Popis šefova vlade Sao Tomea i Principea

Izvor: Wikipedia
Sao Tome i Principe

Članak je dio serije:
Politika i uprava
Sao Tomea i Principea



Druge države
pogledaj  razgovor  uredi

Popis premijera Sao Tomea i Principea[uredi - уреди]

Mandat Na položaju Afilijacija Napomene
21. decembar 1974 - 12. jul 1975. Leonel Mário d'Alva, Premijer MLSTP Država stekla nezavisnost 12. jula 1975
12. jul 1975 - mart 1979. Miguel Trovoada, Premijer MLSTP
Mat 1979 - 8. januar 1988 Položaj ukinut
8. januar 1988 - 7. februar 1991 Celestino Rocha da Costa, Premijer MLSTP
7. februar 1991 - 16. maj 1992 Daniel Lima dos Santos Daio, Premijer n-s
16. maj 1992 - 2. jul 1994 Norberto d'Alva Costa Alegre, Premijer PCD-GR
7. jul 1994 - 25. oktobar 1994 Evaristo Carvalho, Premijer ADI
25. oktobar 1994 - 31. decembar 1995 Carlos da Graça, Premijer MLSTP-PSD Nakratko prekinut vojnim pučem koji je trajao od 15. do 21. augusta 1995.
31. decembar 1995 - 19. novembar 1996 Armindo Vaz d'Almeida, Premijer MLSTP-PSD
19. novembar 1996 - 5. januar 1999 Raul Bragança Neto, Premijer MLSTP-PSD
5. januar 1999 - 26. septembar 2001 Guilherme Posser da Costa, Premijer MLSTP-PSD
26. septembar 2001 - 26. mart 2002 Evaristo Carvalho, Premijer ADI
26. mart 2002 - 7. oktobar 2002 Gabriel Arcanjo da Costa, Premijer MLSTP-PSD
7. oktobar 2002 - 18. septembar 2004 Maria das Neves, Premijer MLSTP-PSD Briefly interrupted during 16 July 2003-23 July 2003 military coup
18. septembar 2004 - 8. jun 2005 Damião Vaz d'Almeida, Premijer MLSTP-PSD
8. jun 2005 - 21. april 2006 Maria do Carmo Silveira, Premijer MLSTP-PSD
21. april 2006 - 14. februar 2008 Tomé Vera Cruz, Premijer MDFM-PL
14. februar 2008 - 22. jun 2008 Patrice Trovoada, Premijer ADI
22. jun 2008 - danas Joaquim Rafael Branco, Premijer MLSTP-PSD

Politička afilijacija[uredi - уреди]

Skraćenica Politička stranka Ideologija Napomene
ADI Nezavisna demokratska akcija (Acção Democratica Independente) centristička
MDFM-PL Demokratski pokret snage za promjene - Liberalna stranka (Movimento Democrático das Forças da Mudança-Partido Liberal)
MLSTP Pokret za oslobođenje São Toméa i Príncipea (Movimento de Libertação de São Tomé e Príncipe) socijalistička jedina legalna stranka 1975-1990
MLSTP-PSD Pokret za oslobođenje São Tomé i Príncipea - Socijaldemokratska stranka (Movimento de Libertação de São Tomé e Príncipe-Partido Social Democrata) ljevičarska nasljednik MLSTP
PCD-GR Stranka demokratske konvergencije - Grupa odraza (Partido de Convergencia Democratica-Grupo de Reflexão) lijevi centar
n-s nestranački

V. također[uredi - уреди]