Marijini obroci

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Mary's Meals

Aktivnost
Misija svakom djetetu u svakoj školi dati jedan obrok dnevno
Područje službe zemlje u razvoju
Osnivanje
Osnivanje 1992 (kao SIR)
2002 (kao Marijini obroci)
Osnivač Magnus MacFarlane-Barrow (SIR)
Tony Smith (koncept Marijinih obroka)
Podaci
Slogan Jednostavno rješenje za svjetsku glad
(engleski: A simple solution to world hunger)
Website www.marysmeals.org

Marijini obroci (engleski: Mary's Meals), ranije poznata kao Škotska međunarodna ispomoć (engleski: Scottish International Relief, SIR) je međunarodna humanitarna nevladina organizacija koja djeluje u najsiromašnijim dijelovima svijeta u cilju pružanja prehrane djece u školama.

Započelo je 1992., tijekom rata na prostoru bivše Jugoslavije, kada su škotski mladići Magnus i Fergus MacFarlane Barrow organizirali sakupljanje deka i hrane. Osobno su odvezli pomoć u Međugorje. Planirali su se vratiti svome poslu u uzgajalištu riba. No, nastavili su dobivati donacije te je Magnus odlučio nastaviti baviti se humanitarnim radom te je nakon nekog vremena osnovai humanitarnu organizaciju pod nazivom “Scottish International Relief“.

Započet je projekt pod nazivom "Marijini obroci" 2002. godine. Prva akcija bila je osiguranje hrane za 200 školske djece u Malaviju. S vremenom se projekt znatno proširio i danas pruža besplatne školske obroke u stotinu škola i hrani preko 750.000 djece dnevno diljem Afrike, Azije, Europe, Južne Amerike i Kariba.[1]

Od 1. svibnja 2012., “Scottish International Relief“ promijenio je ime u Marijini obroci“. Sjedište je u mjestu Dalmally u Škotskoj, a imaju podružnice u: Hrvatskoj, BIH, Njemačkoj, Italiji, SAD-u, Australiji, Austriji i Irskoj.

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. http://www.marysmeals.hr/ Preuzeto 19. siječnja 2013.

Vanjske poveznice[uredi | uredi kod]