MetalEtemon

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu



MetalEtemon
MetalEtemon
MetalEtemon
(メタルエテモン)
Osnovno
Anime(i)Digimon Adventure
Premijerni nastup"Razdvojeni putevi"
Posljednji nastup"Grad vječnog početka"
Glasove posudiliJapan Jasunori Matsumoto
Sjedinjene Američke Države Richard Epcar
Njemačka Tom Deininger
Digivolucije
UltraEtemon
Profil
LevelMega
TipVirus
SkupinaAndroid Digimon
Vanjske poveznice
Članak na Digimon Wikia

MetalEtemon (japanski: メタルエテモン) je fiktivni lik iz Digimon franšize koji se pojavljuje kao protivnik u prvoj sezoni animea. MetalEtemon je Android Digimon na Mega levelu, a njegovo ime nastalo je dodavanjem riječi "metal" imenu njegova Ultra levela, Etemonu. Kao i Etemon, naziva se Kraljem Digimona i Najjačim Digimonom. On je krenuo u potragu za snažnim protivnicima kako bi pronašao onog najsnažnijeg, ali je, iako je prikupio jako važne podatke, zadobio teške ozljede tijekom tih borbi. Kako bi se usavršio, proučio je svoje slabosti i, koristeći sakupljene podatke, vratio se kao ultimativni borbeni stroj čije je tijelo prekriveno metalom. Tu vrstu metala, poznatu kao Digi-mega krom, koriste Metal Digimoni. Njegove borbene sposobnosti dovedene su do maksimuma, čime je stvoren gotovo nepobjedivi borbeni stroj. Natpis na njegovim prsima na japanskom znači "Najjači" (最強; Saikyou). Za razliku od Etemona, koji nosi Monzaemona, MetalEtemon oko struka nosi minijaturnu lutku WaruMonzaemona.

Pojavljivanja[uredi | uredi kod]

Anime[uredi | uredi kod]

Digimon Adventure[uredi | uredi kod]

Glavni članak: Digimon Adventure
MetalEtemon koristi svoj najjači napad kako bi usmrtio Mimi, ali nanosi fatalnu ozljedu SaberLeomonu koji ju je zaštitio. SaberLeomon je tako pao kao još jedna žrtva neprijatelja Izabrane djece.

Tijekom bijega od Woodmona, Ogremon upada u provaliju nakon što s neba sleti neobična vatrena kugla iz koje izađe silueta novog Digimona. Kasnije, dok se djeca bore s Puppetmonom, na lijani, uz nesnošljivu dreku, dolazi MetalEtemon koji, u svom pompoznom stilu, zahtijeva pljesak. Joey ga ubrzo prepoznaje i identificira kao Etemona, ali ovaj odbacuje svoj Ultra level i predstavi se kao novi Digimon - MetalEtemon. Tada im objašnjava što se dogodilo nakon borbe s MetalGreymonu. Naime, njegova mržnja i želja za osvetom bila je takva da Mračna zona, s kojom se asimilirao, nije bila dovoljno snažna da ga uništi. On je konstantno nestajao, ali se istovremeno i ponovo rađao, čime je samo punio svoj bijes, a jačao samog sebe. U jednom trenutku, proces je završio, a on se ponovo rodio, ovaj put kao MetalEtemon. Ipak, njegov karakter ostao je isti - jednako je umišljen i jednako egoističan kao i na svom Ultra levelu. Iako se želi osvetiti djeci (doduše, naišao je samo na Mimi, Joeyja, njihove partnere i Ogremona), plan mu uzurpira Puppetmon koji je djecu presreo nekoliko trenutaka prije. MetalEtemon počinje vrijeđati Puppetmona, nazivajući ga "Maleni", na što ovaj uzvraća borbom. Dok dva Mega level Digimona vode vrlo komičnu borbu koja je više podsjećala na nekakvu igru, djeca i Ogremon bježe. Nakon što Puppetmon onesposobi MetalEtemona svojim koncima, želi napasti djecu, ali tada obojica ustanove kako su ova nestala. Bijesan, Puppetmon okrivi MetalEtemona i odlazi kući, rekavši kako mu je dosadno. MetalEtemon, blago povrijeđenog ega, odlazi u potragu za djecom.

MetalEtemon umire pogođen SaberLeomonovim napadom, nekoliko trenutaka nakon što mu je Zudumon oštetio oklop.

Dok mu se uspješno skrivaju, djecu spašava SaberLeomon, Leomonov Mega level te ih odvodi u napušteni Digitamamonov restoran, gdje susreći Gekomona i Otamamona. Iako se skrivaju u zatvorenom prostoru, MetalEtemon ih uspijeva pronaći. SaberLeomon ulazi u borbu kako bi zaštitio djecu, ali ne može nanijeti veliku štetu MetalEtemonu s obzirom da mu je tijelo od Digi-mega kroma. Dok Mimi ne dozvoljava Palmonu da sudjeluje u borbi, Joey ubrzo povlači Gomamona iako je ovaj bio spreman za borbu. MetalEtemon ubrzo ozlijedi SaberLeomona, nakon čega intervenira Mimi, pokušavajući zaustaviti borbu. Ipak, MetalEtemon zanemari njezinu viku i napada ju svojim najjačim napadom. Mračni, zlokobni Duh Deluxe bi bez problema ubio Mimi, ali se iznad nje bacio SaberLeomon i primio napad namjesto nje. On tada pada na zemlju, a Gomamon Digivoluira u Zudumona i napadne MetalEtemona. Prvi napad nema učinka, ali njegov Čekić-bumerang uzrokuje napuknuće na MetalEtemonovom oklopu. Zudumon mu tada objasni kako je i njegov čekić od istog materijala. Dok se ovaj čudi svojoj novootkrivenoj slabosti, SaberLeomon koristi posljednje snage i svojim napadom probija MetalEtemonov oklop. MetalEtemon tada umire, a djeca se rješavaju još jednog neprijatelja.

