Kingdom Hearts

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu

Kingdom Hearts serijal je nastao udruženjem dviju od najvećih kompanija za kućnu zabavu: SquareSofta (danas Square Enix) i Disneyja. No igru radi samo Square Enix. Do sada su izdana 3 naslova: Kingdom Hearts (PS2), Kingdom Hearts: Chain of Memories (GBA) i Kingdom Hearts II (PS2).

U igrama se pojavljuju i Disney i Final Fantasy likovi od VI pa sve do X-2.

Kingdom Hearts[uredi | uredi kod]

Kingdom Hearts je naslov prve igre iz serijala Kingdom Hearts za PS2.

Priča igre prati Soru, dječaka s oružjem zvanim Keyblade, sa svoja dva prijatelja i suborca: Paška (engl. Donald Duck) i Šilju (engl. Goofy).

Uz njihovu pomoć, Sora će pokušati pronaći svoje prijatelje, Rikua i Kairi, te Kinga Mickeya putujući kroz razne Disneyjeve svjetove i boreći se sa Heartlessima, bićima bez srca. U tome će im pomagati razni likovi iz Final Fantasy serijala poput Squally (Leona) i Yuffie.

Prvi dio ovog serijala je osvojio mlađe, ali i starije igrače u cijelom svijetu, te se igra prodala u preko 4 milijuna primjeraka.

Kingdom Hearts: Chain of Memories[uredi | uredi kod]

Kingdom Hearts: Chain of Memories je naslov druge igre iz serijala Kingdom Hearts za GBA.

Nakon što su pobijedili "A", htjeli su nastaviti potragu za Rikuom i King Mickeyem, no odjedanput se nađu u nekakvom čudnom dvorcu u kojem počinju gubiti svoja sjećanja.

Igra je donosila novi sustav borbe koji nije odgovarao svima. Radi se o akcijskom korištenju karata, ali igra je ostala akcijski-RPG.

Kingdom Hearts II[uredi | uredi kod]

Nastavak originala i CoM. Cilj ostaje isti: Naći King Mickeya i Rikua, no Soru i prijatelje uz Heartlesse sada napadaju i Nobodysi i grupa zvana Organisation XIII, prvi put spominjana u Chain of Memoriesu. Igra se u mnogim stranama razvila od Kingdom Heartsa. Dodani su posebni potezi poput Reacton Komanda i Driveova, te u prići. Donosi još novih Disneyevih svjetova poput Kralja lavova (Pride Lands) te Pirata s Kariba (Port Royal). Za sada je to zadnji nastavak, no nije sigurno hoće li biti novih.

Kingdom Hearts Birth by Sleep[uredi | uredi kod]

Novi nastavak najavljivan za PSP koji bi na Japansko tržište trebao izači na ljeto 2009. godine. Radnja novog nastavka "Kingdom Hearts Birth by Sleep" smještena je 10 godina prije prvog nastavka i orijentirana je na trojicu vitezova Terra, Ventus i Aqua koji su koristili keybladeove mnogo prije glavnog protagonista igre Sore. U ovom nastavku osim likova koji su bili u prijašnjim nastavcima, pojavljuju se novi Disneyevi likovi poput Snjeguljice (Snow White), Trnoružice (Cinderella), te Princeze Aurore (The Sleeping Beauty).

Kingdom Hearts 358/2 Days[uredi | uredi kod]

Još jedan novi nastavak, ovog puta za NDS koji je najavljivan za Veljaču 2009. godine. Radnja "Kingdom Hearts 358/2 Days" odvija otprilike u isto vrijeme kad i "Kingdom Hearts: Chain of Memories", ali je orijentirana na Roxasa, tj. Sorinog nobodya koji je nastao krajem prvog nastavka. Igra prikazuje Roxasovu priču od njegovog "nastanka" krajem prvog nastavka Kingdom Heartsa, kad je Sora izgubio srce te na kratko vrijeme postao heartless, Roxasovog regrutiranja u grupu nobodya zvana "Organisation XIII", te napuštanje grupe kako bi se ponovo "ujedinio" s Sorom, dio koji je prikazan na početku Kingdom Hearts II. Kao i kod prijašnjih nastavaka, "Kingdom Hearts 358/2 Days" će biti žanra akcijski RPG.