Onfroy II od Torona

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Onfroy II od Torona (1117 - 1179) bio je feudalni gospodar (francuski: seigneur) Torona i konstabl križarskog Jeruzalemskog Kraljevstva.

Vlast nad Toronom je stako oko 1140. godine. Iste je godine zahvaljujući braku za kćer Reinera Brusa stekao i njegov posjed Banias. Godine 1149. je postao kaštelan Hebrona. Godine 1153. je dobio titulu konstabla i zajedno s kraljem Balduinom sudjelovao u opsadi Askalona.

Godine 1157. je Onfroya u Baniasu opsjeo Nur ad-Din Zangi prije nego što mu je Balduin došao u pomoć. Iste je godine Banias i zamak Chastel Neuf prodao Ivanovcima; potom je posredovao u sklapanju braka između Balduina III i Teodore, nećake bizantskog cara Manuela I. Onfroy se sam kasnije oženio za Philippu, nećaku antiohijskog kneza Bohemonda III. Prije toga je bio oženjen i imao sina po imenu Onfroy, ali ime supruge nije poznato.

Godine 1173. je Onfroy razbio Nur ad-Dinovu opsadu zamka Kerak u Transjordaniji. Njegov uticaj na dvoru je, međutim, 1170-ih počeo slabiti zahvaljujući Agnes od Courtenay. Godine 1177. je Hebron predan Raynaldu od Chatillona. Onfroy se u dvorskim borbama svrstao uz frakciju regenta Raymonda III od Tripolija. Godine 1179. je smrtno ranjen u napadu na muslimansko uporište kraj Baniasa, kada je spasio Raymondov život.

Naslijedio ga je unuk Onfroy IV.

Prethodi:
Onfroy I
Gospodar Torona
o. 1140–1179
Slijedi:
Onfroy IV