Медаковић

Izvor: Wikipedija
(Preusmjereno sa stranice Medaković)
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
За остале употребе, погледајте Медаковић (разврставање).
Медаковић
Пошаљи фотографију
Пошаљи фотографију
Град Београд
Општина Вождовац
Медаковић na mapi Beograda
Медаковић
Медаковић
Медаковић (Beograda)


Координате: 44° 46′ 21" СГШ, 20° 30′ 29" ИГД

Медаковић, или колоквијално Медак, је насеље у Београду. Највећим делом се налази на територији општине Вождовац, а мањи део насеља Медаковић 3 се налази на општини Звездара. Окружено је ауто-путем Београд-Ниш и насељем Коњарник са једне стране и насељем Браће Јерковић са друге стране. Састоји се од неколико мањих насеља: Медаковић 1, Медаковић 2, Медаковић 3 и Медаковић Падина. Насеље је добило име по новинару Милораду Медаковићу.

Значајни објекти[uredi | uredi kod]

На Медаковићу се налази православни храм Светог Јована Владимира, који припада Архиепископији београдско-карловачкој.

Превоз[uredi | uredi kod]

Путничким возилом се у Медаковић долази са ауто-пута, са Коњарника или из насеља Браће Јерковић. Са Коњарника на Медаковић се прелази преко "Плавог моста“, који се налази у продужетку улице Војислава Илића. На ауто-путу постоје искључења непосредно испред Плавог моста (у оба правца) за Медаковић насеље.

Из насеља Браће Јерковић се до Медаковића долази кружним путем.

Јавним градским превозом до Медаковића се стиже тролом број 29 или аутобусом 18. Од мање прометних аутобуса ту су линије број 20 и број 30. Све те линије имају почетну станицу на Медаковићу, а док линије број 20 и 50 пролази кроз насеље. Линија 26Л повезује насеље Медаковић 3 са насељем Браће Јерковић падина.

Спољашње везе[uredi | uredi kod]