KYW-TV

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Logo KYW-TV-a

KYW-TV, također poznat i kao Channel 3, je američka TV stanica u Philadelphiji čiji je vlasnik i operater TV mreža CBS. U formalnom smislu je vlasništvo kompanije CBS Television Stations, koja predstavlja filijalu CBS Corporation; također predstavlja sestrinsku stanicu TV-stanice WPSG (channel 57) koja pripada mreži CW. Obje stanice dijele studije i urede smještene sjeverno od centra Philadephije. Odašiljač KYW je smješten u naselju Roxborough u Philadelphiji.

Predstavlja jednu od najstarijih TV-stanica u SAD i svijetu, s obzirom da je osnovana 1932. godine pod nazivom W3XE. Osnivač je bio Philco, filadelfijsko poduzeće za proizvodnju elektronskih uređaja čiji su stručnjaci sagradili studio i proizveli kamere i drugu opremu. Godine 1941. je na eksperimentalnoj bazi, uz pomoć koaksijalnog kabla počela dijeliti program sa WNBT, njujorškom televizijskom stanicom u vlasništvu mreže NBC. 1. jula 1941. je otpočela redovno emitiranje nakon što je, kao treća stanica u SAD i prva izvan New Yorka, dobila licencu od Federalne komisije za komunikacije. Godine 1943. je emitirala simultani prijenos sa WNBT uz pomoć repetitora. Emitiranje, ograničeno i prekidano zbog drugog svjetskog rata, je redovno nastavljeno 1945. Godine 1953. ju je otkupila Westinghouse Corporation da bi dvije godine kasnije bila prodana NBC-u. Odmah je, međutim, došlo do dugog spora, tokom koje je KYW-TV djelovala u Clevelandu. Godine 1995. je prodana CBS-u.

KYW-TV je poznata po tome što je od kraja 1950-ih popularizirala tzv. Eyewitnes News, odnosno model televizijskih vijesti u kojima su nastupali reporteri na licu mjesta umjesto voditelja i spikera u studiju.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]