Mitch Pileggi

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Mitch Pileggi
Biografske informacije
Rođenje5. 4. 1952. (1952-04-05) (dob: 72)
Portland, Oregon
SupružnikDebbie Andrews (1978 - 1983)
Arlene Warren (1996 - ; 1 dijete)
Znamenite uloge

Mič Piledži (5. april 1952.) je američki glumac.

Rođen u Oregonu, Piledži je počeo svoju karijeru sa malim ulogama u sitnim filmovima, i gostujućim rolama u serijama kao što su Dalas, Voker, teksaški rendžer i China Beach.

Pošto je bio gostujući glumac u epizodi prvoj sezoni serije Dosije iks kao pomoćnik direktora Volter Skiner 1994. godine, Piledži je zamoljen da se vrati na nekoliko epizoda u drugoj sezoni. Lik je vremenom postao najbitniji pored dve glavne uloge, i ostao je u seriji do njenog kraja 2002. godine.

Piledžijev skorašnji rad je uključivao ulogu u kratkotrajnoj TV seriji Tarzan, i u seriji Planina sa Barbarom Herši i Oliverom Hadsonom. Trenutno ima epizodnu ulogu gostujući glumac u drugoj i trećoj sezoni serije Stargejt Atlantis kao poručnik Stiven Kaldvel, a pojavio se i u šestoj sezoni serije Mesto zločina (CSI: Crime Scene Investigation).

Piledži je takođe i davao svoj glas, na primer igrajući giceraja Dak'kona u video igri Planescape: Torment. Još jedna uloga gde pozajmljuje svoj glas je kao Komisionar Džejms Gordon u novoj animiranoj seriji američkog Kids WB! kanala, Betmen.

Pilleggi je od 1978. do 1983. bio oženjen za Debbie Andrews. Na snimanju Dosjea X ga je David Duchovny upoznao s Arlene Warren, dublerkom Gillian Anderson. Njih dvoje su se vjenčali, a Duchovny im je bio kum. Arlene je kasnije glumila Skinnerovu sekretaricu čije je ime Arlene. Bračni par Pileggi ima kći Sawyer, rođenu 24.5. 1998.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]