Igre[uredi | uredi kod]

Digimon Adventure: Anode/Cathode Tamer[uredi | uredi kod]

MetalEtemon je varijabilni Digimon koji neprijatelju onemogućava korištenje pomagala u borbi.

Digimon Adventure 02: Tag Tamers[uredi | uredi kod]

MetalEtemon Digivoluira iz Etemona pomoću Digi-jajeta u liniji 26.

Digimon Tamers: Brave Tamer[uredi | uredi kod]

MetalEtemon je neprijatelj u regiji Dark Takato's Crevasse, dok njegova karta, naslovljena "PF Data Gear II", povećaje otpornost jednog Digimona na Data napade za 50%.

Digimon World[uredi | uredi kod]

MetalEtemon se može dobiti preko cheata na dva načina - Digivolucija pomoću Metal Banane ili transformacija Digimona. Ipak, kako je igra razvijena prije formiranja Mega levela, MetalEtemon se smatra Ultra level Digimonom, što je greška koja se pojavljuje samo u ovoj igri.

Digimon Digital Card Battle[uredi | uredi kod]

MetalEtemon se pojavljuje kao protivnik na lokaciji Desert Island, no igrač tu lokaciju može posjetiti tek nakon što pobijedi A. Kao karta, pripada skupini Rare karata na U levelu s HP 1650, napadom na u iznosu 300, na u iznosu 750 i napadu na koji kontrira neprijateljskom napadu na . Njegova karta se može dobiti i fuzijom Etemona i Andromona u Fusion Shopu.

Digimon World 2[uredi | uredi kod]

MetalEtemon se dobije Digivoluiranjem Etemona i WaruMonzaemona.

Digimon World 3[uredi | uredi kod]

Pojavljuje se kao drugi Digimon među Genbu Leaderima. MetalEtemon ima važnu ulogu u unaprijeđenju pet epskih objekata jer je oružar koji će izraditi njihov konačni oblik a nalazi se u North Sectoru oba Servera te na lokaciji Kulon Weapons Chamber u sklopu regije Kulon Mines. Drugi MetalEtemon pojavljuje se kao kartaški protivnik u regiji Amaterasu's Duel Island prije KingEtemona. MetalEtemon se može susresti i u regiji Amaterasu's West Sector, točnije u North Badlands East, a nekad za sobom ostavi Max Charge nakon što ga igrač pobijedi u borbi. Pojavljuje se i kao zelena Mega karta sa statistikom 35/35.

Digimon World 4[uredi | uredi kod]

MetalEtemon se može susresti u trgovačkom dijelu smetlišta u regiji Main Lobby's Shop Area.

Digimon World DS[uredi | uredi kod]

MetalEtemon Digivoluira iz Etemona.

Digimon World Dawn/Dusk[uredi | uredi kod]

MetalEtemon Digivoluira iz Etemona na levelu 46 i s obranom 200 te 10,000 Beast EXP. MetalEtemon se može susresti u regiji Chaos Brain.

Digimon World Championship[uredi | uredi kod]

MetalEtemon Digivoluira iz Etemona s 50 Virus AP 14 borbi s 50% pobjeda ili iz Garbagemona sa 60 Virus AP i 60 Machine AP.

Digimon Battle[uredi | uredi kod]

MetalEtemon Digivoluira iz Etemona na LV 41. Početne statističke vrijednosti su mu 4 STR, 1 DEX, 2 CON, 1 INT. Uz ovo, pojavljuje se i kao protivnik na drugom katu u regiji Sky Dungeon.

Sposobnosti[uredi | uredi kod]

Ime Prijevod Kanji/Kana Romanizacija Engleski Njemački Opis
Banana Slip Kora banane バナナスリップ Banana Surippu Banana Slip Bananenschale MetalEtemon izvuče koru banane te ju baci pod noge protivniku kako bi ovaj pao preko nje.
Heavy Monkick Udar riti ヘビーモンキック Hebī Monkikku Heavy Monkick Hüft-Metall-Attacke MetalEtemon se zaleti i onda riti udari svog protivnika toliko snažno da ga obori.
Metal Punch Ultimativni metalni udar メガパンチ Metaru Panchi Metal Punch Ultimativer Metallschlag Protivnika udari svojom desnom rukom.
Gas Attack Prdac アタックへこき Hekoki Atakku Gas Attack Furzattacke MetalEtemon prdne u svog protivnika kako bi ga omamio ili prekinuo njegov napad.
Dark Spirits DX Zloduh Deluxe ダークスピリッツデラックス Dāku Supirittsu Derakkusu Dark Spirits DX Dunkler, bösartiger Geist Deluxe MetalEtemon prstom pozove mračnu energiju u obliku munje kojom ubije ili fatalno ozljedi svog protivnika. Njegov najjači napad.
No. 1 Punch Udarac #1 No.1パンチ Nanbā Wan Panchi Punch Number One Schlag Nummer Eins Protivnika udari lijevom rukom.

Zanimljivosti[uredi | uredi kod]

  • Vrativši se u drugom, odnosno razvijenijem i jačem obliku, Etemon/MetalEtemon postao je jedan od dva neprijatelja u cijeloj franšizi koji se na taj način vratio u serijal. Drugi je Myotismon, koji se vratio čak dva puta, jednom kao VenomMyotismon, a drugi put kao MaloMyotismon. Slična situacija bila je s Lucemonom u četvrtoj sezoni, ali je on samo mijenjao oblike bez da je između njih bilo epizodne pauze, odnosno borba je tekla kontinuirano.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]

MetalEtemon na Digimon Wiki