La fea más bella

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
La fea más bella
logo
Žanrmelodrama/komedija
ScenarioFernando Gaitán (original)
Palmira Olguín i Alejandro Pohlenz (adpatacija)
RežijaSergio Jiménez
Salvador Garcini
Rodrigo G. H. Zaunbos
Zemlja porijekla Meksiko
Broj epizoda302
Produkcija
Producent(i)Rosy Ocampo
Emitiranje
Originalni kanalEl Canal de las Estrellas
Originalno prikazivanje23. januar 2006. – 25. februar 2007.

La Fea Mas Bella je meksička telenovela nastala u produkciji Rosy Ocampo. Rimejk kolumbijske telenovele Yo soy Betty, la fea (Ja sam ružna Betty). Slična joj je i serija Ružna Betty.

U Srbiji se pod naslovom Ružna Leti emitirala na programu RTV Pink, a u Hrvatskoj pod naslovom Ružna ljepotica na programu Nova TV.

Radnja[uredi | uredi kod]

Lety (Leticia Padilla Solís) je mlada, draga, simpatična, inteligentna, ali ružna djevojka. Njeni roditelji, Erasmo i Julieta, borili su se kako bi pružili Lety najbolje školovanje i diplomirala je ekonomiju kao najbolja u generaciji i magistrirala je u financijama. Njen najbolji prijatelj je Tomas, koji s njom dijeli njene suze i veselje, jer je ružan kao i ona. Tomas je pametan i neprivlačan kao i Lety. Lety ne vidi svoju ružnoću kao prepreku i uzdignute glave kreće prema uredima tvrtki u potrazi za poslom, ali nažalost otkriva kako njene vještine i znanje nisu dovoljni za posao koji traži, već svi traže i bolji, oku ugodniji izgled. Kako god, posao je posao i ona prihvaća onaj tajnice u tvrtki Conceptos, u najpoznatijoj producentskoj kući u državi, koju su osnovali don Humberto Mendiola i Julian Villarroel. Sada kada se don Humberto povlači u mirovinu, njegov sin Fernando i Ariel Villarroel, sin njegovog partnera, se natječu za posao direktora tvrtke.

Fernando pobijedi s jednim glasom, kojeg mu daje Marcia Villarroel, većinska dioničarka i njegova djevojka, te Arielova sestra. Arogantni Ariel samo čeka da Fernando zakaže na poslu kako bi preuzeo njegovo mjesto. Letyina rivalka za mjesto tajnice u tvrtki je lijepa Alicia Ferreira, površna i privlačna plavuša bez znanja i iskustva. Ona je Marcijina bliska prijateljica, a Marcia želi da Alicia pripazi na Fernanda koji je pravi ženskaroš, te privlači mnoge žene. Fernando odabire Lety za posao osobne tajnice, koja je usprkos svom izgledu i najbolja kandidatkinja. Marcia uzme Letyinu neprivlačnost kao izliku kako bi Alicia isto dobila posao. Na kraju obje ostaju zaposlene u tvrtki; Alicia kao recepcionerka i dobiva tri puta veću plaću od Lety, koja dobije mali prostor u Fernandovom ormaru u uredu i brine se za Fernandov raspored. Lety, dirnuta što je Fernando stao na njenu stranu, postaje njegova prijateljica, što pretvori Marciju i Aliciju u njene zaklete neprijateljice. No Letyini problemi u Conceptosu tek počinju: kompanija zapadne u financijske probleme. Ubrzo se Lety zaljubljuje u Fernanda, ali se čudi kako se tako lijep muškarac može zaljubiti u nju? Kako god, Letyina inteligencija i teški rad donijeti će pozitivne rezultate u poslovnom krugu. Leticiji pomaže Klub ružnih žena, kojeg čine ružne i siromašne žene u problemima.

