Operacija trijumf

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Operacija trijumf
Formatreality show muzičkih talenata
Uvodna temaBob Sinclair: Love Generation
Zemlja porijeklaSrbija, Hrvatska, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Makedonija
Jezik/cibosanski/hrvatski/srpski, makedonski
Broj sezona100
Produkcija
Trajanje45 min./3 sata (gala večer)
Emitiranje
Originalni kanalB92 Srbija
Nova TV Hrvatska
Federalna televizija Bosna i Hercegovina
Radiotelevizija Republike Srpske Bosna i Hercegovina
TV In Crna Gora
A1 Severna Makedonija
Originalno prikazivanje30.9. 2008. – 5.1. 2009.
Kronologija
Srodne emisijeStar Academy
Eksterni linkovi
Službene stranice

Operacija trijumf je reality show muzičkih talenata za zemlje Zapadnog Balkana. Predstavlja regionalnu verziju emisije Star Academy koju je razvio i čiju licencu drži kompanija Endemol. U njoj nastupaju natjecatelji iz Srbije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Makedonije i Crne Gore, a prikazuje se na šest TV-kanala u pet zemalja.

Takmičari[uredi | uredi kod]

U takmičenju je u početku učestovalo šesnaest takmičara:

Izbačeni studenti[uredi | uredi kod]

Gala večeri[uredi | uredi kod]

Prvo gala veče održano je 29. septembra, i to je bilo zvanično otvaranje Operacije trijumf. Zajedno sa studentima, neke od svojih najvećih hitova izveli su Karolina Gočeva, Jelena Rozga, Sergej Ćetković, Marija Šerifović, „Let 3“ i svetska muzička zvezda Anastasija.

Na 1. Gala večeri, pjevala su 22 kandidata, a 16 je ušlo na Akademiju.

Gala Veče 2 Drugo gala veče održano je 06. oktobra i na 2. Gali nastupali su: Željko Joksimović (sa Ninom - Lane Moje, sa Igorom - Leđa o leđa), Severina (sa Antonijom - Gas Gas) i Laka (sa Đorđem - Džemper, sa Adnanom - Pokušaj). Na toj Gali bile su prve nominacije. Nominovani: Ivana, Nina, Nikola Paunović i Vukašin. Direktor spasio Vukašina, studenti Ninu. Nominovani: Ivana i Nikola P.

Gala Veče 3 Treće gala veče održano je 13. oktobra, i pjevali su Zana (sa Antonijom - Devojka tvoga druga i sa Andreom - Dodirni mi kolena) i Magazin (sa Sonjom - Ginem i sa Ninom - Care). Od 2 nominovanih sa prošle Gale, Ivane i Nikole P, Akademiju za zvijezde je napustila Ivana Nikodijević. Na 2. nominacijama, nominovani su: Nikola Sarić i Paunović, Antonija i Đorđe. Direktor spasio Nikolu Sarića, studenti Nikolu Paunovića. Nominovani: Antonija i Đorđe.

Gala Veče 4 Četvrto gala veče održano je 20. oktobra, i nastupali su Željko Samardžić (sa Aleksandrom - Ljubavnik, sa Adnanom - 9000), Atomsko sklonište (sa Andreom - Treba imat dušu, sa Nikolom P - Pakleni vozači) i Elena Risteska (sa Jasminom - Milioner, sa Anom - Ninanajna). 2. student koji napušta Akademiju između Antonije i Đorđa, je Antonija Besednik. Na 3. nominacijama nominovani: Nikola Sarić i Paunović, Andrea i Sonja. Direktor spasio Sonju, studenti Nikolu P. Nominovani: Nikola Sarić i Andrea.

Gala Veče 5 Peto gala veče održano je 27. oktobra, i nastupali su Boris Novković (sa Aleksandrom - Tamara) i Kemal Monteno (sa Ninom - Ovako ne mogu dalje, sa Igorom - Nije htjela). Procentom 90,8% na Akademiji je ostao Nikola Sarić, dok je 9,2% glasova osvojila Andrea Harapin i napustila Akademiju. Na 4. nominacijama nominovani: Jasmina, Nikola P, Danijel i Nina. Direktor spasio Ninu, studenti Nikolu. Nominovani: Jasmina i Danijel.

Gala Veče 6 Šesto gala veče održano je 03. novembra, i nastupali su Marina Perazić (sa Aleksandrom - Voli me još ovu noć, sa Milicom - Soba 23) i Negativ (sa Anom - Ti me ne voliš, sa Ninom - Bez promene). Procentom 47%, 5. student koji napušta Akademiju je Jasmina Midžić, dok je Danijel osvojio 53% glasova i ostao na Akademiji. Budući da su se studenti dogovarali oko nominacija, svi su nominovani osim: Aleksandra (favorit publike), Igora, Đorđa (spašeni od žirija), Ane (spašene od Direktora) i Sonje (spašena od studenata). Nominovani: Adnan, Danijel, Milica, Nikola P, Nina, Nikola S, Vukašin, Kristijan, Mika(novi studenti).

Gala Veče 7 Sedmo gala veče održano je 10. novembra, i nastupali su Dado Topić (sa Aleksandrom - Makedonija, sa Nikolom S - Da li znaš da te volim) i Kaliopi (sa Mikom - Kofer ljubavi, sa Sonjom - Rođeni). Akademiju su napustili Mika i Kristijan, pošto su imali najmanji procenat glasova. Nominovani su: Nikola P, Milica, Adnan i Ana. Direktor spasio Anu, studenti Nikolu. Nominovani: Adnan i MILICA.

Gala Veče 8 Osmo gala veče održano je 17. novembra, i nastupali su Colonia (sa Ninom - Mirno more, sa Sonjom - Plamen od ljubavi) i Divlje Jagode (sa Nikolom P - Krivo je more, sa Đorđem - Motori). 8. student koji napušta Akademiju je Milica Majstorović, kojoj je po izlasku obećan album. Nominovani: Vukašin, Nikola S, Đorđe i Sonja. Direktor spasio: Nikolu, studenti Sonju. Nominovani Đorđe i Vukašin.

Gala Veče 9 Deveto gala veče održano je 24. novembra, i nastupali su Bojan Marović (sa Nikolom P - Kao Ti, sa Adnanom - Više te nema) i Danijela Martinović (sa Anom - Pleši sa mnom, sa Ninom - Neka mi ne svane). Akademiju je, sa 46% glasova, napustio Đorđe Gogov. Nominovani na 9. Gali su: Nikola P, Sonja, Ana, Nina. Direktor spasio Ninu, studenti Sonju. Nominovani Nikola P i Ana.

Gala Veče 10 Deseto gala veče trebalo je biti održano 1. decembra, ali zbog smrti sina Marine Tucaković, odloženo je za 8. decembar. Nastupali su Emina Jahović (sa Aleksandrom - Još ti se nadam) i Jelena Rozga (sa Ninom - Daj šta daš, sa Sonjom - Ožiljak). Akademiju je sa 47% glasova, napustio Nikola Paunović. Nominovani: Vukašin, Nikola Sarić, Ana i Sonja. Direktor spasio: Anu, studenti Sonju. Nominovani: Vukašin i Nikola Sarić.

Gala Veče 11 Jedanaesto gala veče održava se 15. decembra.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]