In the Wake of the Bounty

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
In the Wake of the Bounty
RežijaCharles Chauvel
ProducentCharles Chauvel
ScenarioCharles Chauvel
NaracijaArthur Greenaway
UlogeMayne Lynton
Errol Flynn
MuzikaLionel Hart
FotografijaTasman Higgins
MontažaWilliam Shepherd
StudioExpeditionary Films
DistribucijaUniversal Pictures
Datum(i) premijere
15. 3. 1933 (1933-03-15)
[1]
Trajanje66 min.
Zemlja Australija
Jezikengleski
Budžet6.500 ₤[2]

In the Wake of Bounty (sh. U znaku Bountyja) je australijski crno-bijeli igrano-dokumentarni film snimljen 1933. u režiji Charlesa Clauvela, poznat kao prvo zvučno ostvarenje posvećeno znamenitoj pobuni na brodu Bounty, odnosno kao filmski debi Errola Flynna.

Film se sastoji od dva dijela - od igranog u kome se rekonstruira pobuna posade britanskog istraživačkog broda HMS Bounty krajem 18. vijeka, i u kome Flynn tumači lik pobunjeničkog vođe Fletchera Christiana, i dokumentarnog, koji prikazuje život potomaka pobunjenika na Otoku Pitcairn. Clauvel je osim na Pitcairnu snimao na autentičnim lokacijama Tahitija, a kasnije imao probleme sa cenzorima zbog scena u kojima se domorotkinje pojavljuju u toplesu. Današnji kritičari su prema filmu neskloni i drže ga slabim, prije svega zbog Clauvelovog neiskustva s novom zvučnom tehnologijom, ali i Flynnove loše glume. Usprkos toga, In the Wake of Bounty je zaintrigirao hollywoodskog mogula Louisa B. Mayera koji je dio njegovog materijala iskoristio za mnogo poznatiji i uspješnjii film Mutiny on the Bounty 1935. godine.

Uloge[uredi | uredi kod]

Izvori[uredi | uredi kod]

  1. „EXPEDITIONARY FILMS, LTD.”. The Sydney Morning Herald (NSW : 1842 - 1954) (NSW: National Library of Australia): str. 8. 15 March 1933. Pristupljeno 8. VIII 2012. 
  2. Andrew Pike and Ross Cooper, Australian Film 1900–1977: A Guide to Feature Film Production, Melbourne: Oxford University Press, 1998, 161.

Vanjske veze[uredi | uredi kod]