Nežni Dalibor

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Omot prvog albuma "Sredstva i veštine" (2008).

Nežni Dalibor je srbijanski pop/rock sastav iz Vranja. Jedni su od predstavnika nove srpske scene.

Nežni Dalibor je kao srednjoškolski bend osnovan 1995. godine u Vranju. Prvu postavu činili su: Ivica, Bane, Ljuba, Peđa i Milica. Krajem 1998. Ivica, Bane i Ljuba odlaze na studije u Beograd, a bend sledeće godine ponovo počinje sa radom. Krajem 2000. grupi se priključuje gitarista Miomir. Posle nekoliko promena imena i više nastupa u Beogradu i Vranju, bend 2003. godine pravi pauzu u radu. Gitarista Miomir 2005. odlazi u London, a Nežni Dalibor iste godine počinje svoj novi život kao tročlani bend.

Dve godine kasnije na kompilaciji Jutro će promeniti sve? (PGP RTS) objavljuju singl "Značajan događaj". Bend od tog trenutka mnogo više nastupa, a u aprilu 2007. godine zajedno sa grupom The Mothership Orchestra, održali su koncert u malom klubu Doma omladine u Beogradu pred gotovo 400 ljudi.[1] Grupi se u međuvremenu pridružuje gitarista i tonac Dragan Novković. Bend snima tri pesme u studiju Više elektrotehničke škole u Beogradu, koje objavljuju na kompilaciji Zdravo, zdravo, zdravo (Kultur Akt, 2008).

Prvog septembra 2008. godine objavljuju prvi album "Sredstva i veštine!" Album je snimljen u studiju producentske kuće Digimedia i sadrži 14 numera. Producent izdanja je Boris Mladenović (Jarboli, Sila, Veliki Prezir, Dvojac bez kormilara).

Godine 2011. su objavili drugi studijski album "Normalan život".

Veze[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „Nežni Dalibor”. Arhivirano iz originala na datum 2011-08-29. Pristupljeno 2011-05-03. 

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]