Ne zaboravi stihove

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Ne zaboravi stihove
Format muzički kviz
Razvoj Nova TV
Narator Igor Mešin[1]
Država podrijetla Hrvatska
Jezik hrvatski
Broj epizoda 50+
Produkcija
Trajanje epizode 60 minuta
Emitiranje
U Hrvatskoj Nova TV
Emitiranje 17. III. 2008. – 11. V. 2009.

"Ne zaboravi stihove" hrvatski je televizijski muzički kviz koji je s emitiranjem krenuo 17. III. 2008. Voditelj tog projekta bio je Igor Mešin.

Koncept emisije[uredi | uredi kod]

"Ne zaboravi stihove" moderni je muzički kviz rađen prema licenci američke emisije "Don't Forget the Lyrics!". Pravila kviza ne zahtijevaju muzički talent od svojih takmičaraa, već odlično poznavanje stihova ponuđenih pjesama. U ponudi se nalazi deset pjesama iz različitih muzičkih žanrova i od različitih pjevača. Svaki takmičar odabire jednu pjesmu, koju interpretira uz pomoć benda i stihova na ekranu ispred sebe. Nakon nekoliko sekundi stihovi i muzika nestanu, a takmičar mora popuniti riječi koje nedostaju.

U pomoć mu može uskočiti džoker-pjevač, koji mu pomaže dovršiti zadani stih. Pobjednik je onaj takmičar koji pogodi sve riječi u svih 10 pjesama i on dobiva nagradu.

U 2. sezoni emisije emitirani su i specijali s poznatim hrvatskim pjevačima u svrhu donacije osvojenog novca onima kojima je potrebna financijska pomoć. U božićnom specijalu gostovale su Nina Badrić, Vanna, Marija Husar i Ivana Husar. [2]

Raspored emitiranja[uredi | uredi kod]

Emisija je svoju premijeru doživjela 17. III. 2008. na programu Nove TV u 21:00 sat. Zbog odlične gledanosti u prvoj sezoni, Nova TV je obnovila emisiju i za 2. sezonu. Druga sezona je imala drastičan pad u gledanosti pa ju je Nova TV otkazala. [3] Posljednja epizoda emitirana je 11. V. 2009.

Izvori[uredi | uredi kod]