Nije lako sa muškarcima

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Nije lako sa muškarcima
Žanrkomedija
RežijaMihailo Vukobratović
ScenarioPredrag Perišić
UlogeMilena Dravić
Ljubiša Samardžić
Ana Simić
MuzikaDragoljub Ilić
StudioAvala film
Datum(i) premijere
18. 3. 1985 (1985-03-18)
Trajanje91 min.
Zemlja Jugoslavija
Jeziksrpski
Nije lako sa muškarcima na Internet Movie Database

Nije lako sa muškarcima je jugoslovenski film izdan 18. ožujka 1985. godine, danas često repriziran.

Radnja[uredi | uredi kod]

Gordana Diklić je sredovječna razvedena žena, zaposlena kao arhitektica. Majka je triju tinejdžerica - Ane, Tanje, i Milice. Život joj nije nimalo lak, mora zarađivati za svoju obitelj, brinuti se za kćeri, a usto i psu bernandincu, Bilu, treba pružiti toplinu doma. Ukratko, trudi se održati život koliko-toliko normalnim.

Jednog ljeta odluči otići sama na more, na tri tjedna. Isplanirala je da Ana otiđe na odmor sa svojim dečkom, Tanja da otiđe sa školom u sklopu ekskurzije, a najmlađa Milica da ode sa ocem. Psa je trebala čuvati susjeda Marta. Međutim, svi ti planovi bivaju otkazani raznim spletovima okolnosti, koji se zbivaju jedan za drugim. Tako Anu ostavlja dečko zbog smiješne sitnice, Tanjina škola odluči ne održati ekskurziju zbog nedovoljnog broja prijavljenih učenika, Miličin tata mora na rad u Alžir ("usred pustinje"), a susjeda Marta otkriva da ima alergiju na pse.

Majka zbog svake kćeri kojoj je otkazano ljetovanje mijenja rezervacije u hotelu Adriatic. U posljednjem pozivu recepcioneru spominje čak i psa, zbog čega definitivno izgubi svaku šansu da provede odmor u hotelu. Tanja tada predlaže da odu u kamp, što njezine sestre podrže. Njihova mama se usprotivi, no na kraju pristaje. Tamo se javljaju brojne simpatične dogodovštine i nezgode: gospođu Diklić opeče meduza dok se kupa u društvu svojih kćeri, poslije 2 sata čeka u redu za tuširanje, a kad napokon dođe do tuša, nestaje vode, i slično.

U međuvremenu dobija telegram od bivšeg muža Miloša, u kojem joj poručuje da ga posjeti u bolnici. Ona prevali kakvih 500 km da dođe do Beograda, da bi joj u bolnici Miloš rekao da se ponovno ženi, i to trideset godina mlađom strankinjom. Gospođu Diklić to jako šokira. Jedan doktor, gospodin Sekulović, primijetio je njezinu uznemirenost, pa ju ponudi čašom vode. Ona mu potom u ordinaciji ispriča što je se dogodilo, te ju on poslije odveze autom do doma.

Gospođa Diklić se u trenu sprijatelji sa doktorom Sekulovićem. Doma ostaje nekoliko dana, a poslije, zahvaljujući svojim kćerima dođe u jedan otmjeni hotel, gdje su sobu one same rezervirale. Nekom slučajnošću, u tom hotelu odsjeda i doktor Sekulović. Do povratka kući dogode se još mnoge zgode.

Uloge[uredi | uredi kod]

Glumac Uloga
Milena Dravić Gordana Diklić
Ljubiša Samardžić Doktor Ivan Sekulović
Ana Simić Ana
Branka Katić Tanja
Dubravka Mijatović Milica
Velimir Bata Živojinović Doktor Miloš
Milivoje Mića Tomić Jovan 'Džon' Dimitrijević
Tatjana Lukjanova Komšinica Marta
Zoran Cvijanović Aca
Taško Načić Recepcioner Pera
Boro Stjepanović Šef restorana
Zoran Jovanović Stanislav
Feđa Stojanović Službenik u kampu
Janez Vrnovec Šef
Gordana Les Kolegica na poslu
Selena Stanković Šveđanka
Vojka Ćordić Bolničarka
Boro Begović Čovjek na plaži
Vladimir Perišić Dječak na plaži