Popis anarhističkih časopisa

Izvor: Wikipedia

Dolje je navedena lista znamenitih anarhističkih časopisa.

Datum izdanja Naziv Format Jezik Mjesto izdavanja
1833 The Peaceful Revolutionist mjesečnik engleski Cincinnati, Ohio (SAD)
1848-1850 Le Peuple neredovito izlaženje francuski Pariz (Francuska)
1850-??? L'Anarchie, journal de l'ordre mjesečnik Francuski Francuska
1878-1910 Die Freiheit novine njemački London (UK), New York, (SAD)
1879-1885 Le Révolté novine Francuski Geneva (Švicarska)
1880-1881 La Révolution Sociale novine Francuski Pariz (Francuska)
1881-1908 Liberty dvotjenik engleski Boston, Massachusetts (SAD)
1883-1907 Lucifer the Lightbearer tjednik engleski Valley Falls, Kansas i Chicago (SAD)
1886-Present Freedom dvotjedni tabloid engleski London (UK)
1890-1977 Fraye Arbeter Shtime Tabloid jidiš SAD
1895-1956 Le Libertaire novine Francuski Pariz (Francuska)
1892-1915
1920-1923[1]
Arbeter Fraynd novine jidiš London (UK)
1895-1904 The Firebrand, 1895-1897

Free Society, 1897-1904[2]

novine engleski San Francisco (SAD)
1898- Brand magazin švedski Malmö (Švedska)
1900-1903
1905-1908
Germinal novine jidiš London (UK)
1903-1918 Cronaca Sovversiva novine italijanski New Jersey (SAD)
1906-1917 Mother Earth mjesčnik engleski SAD
1907-1932 Die Aktion tjednik njemački Njemačka
1911-1923 Žurnal plave čarape magazin japanski Japan
1911- Solidaridad Obrera tjednik španski Španija
1916-1917 The Blast dvotjednik engleski San Francisco, Kalifornija (SAD)
1917-1921 Anarhija tjednik ruski Moskva, Rusija
1917-1921 Der Ziegelbrenner (The Brickburner)[3] časopis njemački München (Weimarska Njemačka)
1920-1922
1945-
Umanità Nova tjednik italijanski Italija
1925-1928 Dielo Truda  ??? francuski Pariz (Francuska)
1927-1931 Road to Freedom novine engleski New Yor, New York (SAD)
1932-1939 Vanguard mjesečnik engleski New York, SAD
1960-1992 Solidarity magazin engleski London (UK)
1961-1994 Our Generation dvogodišnjak engleski Montreal (Canada)
1965-1968 Left and Right: A Journal of Libertarian Thought časopis engleski SAD
1966-1968 Black Mask časopis engleski New Yor, SAD
1965- Fifth Estate tromjesečnik engleski Liberty, Tennessee i Detroit, Michigan (SAD)
1969-1984 The Libertarian Forum časopis engleski SAD
1969-Present The Match! neredoviti časopis engleski Tucson, Arizona (SAD)
1970-2006 Black Flag godišnjak engleski Ujedinjeno Kraljevstvo
1970s-1980s Black Rose[4] časopis engleski Boston, Massachusetts (SAD)
1975-1984 Voz Anarquista mjesečnik portugalski Almada (Portugal)
1975-1980 Libero International novine engleski Kobe (Japan)
1980- Anarchy: A Journal of Desire Armed tromjesečnik engleski Berkeley (SAD)
1981-1997 Ideas and Action časopis engleski SAD
1983- Class War novine engleski London (UK)
1984-2004 Counter Information dvogodišnjkak engleski Edinburgh (Škotska)
1984- Green Anarchist časopis engleski Ujedijeno Kraljevstvo
1985- El Libertario novine španski San Pedro, Provincija La Pampa (Argentina)
1986- Anarcho-Syndicalist Review tromjesečnik engleski SAD
1988 The Arousal novine engleski Pakistan
1988- Slingshot! tromjesečnik engleski Berkeley (SAD)
1988- Organise! dvogodišnjak engleski Velika Britanija i Irska
1989- Profane Existence neredovito izlaženje engleski Minneapolis, Minnesota (US)
1994- SchNEWS tjedni fanzin engleski Brighton (UK)
1995-Present El Libertario novine španski Caracas (Venezuela)
1996- Direct Action tromjesečnik engleski Manchester (UK)
1996- Perspectives on Anarchist Theory dvogodišnjak engleski Washington, DC (SAD)
1998- resistance mjesečni bilten engleski London (UK)
2000- Green Anarchy tromjesečnik engleski Eugene, Oregon (SAD)
2004- Gagged! mjesečni fanzin engleski Južni Wales (UK)
2005- Rolling Thunder dvogodišnjak engleski SAD


Fusnote[uredi - уреди]

  1. Arbeter Fraynd je prvotno započet godine 1885. ali je anarhističkim listom piostao tek 1892. Izdavanje je prekinuto za prvog svjetskog rata.
  2. "Free Society je bio glavni forum na engleskom jeziku za anarhističke ideje početkom 20. vijeka." Emma Goldman: Making Speech Free, 1902-1909.
  3. Der Ziegelbrenner je bio anarho-pacifistički časopis koji je izdavao Ret Marut, a za koga se ranije vjerovalo da je B Traven.
  4. Back issues of Black Rose available in various formats from Scarlet Letter Archives

Eksterni linkovi[uredi - уреди]