George Gore

Izvor: Wikipedija
Prijeđi na navigaciju Prijeđi na pretragu
Bejzbol karta Georgea Gorea

George F. Gore (Saccarappa, Maine, 3.5. 1857 - Utica, New York, 16.9. 1933) bio je američki profesionalni igrač bejzbola koji je igrao na pozicija center fieldera.

Gore je karijeru započeo godine 1879. u Chicago White Stockingsima. Usprkos relativno dobrih statistika te 1880. imao najbolji prosjek udaraca u ligi, brzo je zapao u probleme s Capom Ansonom i Albetom Spaldingom koji su imao malo razumijevanja za Goreovu sklonost piću. Anson je smatrao da Gore zbog pijančevanja ne iskazuje svoj potencijal na igralištu. Usprkos toga, Gore je u Chicagu ostao šest sezona, sve dok nije otpušten, uz veliki publicitet.

Gore je utočište našao u New Yorku, odnosno klubu New York Giants, gdje je ostao dvije godine. Ali i tamo ga je mučila sklonost boci, pa se jednom godine 1888. na igralištu pojavio u običnoj odjeći umjesto u uniformi. Tada mu je njujorška štampa dala nadimak "Budweiser Gore".

Nakon dvije godine Gore je otišao u New York Giants, suparnički klub Giantsa u suparničkoj ligi Players League (1890). Tamo je ostao godinu dana pa se vratio Giantsima u National League. Karijeru je završio u St. Louis Brownsima godine 1892.

Godine 1894. je Gore ponovno došao na naslovnice kada mu je supruga ishodila razvod zbog toga što je navodno živio u kući sa svojom ljubavnicom. Šest godina kasnije se Anson na njega osvrnuo u svojoj autobiografskoj knjizi A Ball Player's Career, ustvrdivši kako su ga, usprkos toga što je bio dobar igrač, "uništile žene i alkohol", te da ga je u New Yorku bio jednom vidio "finanijski i duhovno slomljenog, spremnog da radi svaki posaio za puko preživljavanje".

S druge strane se 1933. godine, samo nekoliko mjeseci prije smrti, Gore pohvalio novinaru svojim izvrsnim zdravljem i time da je još uvijek sposoban hodati 5 km dnevno.

Eksterni linkovi[uredi | uredi kod]

* Howard W. Rosenberg, Cap Anson 4: Bigger Than Babe Ruth: Captain Anson of Chicago (Arlington, Virginia: Tile Books, 2006) Arhivirano 2018-08-27 na Wayback Machine-u

Prethodi:
Paul Hines
Prvak National Leaguea u battingu
1880
Slijedi:
Cap Anson