Luke Woodham

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Mississippi State Penitentiary

Luke Woodham (rođen 5.2. 1981.) je osuđeni američki ubica i bivši stanovnik grada Pearl (Mississippi) u državi Mississippi koji je godine 1997. ubio troje ljudi, uključujući vlastitu majku, te ranio njih 7. Trenutno služi kaznu doživotnog zatvora.

1.10. 1997. je tada 16-godišnji učenik Luke Woodham brutalno pretukao i izbo nožem vlastitu majku, 50-godišnju Mary Woodham. Nakon što je ona od ozljeda umrla, uzeo je pušku te je sakrio ispod dugog kaputa. Potom se dovezao do svoje srednje škole gdje je otvorio vatru na učenike. Tom prilikom je ubio svoju bivšu djevojku Christinu Menefee i njenu prijateljicu Lydiu Dew, a ranio je još 7 ljudi.

Njegov ubilački pohod je zaustavio pomoćnik direktora škole Joel Myrick, koji se uspio dočepati pištolja iz svog automobila te razoružati mladog Woodhama. Kada ga je upitao zašto je učinio takvo krvoproliće, Woodham je Myricku rekao "Život mi je nanio nepravdu, gospodine".

Woodham je priznao ubistvo i ranjavanje svojih kolega, ali ne i majke, rekavši da se ne sjeća tog incidenta. Suđeno mu je dva puta - za napad na školu i ubistvo majke - i oba slučaja je tvrdio da je bio neuračunljiv prilikom počinjenja zločina. Porote su ga oba slučaja proglasile krivim, te je osuđen na doživotni zatvor.

Woodhamov zločin je bio jedan od mnogih slučajeva oružanih napada na škole koji su dobili na učestalosti i medijskoj pozornosti u SAD u drugoj polovici 1990-ih.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]