Likovi[uredi | uredi kod]

  • Leticia Padilla Solís (Angelica Vale) - Glavni lik serije. Njezini su je roditelji školovali kako bi sama mogla zarađivati. Na početku telenovele je siromašna, no sve se mijenja dobivanjem posla u Conceptosu. Zaljubljena je u svog šefa Fernanda. Članica je Kluba ružnih žena. Alicia i Marcia ju preziru. Pred kraj serije doživi potpunu preobrazbu i uda se za Fernanda.
  • Tomás Mora (Luis Manuel Avila) - Najbolji i jedini Letyin prijatelj. Pošto on i Lety dijele istu neprivlačnost uvijek su se ponašali kao brat i sestra. Alicia Ferreira postaje Tomasova platonska ljubav nakon što ugleda njenu sliku u časopisu. Vlasnik je Filmo Imagen, tvrtke koju su on i Lety osnovali za Conceptos.
  • Erasmo Padilla (José José) - Letyin otac. Vrlo je strog i gleda na svoju kćer kao na djevojčicu koja se ne zna brinuti za sebe.
  • Julieta Padilla Solís (Angélica María) - Letyina majka, odlična kuharica i prava majka. Iako dobro kuha, njezin muž nerado jede njezina jela, ali to prikriva laskanjem.
  • Carolina Angeles (Nora Salinas) - Bivša javna promotorica za Conceptos. Jedna od Letyinih prijateljica koja joj pomaže u riješavanju ljubavnih problema. Na kraju serije završi s Omarom.
  • Aldo Domenzaín (Juan Soler) - Šarmantni kuhar i ribar koji se zaljubljuje u Lety.
  • Fernando Mendiola (Jaime Camil) - Sin Humberta i Teresite Mendiola, predsjednik Conceptosa. Ženskaroš je i usprkos tome što je zaručen za Marciju voli biti s ostalim ženama iz tvrtke.
  • Marcia Villarroel (Elizabeth Álvarez) - Fernandova zaručnica. Zna za Fernandovu reputaciju Casanove, te ga zbog toga često drži na oku. Iako ne podnosi Lety na početku telenovele, kasnije je prihvati kao prijateljicu.
  • Alicia Ferreira (Patricia Navidad) - Recepcionerka u Conceptosu i Marcijina najbolja prijateljica. Iako je prelijepa ne posjeduje preveliku inteligenciju. Najomiljenija poštapalica joj je "Studirala sam šest semestara na prestižnom sveučilištu". Lije se oblači i naglašava da je prirodna plavuša, što izaziva podsmijeh Kluba ružnih žena.
  • Omar Carvajal (Agustín Arana) - Najbolji Fernandov prijatelj. Potpredsjednik Conceptosa. Kloni se feministica i homoseksualnosti, voli žene, a Alicia mu je lagala da je trudna s njim.
  • Ariel Villarroel (Raúl Magaña) - Marcijin brat Ariel je sebičan i egoističan muškarac koji brine samo za sebe i novac. Ljubavnica mu je Alicia.
  • Luigi Lombardi (Sergio Mayer) - Homoseksualni modni stilist Conceptosa. Opsjednut je ljepotom i glamurom. Upravo zbog toga ne podnosi Lety. Prezire ružne ljude. Sve žene iz Kluba obožavaju njegovog dečka.
  • Simón José (Simon Joseph) Contreras (Julio Mannino) - Zaljubljen je u Paulu Mariju, jedinu ljepšu ženu iz Kluba. Radi kao dostavljač u tvrtki.
  • Humberto Mendiola (Carlos Bracho) - Osnivač i predsjednik Conceptosa, Fernandov otac.
  • Teresita de Mendiola (Julissa) - Fernandova majka koja voli obitelj imati na okupu. Ispočetka ne podnosi Lety no kasnije ju prihvati kao Fernandovu ženu.
  • Celso Durán (Erick Guecha) - Vratar u Conceptosu. Skroman je i iskren, zajedno sa svojim psom.
  • Klub ružnih žena - Čine ga ružne i siromašne žene, a jedino je ljepša Paula Marija (Niurka Marcos). Ostale članice su Sara Patiño (Raquel Garza), Martha la Hurtado de Muñoz (Maribel Fernández La Pelangocha), Irma Ramírez (Luz María Aguilar), Lola Guerrero de Rodríguez (Rosita Pelayo) i Juana Valdez (Gloria Izaguirre). Irma (Irmita) je Luigijeva pomoćnica.

Postoji još mnogo sporednih likova.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]