Krešimir Makarin

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Krešimir Makarin
Osobne informacije
Puno ime Krešimir Makarin
Rođenje 7. siječnja 1987.
Rijeka, Hrvatska
Visina 182cm
Klub
Trenutačni klub HNK Cibalia
Pozicija napadač
Profesionalni klubovi*
Godina Klub Nastupi (golovi)
do 2005.
2005. - 2009.
2006.
2007.
2008.
2009.
HNK Šibenik
HNK Hajduk Split
Kamen (posudba)
NK Pula (posudba)
HNK Šibenik (posudba)
HNK Cibalia
13 (3)
11 (1)
6 (0)
0 (0)
4 (2)
6 (0)
Napomene

* Nastupi i (golovi) u profesionalnim klubovima
broje se samo za ligu iz koje je klub.

Krešimir Makarin (Rijeka, 7. siječnja 1987.) hrvatski nogometaš

Započeo je sa karijerom igrajući u Šibeniku gdje je zaradio epitet iznimno nadarenog mladog napadača. Nakon drugoligaške sezone u Šibeniku prešao je u redove Hajduka gdje ga Miroslav Blažević, zbog njegove brzine, namjerava koristiti na desnom boku. No, ta ideja nije baš zaživjela, a i Ćiro nije dugo izdržao na klupi kluba. U toj, za Hajduk vrlo lošoj, sezoni odigrao je 8 utakmica, uz 1 postignuti gol ( Cibaliji u Vinkovcima ).

Naredne je sezone dolaskom Zorana Vulića otišao na posudbu u financijski potpuno posrnuli NK Kamen-Ingrad, gdje se zarazio salmonelom. Vratio se na zimu, no onda je uslijedila nova posudba malo bliže Splitu, ovaj put u Pulu gdje ga je na samom početku zadesila teška ozlijeda koljena zbog koje je napustito Verudu bez ijednog ligaškog nastupa.

Sezone 2007./08. kod Ivana Pudara nije bio ni blizu prve momčadi, ali nije niti išao na posudbu. Dolaskom Sergija Krešića počinje igrati i u prvih 11, ali ubrzo seli na klupu. Kod Roberta Jarnoga opet nije ni u marginalnim ulogama, te se na zimu vraća u matični Šibenik na posudbu. Odigrao je dosta dobrih utakmica na Šubićevcu. Donosi pobjedu protiv NK Osijek, a u utakmici protiv Međimurja ima i titulu najboljeg igrača utakmice (3 asistencije i 1 gol), no u toj utakmici zadobiva ozljedu gležnja koju nije uspio sanirati do kraja sezone.

Na zimu 2009. prelazi u prvoligaša Cibaliju iz Vinkovaca, kao veliko pojačanje iz Hajduka. Nakon što je otišao iz Cibalije, vratio se u svoj matični klub Šibenik gdje je potpisao ugovor na dvije godine, a promjenom trenera bori se za svoje mjesto u prvoj momčadi kluba.

Statistika u Hajduku[1]
Natjecanje Nastupi Golovi
Prvenstvo 11 1
Kup 2 4
Superkup 1 0
Međunarodne 2 0
Splitski podsavez 0 0
Ukupno 16 5

Prijateljske 23 10
Sveukupno 39 15

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske poveznice[uredi | uredi kod]