Margaret Spellings

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Margaret Spellings

Margaret Spellings (rođena Margaret Dudar 21.11. 1957.-) je trenutni sekretar za obrazovanje u administraciji predsjednika Georgea W. Busha i bivša Bushova savjetnica za unutrašnju politiku. Jedan je od arhitekata zakona poznatog kao No Child Left Behind Act donesenog 2001. godine.

Kao najstarija od četvoro kćeri, rođena je u Michiganu te se zajedno s familijom doselila u Houston kada je pohađala treći razred osnovne škole.

Spellings je diplomirala političke nauke na Univerzitetu u Houstonu i radila u komisiji za reformu obrazovanja u administraciji teksaškog guvernera Williama P. Clementsa te kao pomoćni izvršni direktor Teksaškog udruženja školskih dodbora.

Prije nego što se priključila predsjedničkoj administraciji Georgea W. Busha, Spellings je bila politička direktorica Bushove prve kampanje za guvernera 1994. godine, a kasnije je postala viši savjetnik Busha za vrijeme njegovog guvernerskog mandata u Teksasu od 1994 do 2000.

Udana je za Roberta Spellingsa, advokata koji živi u Austinu. Prije direktnog bavljenja politikom je lobirala za uvođenje školskih vaučera u Teksasu.

Nakon ostavke Rod Paigea na mjesto sekretara za obrazovanje, Spellings je 17.11. 2004. nominirana na taj položaj od strane Busha, te potvrđena od strane Senata 20.1. 2005.

Ubrzo nakon stupanja na dužnost izazvala je kontroverzu pismom kojim kritizira javnu TV-kuću PBS zbog dječje TV-emisije Postcards From Buster u kojoj se pojavljuje lezbijski par. PBS je nakon toga odbio emitirati spornu epizodu, a predsjednik PBS-a Pat Mitchell podnio ostavku.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]