John Alexander (tenis)

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
John Alexander
John Alexander (tenis)


Na dužnosti
Dužnost preuzeo 
21. august 2010
Prethodnik Maxine McKew

Rođen/a 4. 7. 1951. (1951-07-04) (dob: 72)
Sydney, Australija
Državljanstvo australijsko
Politička stranka Liberalna stranka Australije
Prebivalište Sydney, New South Wales
Profesija sportaš / političar

John Gilbert Alexander OAM MP (Sydney, 4. jul 1951 -) je australijski političar i bivši profesionalni teniser.

Za vrijeme teniske karijere koja je trajala od kraja 1960-ih do sredine 1980-ih, Alexander je osvojio 7 pojedinačnih i 27 titula u parovima. Najbolji ATP rang mu je bio br. 8 u decembru 1975. Alexander je najmlađi teniser koji je zastupao Australiju u Davis Cupu, i s najdužim stažom igre u reprezentaciji od 1968. do 1983.

Alexander je poslije služio kao kapetan Federation Cup tima te dvije decenije radio kao sportski komentator za australijske (Channel 7) i britanske (BBC) TV-stanice. Tom prilikom se istakao svojim enciklopedijskim znanjem tehničkih i historijskih detalja vezanih uz tenis.

Također je postao i uspješan poslovni čovjek, vodeći franšizu sportskih i fitnes klubova poznatih Next Generation Clubs Australia, Alexander became a successful businessman building sport and fitness clubs; također je podigao plivački centar Ryde Aquatic Centre u Sydneyu gdje su održana vaterpolo natjecanja na sidnejskoj Olimpijadi. U Adelaideu je podigao Memorial Drive za zdravlje i fintes te Royal King's Park u Perthu.

Na parlamentarnim izborima 2010. je Alexander, kao kandidat Liberalne stranke pobijedio laburističku zastupnicu Maxine McKew te otada zastupa Bennelong[1], izbornu jedinicu koju je sve do poraza 2007. godine zastupao dugogodišnji premijer John Howard.

Alexander je bio u braku sa bivšom plivačicom Rosemary Brown, s kojom ima troje djece - Emily (1990), Georgiju (1991) i Charlesa (1994).

Izvori[uredi | uredi kod]

Vanjske veze[uredi | uredi kod]

Parliament of Australia
Prethodi:
Maxine McKew
Zastupnik Bennelonga u Parlamentu
2010-trenutno
Trenutno na položaju