HNK Krilnik Split

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
HNK Krilnik Split
Hrvatski nogometni klub Krilnik Split
HNK__Krilnik_grb01ra1.png
Općenito
Osnivanje 1992.
Nadimci ...
Stadion Sv. Nikola, Lora, Split
(2000 mjesta ( 80 sjedećih ) gledatelja)
Dresovi
Timske boje Timske boje Timske boje
Timske boje
Timske boje
 
Domaći
Timske boje Timske boje Timske boje
Timske boje
Timske boje
 
Gostujući

O klubu[uredi | uredi kod]

HNK Krilnik Split bio je nogometni klub iz grada Splita. Nastao je 1992. g. u jeku Domovinskog rata. Osnivači kluba u početku su mu dali ime Nada - smatrajući da bi bilo primjereno obnoviti nekada poznati, ali odavno ugašeni splitski klub. Nekoliko godina kasnije u sezoni 1994/95. klub mijenja svoj dotadašnji naziv. Izabrano je novo ime - Krilnik.

Pritisnit problemima besparice, snalazeći se na razne načine, novi splitski klub nastupao je u 1. županijskoj ligi Splitsko-dalmatinske županije. Iako je na početku djelovanja - u svojoj prvoj sezoni - bio pravo iznenađenje, osvojivši umalo prvo mjesto, u kasnijem periodu, tijekom dvije tisućitih nije više imao naročitih uspjeha, uglavnom se zadržavajući u donjim dijelovima prvenstvenih ljestvica.

Od sezone 2010/11. klub više nema seniorski sastav, već ima samo mlađe uzrasne kategorije.

Uspjesi u sezonama[uredi | uredi kod]

Škola nogometa[uredi | uredi kod]

Škola nogometa HNK Krilnik djeluje u svim uzrastima - mlađi pioniri, stariji pioniri, kadeti i juniori. Kadeti i juniori natječu se u 1. ŽNL.

Trener kadeta i juniora je Ante Zebić.

Stadion[uredi | uredi kod]

Krilnik je svoje utakmice - kao domaćin - igrao na stadionu Sv.Nikola, koji se nalazi u velikom kompleksu splitske ratne luke Lora. Na njemu i sada djeluje klupska Omladinska škola.