Plesni klub Beat Street

Izvor: Wikipedia

Biografija[uredi - уреди]

Beat Street je grupa nastala 1992god. Na demo Beogradskoj sceni pocetkom 90-tih pojavila se kao rap grupa (sa prosekom godina 13-16) cija je pesma "Snezana" iako demo, imala razmere lokalnog hita. Pa se prve koncerte u SKC-u, Domu omladine, Masincu i Dadovu, imali neocekivano uspesne, sto je bio povod za RTS-ovu emisiju o Beat Street-u "Talenti 2000god." Prvi veci nastup bio je festival "Mesam 1992god. sa pesmom "Samo jedan tren" gde su osvojili nagradu publike. Krajem 1994god. pojavljuju se dve njihove pesme u dance ritmu, na najslusanijim radio stanicama u Beogradu, a pesma "Opsesija" postaje hit godine na nekoliko stanica, i najavljuje prvi album "Napokon" koji izlazi 1995god.(PGP) sa nizom veoma poznatih pesama.

Osnovna muzicka ideja grupe Beat Street je u samom nazivu grupe “Ritam ulice” I podrazumeva sve progresivno I novo u muzici I igri. U muzickom smislu autor najveceg dela tekstova, kompozicija I aranzmana je Husa. Pored njega kao autori teksova od clanova grupe se pojavljuju I Ljuba I Jovanka. Na dosadasnjim albumima grupe Beat Street ucestvovao je veliki broj :

 • napoznatijih aranzera : Kobac, Dorjan Setina, Betoven, Dejan Abadic, Vlada Georgijev, Aca Romaro, Zoran Trojanovic, Dream team, Alek Aleksov, Nise ….
 • kompozitora I tekstopisaca : Zana, Jovan Peuraca, Rasha Dabanovic, Kaca, Stahinja, Dzankic ( Who is the Best), grupa Zana, Sale Miletic.
 • producenata: Kobac I Kon, Dejan Abadic, Srdjan Moby Dick, Srdjan Babovic, Kornelije Kovac, Goran Skondric, Goran Simpraga, Darko Stanojevic, Uros Markovic ……..
 • svirali: Magi EKV, Bane Kljajic, Futa Radulovic, Perica Zdravkovic, Nesa Petrovic, Voja Aralica, Kamba (Divlji kesten), Japanac, Vladan, Ivica Maksimovic, Zoki Petrovic, Rastko Aksentijevic, Denis (Denis I Obule), Nesa, Misko, Dacha, Dzimi, Vlada brada…
 • pevali pratece vokale: Leontina Vukomanovic , Marija Mihajlovic, Tamara Laketic Rebus,Mercedes bend), Srdjan (Moby Dick), Boda (Funky House band), Ceca Slavkovc, Goca Misija), Maja Markovic – (ex Luna), Zoran Popov, Ivana Cosic, Sasa Vasic, Gorjana, grupa ”Deda I unuci”, Jelena (Zana), Z.Sandev.
 • bili gosti na albumu:kud”Ilija Bircanin”,Dragana Mirkovic
 • izvsni producet: Zoran Basanovic, BS

menadzeri: Zoran Basanovic, Duda Dekic , BS

 • snimali u studiju : Puz, Oxigent, Sky , Pink, studio O, Bip-Bop,i 3 soma.
 • photo : Goran Skondric, Aleksandar Kujucev, Dejan Milicevic, Sladjan Goldmund
 • Svoje spotove I show programe Beat Street je snimao sa vrhunskim rediteljima : Igor i Ratko Kusic, Zli,Darko Kamarit, Rica, Paja Raskovic i Mane TVPink, Dejan Milicevic i Warp produkcija…..
 • Bili su ucesnici svih renomiranih manifestacija, festivala, dodela nagrada itd.Dobili su nagrade:

Yu Dani estrade –vise puta, Melos Estrada-vise puta, Oskar popularnosti-vise puta, Bihacki festival-nagrada za najbolji scenski nastup,Mesam-III nagrada publike, Hit godine-vise puta za razne pesme, Najbolji nastup uzivo-Diskos, Gupa godine-101 Tv itd … U realizaciji prvog velikog nastupa pomogla im je Marina Tucakovic (gostovanje na koncertu Dzeja na Sajmu),Oliver Mandic (Mesam 1992), Zoran Basanovic (izdavanje prvog albuma),Laki I Dudi na pomoci od 2000-te godine. Vecinu svojih albuma izdali su I u inostranstvu ,za nase ljude, kao i video kasetu sa spotovima .

