Nikola Tulimirović

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Nikola Tulimirović
Biografija
Datum rođenja 22. 10. 1981. (1981-10-22) (42 god.)
Mesto rođenja Beograd (Socijalistička Federativna Republika Jugoslavija SFRJ)
Veroispovest ateista
Politička partija Nijedan od ponuđenih odgovora
Supružnik neoženjen
Diploma sa nema
Profesija programer i političar
Mandat(i)
Narodni poslanik Republike Srbije
31. maja 201229. januara 2014
Izbori 6. maj 2012.
Predsednik Vlade Ivica Dačić
Izbori Izbori za narodne poslanike Republike Srbije 2012.

Nikola Tulimirović (Beograd, 22. oktobara 1981) srpski je političar. Bivši je Narodni poslanik u Skupštini Republike Srbije. Takođe bivši je Predsednik političke partije Nijedan od ponuđenih odgovora.

Biografija[uredi | uredi kod]

Nikola Tulimirović je rođen u Beogradu 22. oktobra 1981. godine, gde je završio osnovnu školu "Siniša Nikolajević". Završio je i Matematičku gimnaziju u Beogradu. Studirao je na Elektrotehničkom fakultetu Univerzitetu u Beogradu, Katedra za računarsku tehniku i informatiku. Po isteku apsolventskog staža odustaje od studija, razočaran reformom visokog obrazovanja i uveren da od diplome neće imati nikakvu korist. U mladosti je bio nagrađen u takmičenjima iz oblasti fizike i matematike, a kao dostojan primer navodi prvu nagradu na Republičkom takmičenju iz fizike. Nikola se u srednjoj školi, i kao student, od početka 2000 godine. i do leta 2003 godine,bavi prodajom računara i prateće opreme, nekoliko meseci radi u Art televiziji, a zatim, do 2006. godine posao za ugostiteljstvo i programiranje.

Od 2004 godine radio je u Infostudu i krajem 2006 godine.On je osnovao kompaniju u pružanju saveta i izradu kompjuterskih programa, gde i danas radi.Osnivač je i Predsednik je Vlaške maljinske Političke partije Nijedan od ponuđenih odgovora Političku partiju je osnovao 2010.Pro forme registrovao je Partiju kao Partiju koja zastupa Vlašku Nacionalnu maljinu,Pre članstva u Nijedan od ponuđenih odgovora nije bio član nijedne Političke partije.

Živi u Beogradu.Nije oženjen i nema decu.

Politička karijera[uredi | uredi kod]

U jednom mandatu, bio je poslanik u Skupštini Republike Srbije i Član u grupama prijateljstva:

Inicijativa za spas Srbije[uredi | uredi kod]

Predsednik NOPO-a je podržao rad na „Inicijativi za spas Srbije“, dokumentu objavljenom u Novoj srpskoj političkoj misli, ali je u julu 2012. javno odrekao podršku inicijativi. Istaknuti razlog je nemogućnost saradnje sa NSPM-om, kao posledica različitih sistema vrednosti, zbog čega NOPO nema i ne želi da ima uticaj na sadržaj i format dokumenta koji, prema Nikoli Tulimiroviću, ne odgovara ranije postignutim dogovorima.Tulimirović je tada istakao da NOPO ne podržava uvođenje smrtne kazne, bezuslovnu dvogodišnju otpremninu za otpuštene radnike, kao ni mnoge druge tačke ove inicijative. NSPM se ovim povodom nije izjašnjavao.

Afera[uredi | uredi kod]

Narodnog poslanika Nikolu Tulimirovića napale su 2012 godine. dve nepoznate osobe dok je verbalno pokušao da zaštiti drugog čoveka.

Reference[uredi | uredi kod]

Spoljašnje veze[uredi | uredi kod]