Moja ljubavi

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Moja ljubavi
Pjesma s Eurosonga 2006.
Žanrpop
Država Srbija i Crna Gora
Izvođač(i)No Name
Jezikcrnogorski jezik
Skladatelj(i)Dalibor Nedović
TekstopisacMilan Perić
Plasman
Mjesto u finalupovučena
Kronologija nastupa
bez nasljednika

"Moja ljubavi" je pop pjesma crnogorskog sastava No Name koja je trebala predstavljati Srbiju i Crnu Goru na Eurosongu 2006. u Ateni. Skladatelj pjesme je Dalibor Nedović, dok je tekst napisao Milan Perić.

"Moja ljubavi" plasirala se na durgom mjestu u sklopu Montevizije 2006. i tako izborila nastup na Evropesmi. Nakon što je održan televoting i nakon što su žiriji dali svoje glasove, izbio je skandal jer suci RTCG-a nisu dali nijedan bod favoritima sa RTS-a. Nakon skandala u emisiji, bilo je neizvjesno kako će se odabrati predstavnik za tu godinu - RTS je predlagao novo natjecanje, dok je RTCG zahtijevao priznanje prvobitnog rezultata. Nakon što je EBU rekao da UJRT sam iznađe rješenje, a njega nije bilo, 20. ožujka 2006. objavljeno je kako Srbija i Crna Gora povlači svog predstavnika sa Eurosonga. Njihovo mjesto u finalu pripalo je Hrvatskoj. Ipak, UJRT je prenosila natjecanje i sudjelovala u glasovanju za pobjednika.

Nedugo nakon ovog skandala, Crna Gora je na referendumu izabrala samostalnost tako da su, od 2007. godine, Srbija i Crna Gora slale zasebne predstavnike. Prvi predstavnik Crne Gore bio je Stevan Faddy, dok je Srbiju predstavljala Marija Šerifović, koja je s "Molitvom" pobijedila u Helsinkiju 2007. godine.