 Valencia
67. Cáceres 74 589 82 716 90 218 Estremadura
68. Lorca 65 919 77 477 89 936 Regija Murcia
69. Girona 68 656 74 879 89 890 Katalonija
70. Cornellà de Llobregat 84 927 79 979 84 289 Katalonija
71. Talavera de la Reina 68 700 75 369 83 793 Kastilija-La Mancha
72. Avilés 85 351 83 185 83 538 Asturija
73. Coslada 73 866 77 884 83 233 Zajednica Madrid
74. El Puerto de Santa María 65 517 76 236 83 101 Andaluzija
75. Guecho 79 954 82 285 82 327 Baskija
76. Palencia 77 863 79 797 82 263 Kastilija i León
77. Sant Boi de Llobregat 77 932 78 738 81 368 Katalonija
78. Pontevedra 71 491 74 942 80 096 Galicija
79. Pozuelo de Alarcón 48 328 68 214 79 581 Zajednica Madrid
80. Orihuela 49 475 54 390 77 979 Zajednica Valencija
81. Toledo 59 802 68 382 77 601 Kastilija-La Mancha
82. Ferrol 83 045 77 950 76 399 Galicija
83. El Ejido 41 374 57 877 75 969 Andaluzija
84. Ceuta 67 615 71 505 75 861 Ceuta
85. Las Rozas de Madrid 35 137 63 385 75 719 Zajednica Madrid
86. Guadalajara 63 649 68 248 75 493 Kastilija-La Mancha
87. Gandia 51 806 59 850 74 827 Zajednica Valencija
88. Torrent 56 564 65 417 74 616 Zajednica Valencija
89. Sant Cugat del Vallès 38 937 60 265 73 774 Katalonija
90. Chiclana de la Frontera 46 862 61 028 72 364 Andaluzija
91. Manresa 66 320 63 981 71 772 Katalonija
92. Roquetas de Mar 26 842 50 096 71 740 Andaluzija
93. Ciudad Real 57 030 63 251 70 124 Kastilija-La Mancha
94. Rubí 50 405 61 159 70 006 Katalonija