Jos jedna od specificnosti je da grupa od kad je postala popularna , posto je multinacionalna, nastupa po raznim prostorima bivse Yu, trudeci se da zadrzi duh tolerancije I pozitivne energije, koji je u vreme kada su na te teritorije putovali jako iscezao. Pa su tako putovali po prostorima BiH- dok jos nije bio potpisan Dejtonski sporazum, po raznim delovima Federacije –2002g. kada su bili medju prvima ili na vecini mesta prvi iz Srbije, Kosovo-pre I posle bombardovanja, pa su cak gostovali I u bazi KFOR-a za strane vojnike, u pogranicnim mestima u Hrvatskoj itd… Poznati su I po tome sto je na velikim nastupima uz pomoc plesnog kluba “Beat Street-a” na bini uvek bio veliki broj ucesnika , I ljudi koji su bili dugogodisnji clanovi u plesnom klubu” Beat Street “ .

Beat Street 1991g.-rap grupa Pored muzickih izvodjaca grupu je uvek sacinjavala i ekipa igraca pa su u period od 1-4 albuma u grupi bili : Husa(Husein Alijevic), Ljuba (Ljubomir Cebalovic), Beba (Dusanka Dekic), Jovanka (Jovanka Dragovic), Kiza (Mijailovic Zoran), Lola (Aleksandra Vasic), Selma (Selma Taric), Sale (Moisejev Aleksandar ), Dzima (Dimic Igor ), Ljilja (I samo na prvom albumu Marija Karadzic, Ksenija Pajcin I Talija ) . Beat Street od 1994-98g. 2000te se Beat Street na Budvanskom festivalu pojavio u vise zenskom sastavu-vokali Beba I Jovanka, kao I ostali clanovi grupe : Marija Granzan, Marija Kostic, Jelena Dragojlovic, Danijela Popovic, Ivana Stankovic, Amir Alijevic, Goran Slavujevic, Mijailovic Zoran – Kiza, Gordana Knezevic I uz male izmene tako nastupa I danas . Svi novi clanovi u ovoj postavi bili su dugogodisnji clanovi plesnog kluba “BS” I u ranijem periodu takodje ucestvovali na velikim nastupima grupe Beat Street . Uskoro ce izaci 7 album grupe Beat Street koji je najavljen pesmom “Pokvarena “ na Radijskom festivalu 2007, singlom i spotom za pesmu "Na minus 5" pocetkom 2008. i duetskim letnjim hitom "To mi se svidja" sa glumcem Viktorom Savicem.

Albumi[uredi - уреди]

1. 1995. Napokon 2. 1996. Ritam Ulice 3. 1997. Zid proslosti 4. 1998. Pevacu I Kad Molitve Ne Vrede 5. 2001. Ulica 6. 2003. More ljubavi

Plesni klub[uredi - уреди]

Plesni klub „Beat Street“ je nastao 1994g. i prvobitan naziv mu je bio plesna skola “Opsesija“, do 2003g. kad je registrovan u Ministarstvu sporta kao plesni klub „Beat Street“. Clanovi ovog kluba bili su predhodno 1991g. clanovi plesne grupe „Black beat“ .

Svi instruktori i igraci se bave time profesionalno dugi niz godina (sve informacije se mogu naci na stranici Angazovanje scenskih profesionalaca) i edukovani su u inostranstvu. Nekoliko godina su koristili prostorije ps “Vracar“, DIF-a, Desire studija etc. a onda su u okviru Bogradskog Igrackog Centra dobili svoje prostorije. Clanovi plesnog kluba „Beat Street “ su u i autori prvog Programa za moderne plesove u Srbiji zavedenog u Ministarstvu sporta ispred Plesnog saveza Beograda, a osnovna ideja je bolja edukacija i razvijeniji pristup modernim plesovima ( ideja je da se napravi malo ozbiljniji pristup modernim plesovima kod nas, tj da budu priznati, i nadje nacin da oni koji imaju i plesne skole , porade na edukaciji i usavrsavanju ) .

Redovne aktivnosti za sve uzraste, kao i za grupe i za pojedince: 1. Casovi modernih igara: -street dance -show dance -hip-hop -break-dance -moderan i jazz balet....

2. Fitnes programi (tae boo, stech...), tai-chi, yoga

3. Beogradski festival u show dance-u

4. Organizacija seminara