Jenny Agutter

Izvor: Wikipedia

Jenny Agutter

Lični podaci
Ime po rođenju Jennifer Ann Agutter
Rođenje 20. decembar 1952. (1952-12-20) (dob: 62)
Engleska Taunton, Somerset, Engleska
Bračni drug(ovi) Johan Tham (vj. 1990–) «start: (1990-08-04)»"Brak: Johan Tham to Jenny Agutter" Location:Šablon:Placename/adr (linkback://sh.wikipedia.org/wiki/Jenny_Agutter)
Djeca Jonathan (r. 1990)
Profesionalna karijera
Zanimanje glumica
Period aktivnosti 1964–
Znamenite uloge Jessica 6 u Logan's Run
Nagrade Nagrada BAFTA za sporednu glumica'
1977
Equus

Emmy za sporednu glumica u dramskoj seriji
1972
The Snow Goose
Internetska stranica jennyagutter.net

Jennifer Ann Agutter (20.12. 1952.-) je engleska glumica.

Biografija[uredi - уреди]

Jenny Agutter je odrasla u britanskoj vojničkoj porodici, a u djetinjstvu je učila balet. Još kao 12-godišnja djevojčica je izazvala zanimanje filmskih producenata.

Prvi zapažen nastup joj je bio u BBC-voj TV-drami The Railway Children, a 1970. godine ga je ponovila u istoimenom igranom filmu Lionela Jeffriesa. Godinu dana prije je nastupila u kultnom hororu I Start Counting, a 1971. dobila Emmy za TV-adaptaciju pripovjetke The Snow Goose.

Iste je godine odigrala svoju najkontroverzniju ulogu u filmu Walkabout Nicolasa Roega. Originalno ga je trebala snimati 1969. godine, ali su financijski problemi odgodili produkciju. U međuvremenu je navršila 16 godina što je Roeg iskoristio kako bi mogao snimati scene u kojima se pojavljuje gola.

Godine 1975. Agutter, već poznata glumica, preselila se iz Britanije u Hollywood i nastupila u nekoliko zapaženih ostvarenja 1970-ih kao što su Logan's Run, Eagle Has Landed, Equus i An American Werewolf in London. Ta se ostvarenja pamte kako zbog njenog glumačkog talenta tako i spremnosti da pred kamerama koristi seksepil.

Od 1980-ih se počela manje pojavljivati pred kamerama, a i njen privatni život je bio lišen bilo kakvih ljubavnih veza sve do 1989. godine kada nije upoznala švedskog hotelijera Johana Thama. Za njega se vjenčala i rodila mu sina Jonathana.

S vremenom se Agutter ponovno počela pojavljivati u kazalištu i na malim ekranima, uglavnom tumačeći uloge u britanskim TV-serijama i dramama. Od toga je najpoznatiji nastup u špijunskoj TV-seriji Spooks.

Filmografija[uredi - уреди]

Eksterni linkovi[uredi - уреди]