Popis anarhističkih organizacija

Izvor: Wikipedia
Dio serije članaka o filozofiji na temu

Anarhizam

Anarchy-symbol.svg

Ovaj popis koristi izraz organizacija u najširem smislu. Neke od dolje navedenih grupa bi se prije mogle nazvati mrežama.

Vrijeme djelovanja Naziv Sjedište Opis
1827-1830 Cincinnati Time Store Cincinnati, Ohio (SAD) Mutualistička trgovina
1864-18?? Međunarodno revolucionarno bratstvo Internacionala Tajna organizacija koju je osnovao Mihail Bakunjin
1871-??? Federacija Jure Švicarska Regionalna federacija
1872-1877 Anarhistička Internacionala iz St. Imiera Internacionala Mreža stvoprena od federacija isključenih iz Prve Internacionale
1886-Present Freedom Press London, Engleska Izdavač
1891-1893 Socijalistička revolucionarna anarhistička partija Italija nacionalna organizacija
1905- Industrijski radnici svijeta međunarodna sindikat
1906- Anarhistički crni križ međunarodna Politička organizacija za podršku
1910- Centralna organizacija radnika Švedske Švedska Anarho-sindikalistička federacija sindikata
1910- Nacionalna konfederacija rada Španija Konfederacija anarho-sindikalističkih sindikata
1911-1912 Bonnotova banda Francuska i Belgija Ilegalistička kriminalna organizacija
1922- Međunarodno radničko udruženje međunarodna Anarho-sindikalistička federacija sindikata
1925-1928 Grupa ruskih anarhista u inozemstvu Rusija Grupa prognanika, izdavači časopisa Dielo Truda
1935- Federación Libertaria Argentina Argentina Nacionalna federacija
1946-1968 Japanska anarhistička federacija Japan Nacionalni sindikat
1962- Kubanski libertarijanski pokret Kuba Mreža kubanskih anarhista u egzilu
1965-1967 Provo Amsterdam, Nizozemska Kontrakulturni pokret
1966-1968 Diggers San Francisco, Kalifornija (SAD) gerilski teatar
1966-1970 Black Mask/Up Against the Wall Motherfuckers New York, New York (država) (SAD) Ulična banda inspirirana dadaizmom
1967-??? Acratas Madrid, Španija Lokalna protestna grupa
1968- Internacionala anarhističkih federacija međunarodna Koordinator federacija
1970-1972 Ljuta brigada Britanija Libertarijansko-komunistička teroristička grušpa
1977- Slobodni sindikat radnika Njemačka Anarho-sindikalistički sindikat
1977- Jura Books Sydney, Australija Infotrgovina
1977-1987 Socijalna revolucionarna anarhistička federacija SAD Nacionalna federacija
1979- Mreža Anarhističkog crnog križa međunarodna Organizacija za političku podršku
1979- Confederación General del Trabajo Španija Anarho-sindikalistički sindikat
1979- Federacija solidarnosti Ujedinjeno Kraljevstvo Anarho-sindikalistička federacija
198?- Haringey Solidarity Group London, Engleska lokalni kolektiv
1980- Food Not Bombs međunarodna Kolektivi koji serviraju besplatnu vegetarijansku hranu
1980-1983 Committee for Liquidation of Computers (CLODO) Francuska Neo-luditski saboteri
1981-1984 Libertarian Workers' Group New York (SAD) anarho-sindikalistička grupa afiniteta
1982 Squamish Five Kanada urbani gerilci
1982- Anarchist Bookfair London, Engleska organizatori godišnjeg sajma knjiga
1983- Class War United Kingdom Grupa za klasnu borbu i izdavači
1983- Workers Solidarity Alliance New York (SAD) anarho-sindikalistička grupa
1984- Green Anarchist London, Engleska izdavač zelenog anarhizma
1984- Workers Solidarity Movement Irska Platformistička organizacija
1986- Anarhistička federacija Britanija i Irska Anarho-komunistička federacija
1986- Federacija anarhističkih komunista Italija Nacionalna anarho-komunistička federacija
1987- AK Press Oakland, Kalifornija (SAD) Izdavač i distributer knjiga
