Ladrón de corazones

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Za ostale upotrebe, v. Kradljivac srca.
Ladrón de Corazones
Žanrmelodrama
RežijaWalter Doehner
Silvana Zuanetti
NastupajuManolo Cardona
Lorena Rojas
Humberto Zurita
Fabiola Campomanes
Zemlja porijekla Sjedinjene Države
Broj epizoda141
Produkcija
Producent(i)Epigmenio Ibarra
Carlos Payán
Emitiranje
Originalni kanalTelemundo
Originalno prikazivanje19. 5. 2003. – 10. 12. 2003.

Ladrón de corazones je meksičko-američka telenovela produkcijske kuće Telemundo snimana tokom 2003. godine.

Pod naslovom Kradljivac srca se emitirala u Hrvatskoj na programu TV-stanice NeT, u BiH na programu TV-stanice TV BN, a u Srbiji i Crnoj Gori na lokalnim televizijama.

Sinopsis[uredi | uredi kod]

Kradljivac srca je telenovela prepuna strasti, akcije i drame koja priča priču o ljubavi između Gustava Velaska, lopova iz obaveze, i Veronike Vege, tajne policajke. Sudbina ih spaja kako bi uništili grupu kriminalaca koja je odgovorna za smrt Gustavovog oca. Ono što niko ne sumnja je da je Antonio Vega, Veronikin otac, pravi ubica Gustavovog oca i umešan u grupu kriminalaca koju oni žele uništiti. On je nemilosrdan i ambiciozan čovek čiji je najveći životni cilj pokretanje akomulacije moći. Živi dvostruki život, s jedne strane je uvažen poslovni čovek, bivši policajac i dobar otac. S druge, vođa je najopasnije organizacije mafijaša u zemlji kojom upravlja pod plaštom anonimnosti.

Priča počinje Gustavovim povratkom u Meksiko, nakon deset godina odsustva, u potrazi za osvetom smrti svoga oca. Pokušava da zaštiti svog kuma Ferejra, koji uskoro treba biti pušten iz zatvora. Sa svoje strane, brigada Omega namerava pratiti Ferejrine korake po izlasku iz zatvora, jer su sigurni da će ih to dovesti do najveće organizacije narkotrafikanata. Tada Veronika upoznaje Gustava misleći da je on uvučen u grupu mafijaša za kojom njena brigada traga.

Nešto kasnije, Gustavo tražeći informacije približava se Veroniki koja u tom trenutku glumi prostitutku pri obavljanju tajnog policijskog zadatka. Uprkos okolnostima, Veronika oseti snažnu privlačnost prema Gustavu, dok je s druge strane ispunjena konfliktom suprotnih emocija jer nijedan muškarac nije mogao da gleda toliko duboko kroz nju kao Gustavo. Kasnije on biva uhapšen od strane brigade, i to od strane same Veronike. Vreme koje provode tokom ispitivanja prouzrokuje veliki uticaj na oboje.

Za Veroniku je sve sa sigurnošću pokvareno: njeno buduće venčanje sa Estebanom, sigurnost njenih osećanja, rutinska sentimentalna hladnoća koju je uvek osećala. Njena egzistencija pati kolaps kada počinje da oseća da je Gustavo čovek njenog života, da taj čovek, pre svega jedan kriminalac, vidi u njoj stvari koje niko nikada video nije, koji joj uzrokuje emotivni haos, koji je razoružava, i na kraju krajeva čini je da se oseća kompletnom ženom.

Sa svoje strane, privlačnost koju Gustavo oseća prema ovoj ženi, koja je pre svega policajac, toliko je velika da zaboravlja na obećanje da se ne obavezuje prem nijednoj ženi. Oseća da je sposoban na sve zbog nje, da je učini u potpunosti voljenom i kompletnom, da želi da je ima u svom životu zauvek.

Gustavo i Veronika se zaljubljuju bez obzira na sve prepreke kojima se suočavaju. Može li ovo dvoje mladih ljudi, čiji su životi totalno suprotni, živeti zajedno i biti srećni?

Uloge[uredi | uredi kod]

Glumci Likovi
Lorena Rohas Veronika Vega
Manolo Kardona Gustavo Velasko
Umberto Zurita Antonijo Vega
Roberto Mateos Esteban
Fabiola Kampomanes Ines
Raul Arieta Frojlan
Roberto Medina Anselmo
Teresa Tusio Susan
Marko Antonio Trevino Mateo
Serhio Oćoa Tarta
Vendi de los Kobos Maria
Aron Beas Gabriel
Marisol Centeno Klaudija
Daniela Bolanos Nansi
Klaudija Lobo Selija
Alvaro Gerero Ćepe
Marselo Buket Patrisio Benites
Alberto Gera Toni