1987- Anti-Racist Action Kanada i SAD Militantna anti-fašistička mreža
1987-1991 Revolutionary Anarchist Bowling League Minnesota (SAD) Lokalna mreža
1988- Federacja Anarchistyczna Poljska Nacionalna federacija
1989- Ontario Coalition Against Poverty Ontario, Kanada Mreža direktne akcije protiv siromaštva
199?- Awareness League Nigerija Anarho-sindikalističko udruženje
1991- Alternative libertaire Francuska Izdavač
1991- CIB Unicobas Italija Sindikat
1992- Critical Mass međunarodna Mreža direktne akcije vezana uz bicikle
1992- Homes Not Jails SAD Grupa za pomoć beskućnicima i ukidanje zatvora
1992- Mujeres Creando Bolivija Anarha-feministički kolektiv
1993-1998 Love and Rage Federation SAD i Meksiko Kontinentalna federacija
1993- Red and Anarchist Skinheads međunarodna Grupa anti-rasističkih i antifašističkih skinheada
1993- Švedska anarho-sindikalistička omladinska federacija Švedska Anarho-sindikalistička federacija
1995- Federacija Anarhističkog crnog križa međunarodna Politička organizacija za podršku
1995- Comision de Relaciones Anarquistas Venezuela Nacionalna mreža
1995- Federação Anarquista Gaúcha Rio Grande do Sul, Brazil Nacionalna federacija
1996- Institute for Anarchist Studies New York (SAD) trust mozgova
1996- Narodna globalna akcija međunarodna Anti-autoritarna mreža za koordinaciju i komunikaciju
1996- Nova revolucionarna alternativa Rusija podzemna insurekcionistička grupa
1997- Bring the Ruckus SAD kadrovska organizacija
1997- G7 Welcoming Committee Records Kanada nezavisna diskografska kuća
1998- Biotic Baking Brigade SAD Aktivisi - bacači pita
1998- CrimethInc. SAD Decentralizirani anarhistički kolektiv
1998-2003 Movement Against the Monarchy London, Engleska Anti-monarhistička protestna grupa
1999-2002 Direct Action Network SAD Antiglobalistička konfederacija
1999- Independent Media Center međunarodna Globalna mreža za sudjelovanje novinara
1999- North Eastern Federation of Anarchist Communists Kanada i SAD Regionalna platformistička federacija
1999- Space Hijackers Ujedinjeno Kraljevstvo Culture jammeri
2000- Green Anarchy Eugene, Oregon (SAD) Regionalna federacija
2001- Curious George Brigade New York (SAD) trust mozgova
2001-2005 Federation of Revolutionary Anarchist Collectives SAD Regionalna federacija
2000- Rhizome Collective Austin, Texas (SAD) Lokalni kolektiv
2002- Autonomna akcija Rusija, Bjelorusija i Ukrajina Nacionalna federacija
2002- Red & Anarchist Action Network SAD Anarho-komunistička organizacija
2002- Lopovi u crnom Atena, Grčka Kriminalna grupa
2003- Pittsburgh Organizing Group Pittsburgh, Pennsylvanija (SAD) Lokalna grupa direktne akcije
2003- Anarhisti protiv Zida Izrael Grupa za direktnu akciju koja se bori protiv izraelskih barijera za Pojas Gaze i Zapadnu Obalu
2003- Anarchist People of Color SAD Nacionalna mreža
2003- Molinari Institute Auburn, Alabama (SAD) Trust mozgova za tržišni anarhizam
2003-2006 Direct Action Anti-Authoritarians Collective Modesto, Kalifornija (SAD) Lokalni kolektiv aktivista u zajednici
2004- Capital Terminus Collective Atlanta, Georgia (SAD) lokalni kolektiv
2004- Melbourne Anarchist Communist Group Melbourne, Australija Lokalna federacija
2004-2006 Queer Fist New York (SAD) Lokalni LGBT kolektiv
2005- Northwest Anarchist Federation Kanada i SAD Regionalna federacija
2006- Protivdržavna pravda Atena, Grčka Lokalna teroristička ćelija
2006- Improvised Action Florida (SAD) Lokalni kolektiv
2006- New York Metro Alliance of Anarchists New York (SAD) Lokalna mreža

Eksterni linkovi[uredi - уреди]